Massage gun op AliExpress kopen: tips + de 5 beste massage pistolen (2021)

Dagenlang stilzitten of juist urenlang achter elkaar bewegen. Het zijn twee uitersten die leiden tot spierklachten en pijnlijke gewrichten. Je spieren op de juiste manier stimuleren helpt dan om je lichaam gezond te houden. Ik vertel je alles over het massage pistool en de beste opties.

Waar moet je op letten wanneer je een spier massage gun op AliExpress koopt?

Bij het kopen van een massage pistool is het handig om te weten waar je precies naar op zoek bent. De massageapparaten in dit artikel, lijken alleen behoorlijk op elkaar.

Maar hoe kies je de beste muscle gun op AliExpress, met zoveel keus? Daar ga ik je bij helpen.

De 3 belangrijkste onderdelen waar je op moet letten als je een massage gun op AliExpress koopt.

RPM – Rotations Per Minute
Het aantal bewegingen per minuut bepaalt bij een massage pistool hoe de massage aanvoelt. Met meer omwentelingen per minuut, is het soms eenvoudiger om bepaalde kwaaltjes succesvol te masseren.

Hoe meer toeren, hoe beter dus. Maar kijk niet alleen daarnaar. Ook de hoeveelheid standen is belangrijk. Anders moet je al je spiergroepen, hoe gevoelig ook, steeds met eenzelfde intensiteit masseren.

Opzetstukken bij de massage gun
Een cruciaal onderdeel van een massage gun zijn de opzetstukken. Zij zorgen ervoor dat je bepaalde spiergroepen beter te pakken kunt krijgen en zo het genezingsproces kunt versnellen, of de massage aangenamer te maken.

Bij de beste spier massage guns zitten die opzetstukken standaard in de kit. Let toch altijd even op hoeveel stuks er meegeleverd zijn. Dit aantal ligt vaak tussen de drie en de zeven stuks, waarbij de laatste optie dus veel meer mogelijkheden biedt.

Soms worden de opzetstukken los verkocht om de prijs laag te houden, dus kijk er altijd goed naar wat je precies krijgt.

MEGA SALE (tot 90% korting)


Heel veel korting
Kortingen tot 90%
Op = Op

Batterijcapaciteit
Wil je jezelf masseren en vervolgens je partner of een vriend of vriendin masseren? Dan moet je goed opletten dat de batterij groot genoeg is. Bij sommige massagepistolen is de batterij behoorlijk groot en kun je hem 5-8 uur gebruiken op één keer laden. Maar er zijn ook spier massage guns die het met maximaal 3 uur moeten doen. Dat kan soms net te weinig zijn.

Is de prijs van een massagegun toch nét iets te hoog. Kijk dan of er een sale in aantocht is. Denk daarbij aan Black Friday, Singles Day, zomersale of wintersale.

Massage gun in Nederland kopen

De markt voor massage pistolen wordt steeds groter. Dat betekent vaak dat er meer vraag komt en dat de prijzen stijgen. In Nederland een muscle gun kopen kost je al gauw 300-600 euro. Een alternatief is om hem niet in Nederland te kopen, maar hem naar Nederland te laten vervoeren.

AliExpress is dan een goede optie. Ondanks dat je dezelfde apparaten koopt als in Nederland, bespaar je soms meer dan 50%. De beste massage guns op AliExpress vind je in dit artikel.

Let op: Kies altijd voor een EU-plug. Anders moet een adapter kopen die wel in het Nederlandse stopcontact past. Probeer ook onder de 150 euro te blijven met je bestelling, want anders betaal je invoerrechten bij de douane.

Lees meer over de invoerrechten wanneer je iets bestelt op AliExpress.

Dit zijn de 5 beste goedkope massage guns op AliExpress


Heb jij stijve of pijnlijke spieren?

Wanneer je stijve of pijnlijke spieren hebt, dan merk je dat direct aan je mobiliteit. Je gaat anders bewegen om de pijn te vermijden, je sport minder en uiteindelijk kunnen daardoor ook andere lichaamsdelen gevoeliger worden.

Een vicieuze cirkel waar je het best zo snel mogelijk uit kunt komen. Een fysiotherapeut kan je bijvoorbeeld goed helpen om de stijve spieren op te rekken en pijnlijke spieren te masseren.

Fysiotherapie is niet vergoed, of heel weinig

Maar zelfs met een aanvullende zorgverzekering zijn er vaak maar een bepaald aantal behandelingen per jaar vergoed. En wanneer je geen dekking hebt voor de fysio, moet je soms wel 50 euro per behandeling betalen. Dat zijn geen leuke bedragen, en zeker niet wanneer je minimaal één keer per week je spieren gemasseerd zou willen hebben.

Gelukkig kun je ook steeds meer zelf doen, wat met name te danken is aan de snelle technologische vooruitgang. Er zijn namelijk steeds meer professionele handmassageapparaten of zogenaamde massage pistolen te koop.

Dat zijn massageapparaten die de mogelijkheid bieden om jezelf thuis te masseren en de bloedsomloop te verbeteren. Die bloedsomloop kan ervoor zorgen dat gifstoffen worden afgevoerd, de spieren ontspannen en zelfs herstel bespoedigd kan worden.

Massageapparaat Aliexpress
Via: aliexpress.com

In Nederland zijn er diverse handmassage apparaten en massage pistolen te koop. Vaak koop je zo’n ‘massage geweer’ vanaf 250 euro, tot soms wel 650 euro. Hoewel de fysio natuurlijk ook duur is, zijn dit evengoed geen prijzen die je graag betaalt.

Daarom kun je misschien beter de massageapparaten uit China laten komen. Daar liggen de prijzen voor de apparaten ongeveer tussen de 50 en 150 euro, zoals bijvoorbeeld een Phoenix massage apparaat.

Krijg je voor een massageapparaat onder de 50 euro evenveel kwaliteit als een apparaat van 650 euro? Waarschijnlijk niet. Maar wat nou als een apparaat van 100 euro hetzelfde voor elkaar krijgt als een apparaat van 650 euro?

Dan heb je die paar honderd euro toch maar mooi bespaard. Ook kan een goedkope muscle gun van AliExpress een goede test zijn of je later de aanschaf van een duurder apparaat kunt overwegen, of dat je beter je geld in je zak kunt houden.

Waar kun je een massagepistool voor gebruiken?

Er zijn verschillende soorten spier massage guns te koop en ieder apparaat heeft zo zijn eigen voordelen. Het voordeel van een massage pistool is dat je hem op heel veel plekken kunt gebruiken. Zo kun je met een massagepistool onder andere je armen, benen, nek, schouders, zitvlak, taille en heupen masseren.

Uiteraard werkt het bij je rug beter wanneer iemand anders het voor je doet, maar plekken zoals je onderrug kun je vaak ook nog zelf masseren. Je moet een massage geweer alleen niet zien als een apparaat wat de spieren ook kneedt.

Het is voornamelijk een machine die de spier activeert, de doorbloeding op gang brengt en daardoor de spier soepeler maakt. Wel biedt ieder massagepistool verschillende opzetstukken om bepaalde spiergroepen aan te pakken.

Massagepistool werkt perfect na sporten of yoga

Je moet er misschien niet aan denken als je de dag na het sporten of je (eerste) yogaklasje wakker wordt. Maar bewegen is één van de beste remedies tegen spierpijn.

Een massagepistool kan helpen om de doorbloeding nog wat beter te regelen dan gewoon te gaan lopen. Als je bijvoorbeeld spierpijn hebt door yoga, dan kan die spierpijn op hele bijzondere plekken zitten, je nek bijvoorbeeld. Even wandelen zet dan geen zoden aan de dijk.

Een massage gun biedt dan wel uitkomt, door de spieren op een dieper niveau te stimuleren en de bloedsomloop op gang te brengen. Dit kan leiden tot sneller herstel van de spierpijn.

Heb jij last van stijve of pijnlijke spieren? Hieronder zetten we 5 apparaten van AliExpress op een rijtje die door gebruikers het best worden beoordeeld. Wellicht kun jij dan ook op een voordelige manier van je spierklachten afkomen.


Dat waren vijf massageapparaten op Aliexpress waarvan wij denken dat ze een toegevoegde waarde kunnen bieden aan iedereen die op een voordelige manier zijn spieren weer soepel wil maken. Hopelijk loop jij binnenkort dan weer gewoon rond zonder pijntjes, stijve spieren of gewrichtsklachten.

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer