Drone op AliExpress kopen: Do’s & don’ts + de 5 beste drones

Ben je op zoek naar een drone? Dan kun je die erg voordelig bestellen via AliExpress. Maar hoe kies je de goede drone voor jouw situatie en waar moet je op letten? In dit artikel leg ik je de do’s en dont’s uit bij het kopen van een drone én laat ik je de 5 beste drones op AliExpress zien.

Drone op Aliexpress: een overzicht

9.5
Xiaomi Fimi X8 SE

Fimi X8SE Beste keuze

Bestseller op Aliexpress
9.5
eachine e58 aliexpress

Eachine E58 Beste koop

Populair bij hobbyvliegers
9

V4 RC Drone 4K Budget optie

Snelle levering!
9
Drone SG106

SG106 Betaalbaar

Populair bij beginners
9
Aliexpress drone SG907 pro

SG907 Pro Handige opties

Met 4K

Het kopen van een drone kan vaak een hoop geld kosten. Drones zijn nog relatief nieuw op de markt en de ontwikkelingen zijn volop bezig. Je kunt een drone gebruiken om mooie video’s of foto’s mee te maken of voor de lol om bijvoorbeeld wedstrijdjes mee te racen. Het is een leuke gadget die veel plezier op gaat leveren. Maar hoe kies je de juiste drone via AliExpress? En wat is de beste drone die je op AliExpress kunt kopen? Ik vertel je in dit artikel welke aanbieders en drones het beste zijn en vertel je alles wat je moet weten over drones van AliExpress.

Drone uit China kopen

De meeste drones worden in een fabriek in China gemaakt. Ze zijn in China erg veel met de ontwikkelingen van drones bezig en er is genoeg ruimte in fabrieken om de drones te maken. Wanneer je een drone uit China komt, bijvoorbeeld via AliExpress, dan koop je vaak een drone direct van de producent. Wanneer je een drone in Nederland koopt zit hier vaak nog een tussenpersoon tussen die ook nog graag een marge op de drone wilt meepakken.

Kopen zonder ‘middle-man’
Dat betekent dat je drone duurder wordt. Wanneer je een drone op AliExpress koopt, koop je dus vaak voordeliger, zonder tussenkomst van andere partijen en vaak direct van de producent. Dit bespaart je een hoop geld en toch krijg je dezelfde kwaliteit. Het enige verschil is dat je de drone via AliExpress hebt gekocht en hij misschien geleverd wordt in een andere verpakking dan wanneer je ‘m hier in Nederland of binnen Europa koopt.

MEGA SALE (tot 90% korting)


Heel veel korting
Kortingen tot 90%
Op = Op

Of je nu op zoek bent naar jouw eerste drone of dat je al een ervaren drone-bestuurder bent: AliExpress heeft alle verschillende soorten en maten drones. Ik vertel je meer over de allerbeste exemplaren op AliExpress en laat je zien waar je op moet letten wanneer je een drone uit China koopt.

Waar moet je op letten bij het kopen van een drone op AliExpress?

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je een drone aan wilt schaffen. Allereerste is het belangrijk om te kijken naar de reviews van de betreffende verkoper wanneer je een drone wilt kopen via AliExpress. Er zijn veel verkopers die drones aanbieden op AliExpress maar je wilt natuurlijk wel in zee gaan met de beste partij. Daarom is het slim om te kijken of er mensen zijn die een review over het product hebben geschreven en misschien zitten er zelfs wel al foto’s bij van het product.

Een ander ding om goed op te letten is hoe je de drone dient te besturen. Zo werken veel drones via een App die je kunt installeren op je telefoon en koppelt aan de drone. Daarom moet je dus wel een geschikte telefoon hebben die hiermee kan werken. De omschrijving van het besturingssysteem staat vaak genoemd door de verkoper in de omschrijving.

Een camera drone, of juist niet?
Hoeveel camera’s zitten er op de drone? En wat is de resolutie van deze camera’s? Zijn er sensoren op de drone aangebracht zodat ‘ie niet zomaar tegen een boom aan kan vliegen? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf moet stellen wanneer je twijfelt om een keuze te maken voor een geschikte drone voor jou.

Er kunnen namelijk verschillende camera’s op de drone zitten, op verschillende plaatsen op de drone. Normaal gesproken filmen ze alleen aan de onderkant – maar misschien is er een drone die ook wel een camera aan de voorkant heeft zitten. Daarnaast filmen deze camera’s in allerlei verschillende resoluties waarbij 4k resolutie de beste is.

Sensoren zijn ook belangrijk
Een ander punt om rekening mee te houden is de sensoren die zijn aangebracht op de drone. De sensoren zorgen ervoor dat je drone niet zomaar ergens tegenaan vliegt. Heb je een sensor aan de voorkant van de drone zitten en vlieg je richting een boom? Met de juiste sensoren geeft je drone dan automatisch aan dat je niet verder kunt vliegen en zal hij automatisch blokkeren. Dit zorgt ervoor dat je drone niet crasht: wel zo fijn natuurlijk! Een crash betekent dat het apparaat zonder dat jij het wilt en zonder jouw instructies ergens landt: het is belangrijk dat je ervoor probeert te zorgen dat dit niet gebeurt. Bij een crash kan de drone makkelijk beschadigen en kunnen bepaalde functies van de drone uitvallen.

Een Quadcopter of Hexacopter; wat is het en welke moet je kiezen?

Het verschil tussen bovengenoemde termen is het aantal propellers. Een drone met vier propellers wordt een quadcopter genoemd. Een quadcopter is een stabiele drone: beter dan een tricopter, waarbij er slechts drie propellers te vinden zijn.

Een hexacopter is een drone met zes propellers. De hexacopter komt minder vaak voor dan de quadcopter. Vaak worden de quadcopters gebruikt voor professionele foto’s en films en zijn ze een stuk duurder dan een quadcopter.

Hoe kies je de beste drone op AliExpress?

Het is allereerst belangrijk om goed na te denken wat jij van een drone verwacht en wat je ermee wilt gaan doen. Zo zijn er drones met de allerbeste camera’s waarmee je mooi foto’s- en video’s kunt maken. Maar daarnaast zijn er ook drones gebouwd als ‘speelgoed’ om mee te racen en simpelweg te vliegen. Let erop wat de vliegtijd is van de drone en of dit overeen komt met jouw wensen. Vaak ligt de gemiddelde vliegtijd rond de 20 minuten, maar er zijn ook drones met een maximale vliegtijd van slechts 9 minuten. Moet de drone daarna weer 4 uur opladen, is dat natuurlijk niet ideaal.

DJI Drone op AliExpress; wel of niet kopen?

Er is geen officiële DJI-store op AliExpress, dus weinig bestellingen bij bestaande aanbieders. Daarom altijd voorzichtig zijn met waar je koopt. De drones zijn eventueel ook te koop in Nederland, maar vaak wel veel duurder. Belangrijk om te weten wanneer je een drone koopt via AliExpres, dat je rekening houdt met de invoerrechten. Daar lees je hier meer over.

Ben je klaar om je drone te kopen? Ik ben benieuwd voor welk type je gaat!

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer