Wish betrouwbaar: moet je eigenlijk wel shoppen bij Wish? + 3 tips

Is Wish betrouwbaar? Op deze pagina zetten we alle voor- en nadelen tegenover elkaar, zodat jij weet wat je kan verwachten bij de webshop. Wel zo fijn!

Is Wish betrouwbaar?

Vooral bij Chinese webshops komt de vraag over betrouwbaarheid vaak omhoog. Want hoe weet je nu of je een goede website hebt gevonden, of dat je misschien wel opgelicht wordt?

Wish heeft, net als verschillende andere Chinese webshops, producten voor hele lage prijzen te koop. Dit roept vaak vraagtekens op: hoe kan het dat het zo goedkoop is?

Dit heeft voornamelijk te maken met de arbeidsvoorwaarden in China, waar het gemiddelde loon een stuk lager ligt dan in Nederland. Ook gebruiken Chinese fabrieken veel massaproductie, waardoor de kosten per product erg laag blijven.

Hoe werkt Wish?

Wish is in juli 2010 opgericht, en is een e-commerceplatform. Dit klinkt moeilijk, maar betekent dat het platform van Wish verkopers en kopers bij elkaar brengt. Wish is dus zelf niet de verkoper van de producten! AliExpress werkt op dezelfde manier.

De meeste producten die je op Wish koopt, komen direct uit China. Wanneer je een pakket besteld hebt in de webshop, komt Wish niet meer aan bod bij je bestelling. De verkoper van het product stuurt het op, en bij problemen met de bestelling moet je ook bij de verkoper aankloppen.

MEGA SALE (tot 90% korting)


Heel veel korting
Kortingen tot 90%
Op = Op

Hoe betrouwbaar is Wish?

Wish werkt met meer dan 1 miljoen verkopers en leveranciers. Deze verkopers en leveranciers ken je zelf hoogstwaarschijnlijk niet, waardoor je niet met 100% zekerheid weet of die specifieke verkopers te vertrouwen zijn.

Mocht het nou voorkomen dat je een verkeerde verkoper hebt uitgekozen, dan helpt Wish je wel. Wanneer je jouw producten niet hebt ontvangen, of ze kapot of in slechte conditie aankomen, dan maakt Wish het geld terug naar jou over. Ook de verzendkosten krijg je terug! Zo weet Wish het werken met al deze verkopers toch betrouwbaar te maken voor klanten.

Tip 1: lees de reviews

Er zijn verschillende manieren om je te verzekeren van je aankoop. Een van de beste tips hiervoor, is om altijd naar de reviews te kijken van producten die je wilt kopen. Wil je nog zekerder zijn van je aankoop? Kies dan alleen producten met meer dan 500 reviews en een 4-sterren rating of meer.

De recensies bij Wish zijn minder zichtbaar dan bij AliExpress. Bij Ali kun je zelfs filteren om alleen producten te zien met een gemiddelde recensiescore van 4 sterren of meer. Bij Wish zie je de recensies pas wanneer je op een product klikt.

Wish betrouwbaar reviews
Via: Wish.com.

Let op: wanneer een product nog géén reviews heeft, staat hier ook géén teken van reviews bij. Ze ‘verstoppen’ de reviews dus voor deze producten. Let hier extra op, aangezien de producten zonder reviews de meeste risico’s met zich mee brengen. Anderen hebben het namelijk ook nog niet besteld!

Tip 2: houd rekening met (lange) verzendtijden

Een klacht die vaker langs komt over Wish, is dat het soms erg lang kan duren voordat je bestelling eindelijk in huis is. Dit is op zich ook niet zo gek: Wish verzend haar producten vanuit China, dus jouw bestelling moet een erg lange weg afleggen voordat het op je deurmat kan liggen. Geduld is dus een schone zaak, ook bij Wish.

Als je producten wilt bestellen voor bijvoorbeeld een specifieke dag of feest, kun je dit beter ruim van te voren doen. Zo heb je de grootste kans dat de bestelling op tijd in huis is. Bekijk hiervoor de leveringsvoorwaarden van het product of de verkoper, en tel er voor de zekerheid nog wat extra tijd bij op. Duurt de verzending 3 weken? Zorg dan dat je het bijvoorbeeld 5 weken voordat je het nodig hebt al besteld hebt.

Wish betrouwbaar verzendtijden
Verzendtijden van een product via Wish.com.

Komt jouw pakketje helemaal niet meer? Geen zorgen, in dat geval kun je contact opnemen met de klantenservice van Wish. Vervolgens zul je jouw geld inclusief de betaalde verzendkosten terug ontvangen. Wel zo fijn!

Tip 3: koop niet zomaar alles op Wish

Wish is een leuke webshop met een enorm aanbod in allerlei spullen. Wel is het belangrijk om rekening te houden dat de producten uit China komen. In China gelden nu eenmaal andere veiligheidsregels dan in Nederland!

Producten die bedoeld zijn om je te beschermen, zoals helmen, beschermende kleding of condooms, kun je toch echt beter in Nederland bestellen. De kwaliteitseisen zijn in Nederland een stuk hoger, waardoor je dus ook beter beschermd bent. Dit is iets waar je beter wat extra geld voor kan neerleggen!

Ook speelgoed valt in de categorie ‘beter niet kopen op Wish’. Tuurlijk, het is erg goedkoop, maar ook op speelgoed gelden in China andere regels omtrent veiligheid. Zet de veiligheid van je kind voorop, en koop je speelgoed in Europa.

Ook over batterijen van Wish zijn wij niet zo te spreken. Batterijen kunnen erg gevaarlijk zijn, al helemaal wanneer ze beschadigd raken. En een beschadiging krijg je eerder wanneer je jouw batterijen vanuit een ander werelddeel laat komen! Ook hebben wij geen inzicht in de controles op batterijen in China. Wij raden het dus af om deze producten bij Wish te vertrouwen, koop ze liever in Nederland/Europa!

De prijzen bij Wish

Wish staat bekend om haar goedkope producten. Bovenaan deze pagina hebben we al kort benoemd hoe dit mogelijk is bij producten uit China. Ook vinden we het belangrijk om te noemen dat Wish bovenop deze goedkope prijs ook veel kortingen en acties heeft.

Per seizoen is er wel een kortingscode beschikbaar, en wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief ontvang je ook nog eens alle lopende acties in je mailbox. Dat zijn pas scherpe prijzen!

App en website

Wish heeft zowel een app als een website, die beide goed te gebruiken zijn om goedkope producten uit China te scoren. De Wish app betrouwbaarheid is eigenlijk hetzelfde als de Wish webwinkel betrouwbaarheid. Hoe je dus bij Wish wilt shoppen, de betrouwbaarheid blijft hetzelfde!

Conclusie: Wish, is dat betrouwbaar?

Over het algemeen is Wish betrouwbaar. Wanneer er problemen zijn met gekochte producten of bestellingen, doet Wish haar best om de consumenten te helpen. Ook zitten de meeste problemen niet bij Wish, maar bij de verkopers die het platform gebruiken om hun eigen producten te verkopen. Het is dus slim om dit goed in de gaten te houden en altijd de reviews te lezen.

Voor de duidelijkheid hebben we hieronder nog eens alle plus- en minpunten op een rij gezet. Zo, nu weet je of bij Wish kopen betrouwbaar is!

Is Wish een betrouwbare site? Plus- en minpunten:

Vond je dit interessant?

Op Chinafans.nl nemen we jou mee in het aanbod van allerlei leuke en goedkope Chinese winkels, zoals Wish, SHEIN, AliExpress of Zaful. Op deze pagina hebben zijn we ingezoomed op of Wish betrouwbaar of niet is, op onze website vind je nog veel meer van dit soort informatie. Houdt ons dus in de gaten voor de beste tips en tricks, of om jouw vragen te beantwoorden!

Misschien ook interessant voor jou: Wat is goedkoper: Wish of AliExpress?

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer