Led strip AliExpress: 5x de beste goedkope led strips en kooptips

Led strips zijn een super populaire manier om een ruimte te verlichten. Niet alleen zijn ze efficiënter en helderder, maar ze gaan langer mee en geven minder warmte af dan traditionele gloeilampen.

Daarnaast installeer je ze eenvoudig, en zijn ze makkelijk te programmeren. Een led strip van AliExpress is goedkoop en er is genoeg keuze. In dit artikel zie je de 5 meest populaire en goedkope led strips van AliExpress.

Soorten led strips op AliExpress

Afhankelijk van hoe je led strip wilt gebruiken heb je verschillende soorten opties om uit te kiezen. Wil je een led strip in een buitenruimte bevestigen? Dan is het belangrijk dat deze waterdicht is. De basis categorieën voor goedkope led strips zijn:

  • DC LED Flex strips: Deze flexibele goedkope led strip heeft een achterkant die zelfklevend is voor eenvoudige montage. Er zijn waterdichte opties te vinden.
  • AC LED Flex Strips: Dit zijn ledstrips die aangesloten worden aan het stopcontact.
  • LED-lichtslang: Led’s op een touwlicht die op meerdere manieren bevestigd kunnen worden.
  • High Output LED Strips: Dit zijn High Power led lampen op een harde strip met diverse schakelingen en ingebouwde drivers

Lengte van led strips op AliExpress

Het is belangrijk te kijken naar de lengte van de led strip en waar je hem wilt plaatsen. Het liefst past de ledstrip precies langs de muren of meubels waar je het wilt bevestigen. Er zijn soms led strips goedkoop te vinden die geknipt kunnen worden voor de perfecte lengte.

Daarnaast kun je kijken naar het aantal led’s per lengte. Wil je een hogere lichtkwaliteit en output? Dan is slim om op AliExpress ledstrips te zoeken met het hoogste aantal led’s per voet of centimeter.

Het verschilt per verkoper hoe de afstand tussen de led’s wordt weergegeven. Het slimste is om je gewenste afstand om te rekenen aan de hand van de aangegeven afstand. Wanneer de led’s te ver uit elkaar staan kan dit zorgen voor een ongelijke belichting.

Led strip helderheid

Niet alle led strips zullen heel helder zijn. Dat kan heel fijn zijn als je niet op zoek bent naar een super felle ledstrip op AliExpress. Stel dat je de ledstrip als accentverlichting wilt in een kast of op een plank kan een lagere helderheid precies zijn wat je zoekt.

Bij verlichting zoals led strips wordt de helderheid weergegeven in Lumen. Voor accentverlichting is alles onder de 200 Lumen per voet geschikt. Boven de 200 Lumen is qua helderheid meer geschikt voor zelfstandige belichting in een ruimte. Voor het ideale lichtniveau moet je kijken naar de combinatie Lumen en aantal led’s per voet bij de led strip.

Kleuren led strips

Er zijn goedkope led strips op AliExpress te vinden die voorzien in allerlei kleuren. Voor een simpel effect kun je kiezen voor warm of koud wit licht of blauw licht. De temperatuur van het licht geeft aan hoe warm of koud het licht lijkt. Meestal wordt dit verdeeld in “cool white”, “neutral white” en “warm white”.

Ledstrips die van kleur veranderen worden ook wel RGB led strips genoemd. Koop je dit soort RGB led strips op AliExpress, dan kun je hiermee elke combinatie van rood-groen-blauw geven. Een RGB strip AliExpress heeft een afstandsbediening of controller nodig om de kleuren te bedienen. Met zo’n controler kan de led strip verschillende lichteffecten geven.

Led strip bevestigen

Of je een ledstrip goedkoop of duurder koopt maakt niet uit. Ze hebben vaak allemaal een plakstrip aan de achterkant. Dat is bijzonder makkelijk om hem op te hangen. Past de led strip niet perfect, dan kun je hem soms knippen.

Een knipbare led strip is ideaal, maar kost wel extra moeite. Na het knippen is het nodig de bedrading te bevestigen zodat de strip aangesloten kan worden. Zonder stroomaansluiting werkt de ledstrip niet. Er staat bij de verkoper van de led strip op AliExpress aangegeven hoe dit werkt. Let ook goed op dat je de goede stroomaansluiting bestelt, voor Europa.

Het hangt overigens van de verkoper af of de strip op formaat te knippen is. Gelukkig zijn er genoeg lengtes om uit te kiezen als het op maat knippen te veel werk lijkt. Des te langer de led strip, des te duurder het wordt. Wat de led strip op AliExpress ook duurder kan maken is de hoeveelheid led’s per meter.

Ook kosten waterdichte led strips altijd iets meer. Maar zorg er wel voor dat je buiten áltijd een waterdichte led strip gebruikt om kortsluiting te voorkomen.

Lees ook

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer