Led lampen op AliExpress: kooptips en 5x de beste (slimme) led verlichting

De keuze in LED lampen op AliExpress is enorm. Daarom leggen we je graag uit wat er komt kijken bij het kiezen van LED verlichting. Tips en de beste opties vind je op deze pagina.

Tips voor het kiezen van een LED lamp

Waarom een LED lamp? De voordelen

Een LED lamp heeft veel voordelen ten opzichte van normale gloeilampen. Als eerste voordeel gaan LED lampen veel langer mee. De langere levensduur betekent dat je minder vaak een lamp hoeft aan te schaffen, en hier dus ook kosten bespaart. Ook is het beter voor het milieu wanneer je een lamp zo lang mogelijk kunt gebruiken. Er hoeven dan immers minder nieuwe lampen geproduceerd te worden.

Een ander voordeel is het energieverbruik: dit ligt bij LED-lampen een stuk lager dan bij gloeilampen. Ook hier bespaar je dus op kosten op de lange termijn.

Zelfs de verlichting gaat er op vooruit bij LED lampen: deze lampen geven licht dat helderder en zuiverder is vergeleken met halogeen- of TL-lampen.

Het tofste voordeel van LED lampen zijn de opties die je er mee hebt. Je kunt de lampen verkrijgen in veel verschillende kleuren en met verschillende lichtintensiteit. Een slimme LED lamp is aan te passen qua kleur en intensiteit. Zo kun je dus iedere dag een nieuwe kleur lamp kiezen! Onderaan dit artikel geven we je meer informatie over deze slimme lampen.

Hoe kies je de beste LED lamp voor jou?

Met al deze voordelen in je hoofd, is het niet gek om te kiezen voor led lampen op AliExpress. Zo doe je dat:

MEGA SALE (tot 90% korting)


Heel veel korting
Kortingen tot 90%
Op = Op

 • Zoek een lamp met passende eigenschappen. De lamp die je wilt vervangen met LED lampen op AliExpress heeft een bepaald voltage en wattage, en ook een bepaalde fitting (vorm). De lamp die je koopt moet dezelfde eigenschappen hebben om de oude lamp te vervangen. De eigenschappen staan op de gloeilamp gedrukt en kun je simpel aflezen.
 • Let op de Color Rendering Index (hieronder meer informatie hierover).
 • Kies de kleurtemperatuur die je zelf graag ziet (lees hieronder verder). Dit kan verschillen bij alle led lampen op AliExpress, zoek daarom de specifieke features op van het product dat je wilt kopen.

Color Rendering Index: wat is het?

De Color Rendering Index, of CRI is een manier om aan te geven hoe fel een (led) lamp is. Dit kan maximaal een score van 100 hebben: dit is zo fel als natuurlijk zonlicht. De meeste lampen zullen een CRI van 80 of 90 hebben. Een CRI van 80 is te vergelijken met een normale gloeilamp. De CRI wordt in het Nederlands ook wel de kleurweergave-index genoed.

Voor een werkomgeving heb je ook een CRI van minstens 80 nodig. Een lagere CRI kan hier de productiviteit en de sfeer negatief beïnvloeden.

Zo kies je de juiste kleurtemperatuur:

Bij het kiezen van lampen moet je ook letten op de kleurtemperatuur. Dit is eigenlijk een indicatie van hoe ‘warm’ de kleur is. Je kunt je voorstellen dat een donker rode kleur er warmer uitziet dan een licht blauwe kleur. De kleurtemperatuur geeft hier een duidelijk overzicht met cijfers aan. Bij led lampen op AliExpress wordt dit uitgedrukt in Kelvin (K).

Een kleurtemperatuur van 1200 K is ongeveer het laagste wat mogelijk is. Dit is te vergelijken met kaarslicht. De hoogst mogelijke kleurtemperatuur is 10.000 K, dit is een erg kil en fel licht. De warmste kleuren zitten rond de 2200 K, dit is dan nog warmer qua kleur dan een gloeilamp.

Dimbare verlichting

Belangrijk voor het kiezen van de juiste led lampen op AliExpress: wil je de lichten kunnen dimmen? De felheid van de lamp wordt dan aangepast aan je wens. Dit kan bijvoorbeeld ideaal zijn wanneer je aan dezelfde tafel werkt en eet. Met een dimbare lamp kun je voor beide momenten de perfecte felheid kiezen.

De optie om je lamp te dimmen is wel een extra feature. Als je vooral op zoek bent naar goedkope Led lampen op AliExpress, zul je hier een overweging in moeten maken. De functie om de lamp te dimmen kan de prijs namelijk opvoeren!

Plafondlamp AliExpress

De plafondlamp is de lamp die de ruimte het meeste moet verlichten. Belangrijk bij deze lampen is dus dat ze fel genoeg zijn voor de grootte van de kamer. Ook het uiterlijk is belangrijk: het bepaald mede hoe de kamer eruit ziet.

Je kunt kiezen voor functionele en onopvallende designs, maar ook lampen die wat meer uitstralen zijn te vinden op AliExpress. Hieronder onze favoriete plafondlamp van AliExpress.

AliExpress wandlamp

Een wandlamp is meestal juist meer voor decoratie. Een sfeervol lampje aan de muur kan namelijk veel doen voor de uitstraling van de kamer. Ook zijn wandlampen handig wanneer de plafondlamp een hoek of deel van de kamer niet voldoende verlicht. Zo vullen ze elkaar aan in de verlichting.

Zo stap je volledig over naar LED lampen

Wil jij heel je huis aanpakken, en in een keer alle lampen veranderen naar LED lampen? Goede keus!

 • Maak een lijst met alle lampen in je huis.
  Het is slim om hier van kamer naar kamer te lopen en goed rond te kijken: je hebt meestal nog meer lampen dan je denkt. Van alle lampen die je wilt vervangen, noteer je de eigenschappen. Hoeveel wattage en voltage mag de lamp hebben? En welke fitting (vorm van de lamp) heb je nodig? Zorg dat de AliExpress verlichting precies overeenkomt met wat je nodig hebt.
 • Bedenk welke kleur lamp je graag wilt hebben.
  Kleur kan veel doen voor de ruimte. In een (thuis) kantoor wordt bijvoorbeeld een frisse, prettige kleur gebruikt om de concentratie te doen verhogen. In de woon- of slaapkamer kan een wat warmere kleur juist veel doen voor de sfeer in de kamer. Tip: met een slimme lamp kun je de kleur altijd nog aanpassen naar je wens. Hierover onderaan deze pagina meer.
 • Kies de LED lampen op AliExpress die het beste bij jouw wensen passen.
  Je kunt ze hierna gewoon bestellen en monteren!

Let op: geen LED lamp bij een TL lamp

Je kunt geen LED lamp direct voor, achter of naast een TL lamp hangen. Dit komt doordat de TL buis een bepaalde spanning heeft. Wanneer een LED lamp hier te dichtbij staat, kan deze sneller kapot gaan. Dat zou zonde zijn natuurlijk!


Tips voor het kiezen van een slimme lamp

Als je op zoek bent naar goedkope slimme verlichting, dan is AliExpress de uitkomst. Voor Led verlichting op AliExpress heb je veel opties. Hieronder leggen we je meer uit over deze goedkope slimme verlichting.

Waarom smart verlichting?

Slimme verlichting betekent dat je vanaf een afstand de verlichting kunt bedienen, of zelfs de kleuren en intensiteit kunt aanpassen. Je kunt bijvoorbeeld met één klik in je app, je hele huis of tuin van sfeervol licht voorzien.

Door de kleuren te veranderen, verander je ook de sfeer van de kamer. Een toffe toevoeging aan je verlichting dus!

Hier moet je op letten:

 • Wat voor verbinding heeft de slimme lamp? Een WiFi verbinding via een app is het meest voorkomend, en ook het handigst. Zo kun je makkelijk met je telefoon de kleuren aanpassen.
 • Heb je een hub nodig? Een hub is een soort tussenstation die het mogelijk maakt om je lampen te bedienen van elke locatie. Lampen waar de verbinding volledig met Wi-fi gaat, hebben geen hub nodig. Deze kun je namelijk al vanaf elke locatie bedienen, mits je Wi-Fi hebt!
 • Timerfunctie. Sommige modellen hebben ook een timer functie, wat betekent dat de lichten automatisch aan of uit gaan na een bepaalde tijd. Dit kan erg handig zijn.
 • Ook gelden voor het kiezen van slimme ledverlichting van AliExpress dezelfde dingen om op te letten: Komt het wattage en voltage van de lamp die je wilt kopen, overeen met waar je deze op wilt hangen? En heb je de juiste fitting? Door dit te controleren voorkom je verrassingen.

Wifi lamp op AliExpress kopen

Op zoek naar een lamp die je via WiFi kunt besturen? Veel led lampen op AliExpress hebben ook deze functie. Een WiFi lamp is eigenlijk gewoon slimme LED verlichting waar je zelf kan kiezen welke kleur en helderheid je wilt. Ook kun je hem simpel aan- en uitzetten via je telefoon.

De meeste slimme LED lampen op AliExpress werken inderdaad via een Wi-Fi verbinding. Als je dus graag een Wifi lamp koopt op AliExpress, zit je met de meeste slimme lampen al goed. Controleer dan nog kort of de verbinding inderdaad via Wi-Fi gaat of bijvoorbeeld via Bluetooth (minder voorkomend).

Philips Hue alternatief op AliExpress

Een bekende slimme LED lamp is de Philips Hue. Deze lamp werkt erg goed maar is ook aan de dure kant. Er zijn ook alternatieven te vinden op AliExpress, waarmee je dus goedkope slimme verlichting in huis kan halen. Een voorbeeld van zo’n alternatief is de Xioami Yeelight AliExpress.

Xiaomi Yeelight op AliExpress verkrijgbaar

Xiaomi is inmiddels een bekend merk bij onze favoriete Chinese winkel. De elektronica-aanbieder verkoopt ook slimme LED lampen. Deze zijn van de kwaliteit die je verwacht van Xiaomi én voor een goedkope prijs. Met deze goedkope slimme verlichting kun je jouw kamer omtoveren in iedere kleur die je wilt.

De Xiaomi Yeelight is ook in Nederland te bestellen via andere websites. Maar: wanneer je dit via AliExpress bestelt, ben je meestal een stuk goedkoper uit.

Vond je dit artikel interessant?

Hopelijk hebben we je geholpen in de zoektocht naar led lampen op AliExpress. Als je dit tof vond, is dit artikel misschien ook interessant voor jou:

Led strips op AliExpress bestellen: kooptips en de 5 beste opties

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer