De 5 beste goedkope massage guns op AliExpress

Dagenlang stilzitten of juist urenlang achter elkaar bewegen. Het zijn twee uitersten die vaak leiden tot spierklachten en pijnlijke gewrichten. Ondanks dat je lichaam het een lange tijd volhoudt, treden er na verloop van tijd vrijwel altijd klachten op. In dat geval is het verstandig om je spieren op de juiste manier te stimuleren om je lichaam gezond te houden. Je leest hier alles over vijf massagepistolen die jou daar voordelig bij kunnen helpen.

Heb jij stijve of pijnlijke spieren?

Wanneer je stijve of pijnlijke spieren hebt, dan merk je dat direct aan je mobiliteit. Je gaat anders bewegen om de pijn te vermijden, je sport minder en uiteindelijk kunnen daardoor ook andere lichaamsdelen gevoeliger worden. Een vicieuze cirkel waar je het best zo snel mogelijk uit kunt komen. Een fysiotherapeut kan je bijvoorbeeld goed helpen om de stijve spieren op te rekken en pijnlijke spieren te masseren.

Maar zelfs met een aanvullende zorgverzekering zijn er vaak maar een bepaald aantal behandelingen per jaar vergoed. En wanneer je geen dekking hebt voor de fysio, moet je soms wel 50 euro per behandeling betalen. Dat zijn geen leuke bedragen, en zeker niet wanneer je minimaal één keer per week je spieren gemasseerd zou willen hebben.

Gelukkig kun je ook steeds meer zelf doen, wat met name te danken is aan de snelle technologische vooruitgang. Er zijn namelijk steeds meer professionele handmassageapparaten of zogenaamde massage pistolen te koop. Dat zijn massageapparaten die de mogelijkheid bieden om jezelf thuis te masseren en de bloedsomloop te verbeteren. Die bloedsomloop kan ervoor zorgen dat gifstoffen worden afgevoerd, de spieren ontspannen en zelfs herstel bespoedigd kan worden.

Massageapparaat Aliexpress
Via: aliexpress.com

In Nederland zijn er diverse handmassage apparaten en massage pistolen te koop. Vaak koop je zo’n ‘massage geweer’ vanaf 250 euro, tot soms wel 650 euro. Hoewel de fysio natuurlijk ook duur is, zijn dit evengoed geen prijzen die je graag betaalt. Daarom kun je misschien beter de massageapparaten uit China laten komen. Daar liggen de prijzen voor de apparaten ongeveer tussen de 50 en 150 euro, zoals bijvoorbeeld een Phoenix massage apparaat.

Krijg je voor een massageapparaat onder de 50 euro evenveel kwaliteit als een apparaat van 650 euro? Waarschijnlijk niet. Maar wat nou als een apparaat van 100 euro hetzelfde voor elkaar krijgt als een apparaat van 650 euro? Dan heb je die paar honderd euro toch maar mooi bespaard. Ook kan een goedkoop massageapparaat van AliExpress een goede test zijn of je later de aanschaf van een duurder apparaat kunt overwegen, of dat je beter je geld in je zak kunt houden.

Waar kun je een massagepistool voor gebruiken?

Er zijn verschillende soorten massageapparaten te koop en ieder apparaat heeft zo zijn eigen voordelen. Het voordeel van een handmassage apparaat is dat je hem op heel veel plekken kunt gebruiken. Zo kun je met een massagepistool onder andere je armen, benen, nek, schouders, zitvlak, taille en heupen masseren.

Uiteraard werkt het bij je rug beter wanneer iemand anders het voor je doet, maar plekken zoals je onderrug kun je vaak ook nog zelf masseren. Je moet een massage geweer alleen niet zien als een apparaat wat de spieren ook kneedt. Het is voornamelijk een machine die de spier activeert, de doorbloeding op gang brengt en daardoor de spier soepeler maakt. Wel biedt ieder massagepistool verschillende opzetstukken om bepaalde spiergroepen aan te pakken.

Heb jij last van stijve of pijnlijke spieren? Hieronder zetten we 5 apparaten van AliExpress op een rijtje die door gebruikers het best worden beoordeeld. Wellicht kun jij dan ook op een voordelige manier van je spierklachten afkomen.

Waar moet je op letten wanneer je een handmassage apparaat op AliExpress koopt?

 • Boven een bedrag van 25 euro kan de douane 21% BTW heffen over je pakketje.
 • Boven een bedrag van 150 euro kan de douane 21% BTW + invoerrechten heffen over je pakketje.
 • Kies altijd voor een EU-plug, omdat je anders een adapter nodig hebt voor het stopcontact.

Lees meer over de invoerrechten wanneer je iets bestelt op AliExpress.


1. Phoenix massage apparaat – Ca. 80-100 euro

Veel mensen zijn benieuwd of ook Theragun op Aliexpress wordt verkocht. Helaas is dat niet het geval. De apparaten worden alleen door lokale retailers verkocht zoals Coolblue, waar de duurste variant bijna 650 euro kost. Gelukkig komt het Phoenix massage apparaat behoorlijk dichtbij. Het is namelijk één van de meest voordelige en krachtige handmassageapparaten die je op AliExpress kunt kopen. Op Bol.com kun je de Phoenix A2 kopen voor bijna € 200,- terwijl hij op Aliexpress in de aanbieding voor zo’n 90 dollar wordt verkocht. Een groot verschil. De Phoenix A2 is voorzien van de volgende eigenschappen:

 • Vier verschillende massage opzetstukken
 • Drie verschillende snelheden
 • 2.400 mAh batterij voor max. 3 uur massagetijd
 • Maximaal toerental van 3.200 p/m

Phoenix massage apparaat (1)
Via: aliexpress.com

2. Kifit elektrisch massage pistool – Ca. 40-60 euro

Dit elektrische massagepistool van Kifit lijkt sterk op het Phoenix massage apparaat hierboven, maar heeft toch enkele verschillen. Zo komen de opzetstukken niet 100% overeen, en zijn ook de batterij en het toerental verschillend. In dit opzicht lijkt de Kifit een stuk voordeliger dan de Phoenix A2, terwijl het apparaat toch een hogere frequentie weet te behalen. Ook is de batterij iets groter waardoor je er langer gebruik van kunt maken. Toch wordt dit massagepistool van Kifit een stuk minder verkocht dan de Phoenix A2. Dat komt waarschijnlijk door de populariteit van het merk Phoenix en omdat de Phoenix A2 ook in Nederland wordt verkocht. Het Kifit massagepistool is voorzien van de volgende eigenschappen:

 • Vier verschillende massage opzetstukken
 • Drie verschillende snelheden (1800 p/m, 2400 p/m of 3200 p/m)
 • 2.600 mAh batterij voor max. 6 uur massagetijd
 • Maximaal toerental van 4.000 p/m

Elektrisch massageapparaat Aliexpress
Via: aliexpress.com

3. YOSYO EMS massage geweer – Ca. 70-90 euro

Het YOSYO massage geweer is een redelijk voordelig massagepistool die je in verschillende varianten kunt kopen. Standaard zitten er vier opzetstukken bij het massageapparaat inbegrepen, maar je kunt ook een pakket bestellen met zes opzetstukken zodat je nog meer spiergroepen kunt behandelen met het apparaat. Dankzij de verschillende standen is het mogelijk om iedere spiergroep met een comfortabele trilfrequentie te behandelen. Het YOSYO massage pistool is voorzien van de volgende eigenschappen:

 • Vier tot zes verschillende massage opzetstukken
 • Drie verschillende snelheden
 • 2.400 mAh batterij voor 3-6 uur massagetijd
 • Maximaal toerental van 3.300 p/m

YOSYO-Massage-pistool
Via: aliexpress.com

4. MACCAA Massage Gun – Ca. 35-50 euro

Wanneer je op zoek bent naar een goedkoop handmassage apparaat, dan is dit MACCAA Massage Gun daarvoor een goede kandidaat. Zeker in de aanbieding kun je op deze manier heel goedkoop zorgen dat je spieren sneller herstellen. Dit massageapparaat is ook ideaal wanneer je niet zeker weet of je een veel duurder apparaat wilt kopen. Twijfel je daarover, dan is de MACCAA Massage Gun een goede kans om te ontdekken wat een massagepistool kan betekenen voor jouw gezondheid. Je kunt hem in verband met de kleinere batterij niet zo lang gebruiken als de andere apparaten, maar als je maximaal een uur achter elkaar gebruik maakt van het apparaat, hoef je je daar niet zo’n zorgen over te maken. Het MACCAA massage geweer is voorzien van de volgende eigenschappen:

 • Vier verschillende massage opzetstukken
 • Vier verschillende snelheden
 • 2.000 mAh batterij voor 1,5-3 uur massagetijd
 • Maximaal toerental van 3.200 p/m

MACCAA Massage Gun
Via: aliexpress.com

5. Mr. Cue massage gun – Ca. 90-100 euro

Het Mr.Cue massage pistool is een innovatief massageapparaat dat voorzien is van onder andere Artificial Intelligence, een LCD-scherm en een flinke batterij. Ook heeft dit massage geweer de meest uitgebreide opties van alle apparaten in dit lijstje, aangezien je kunt kiezen uit 20 verschillende standen. Omdat de batterij tot wel 8 uur meegaat, hoef je het apparaat daarbij ook niet iedere dag aan de oplader te leggen. Hieronder zie je alle specificaties van het Mr.Cue massagepistool op een rijtje:

 • Vier verschillende massage opzetstukken
 • Twintig verschillende standen
 • 2.500 mAh batterij voor max. 8 uur massagetijd
 • Maximaal toerental van 3.300 p/m

Mr.Cue massage pistool
Via: aliexpress.com

Dat waren vijf massageapparaten op Aliexpress waarvan wij denken dat ze een toegevoegde waarde kunnen bieden aan iedereen die op een voordelige manier zijn spieren weer soepel wil maken. Hopelijk loop jij binnenkort dan weer gewoon rond zonder pijntjes, stijve spieren of gewrichtsklachten.

Laatste artikelen

Nerf gun op AliExpress kopen: de 5 beste opties

Heb jij katten thuis, of misschien wel een vervelend broertje of zusje? Dan heb je vast wel eens nagedacht over het kopen...

Goedkope sportmaterialen voor thuis op AliExpress

Is de sportschool te ver weg? Of heb jij geen zin om tussen allemaal zwetende mensen te staan terwijl je je oefeningen...

Schilderen op nummer op Aliexpress: 5 kunstzinnige opties

Ben jij creatief aangelegd en vind je het geweldig om je eigen kunstwerken te maken? Schilderen op nummer van AliExpress is dan...

Zijn producten van AliExpress wel veilig?

Naar aanleiding van een onderzoek door de Consumentenbond werd duidelijk dat lang niet alle Chinese producten deugen. Zo zitten er soms teveel...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Voor iedereen die wel eens iets in China koopt

Guides, tips, hulp en veel meer in onze gratis nieuwsbrief!