Wat is goedkoper; Wish of AliExpress?

Online shoppen heeft ervoor gezorgd dat de consument de macht krijgt. Je bent niet meer afhankelijk van een winkel bij jou in de buurt, maar je bestelt gewoon je producten bij één of andere fabriek in China. Dat roept de vraag op: kan het goedkoper? En is Wish of AliExpress goedkoper? Ik heb het antwoord voor je.

Het verschil tussen Wish en AliExpress

Toegegeven, Wish en AliExpress lijken in hun aanbod behoorlijk wat op elkaar. Daar zit dus ook niet het grote verschil tussen de twee websites. Dat verschil heeft namelijk vooral te maken met de locatie waar de webshops gevestigd zijn. AliExpress is bijvoorbeeld echt een Chinese website waar vrijwel alleen Chinese webshops hun aanbod plaatsen. Wish is daarentegen een Amerikaans bedrijf, dat gevestigd is in California en onderdeel is van ContextLogic Inc.

Superdeals van deze week

GOEDE AANBIEDINGEN BESCHIKBAAR

Extra kortingen
Veel producten afgerpijsd
Tijdelijk beschikbaar

Wish is de meer internationaal georiënteerde webshop waarbij aanbieders van over de hele wereld producten aanbieden op het platform. Bij AliExpress zijn het dus voornamelijk Chinese en enkele andere Aziatische buurlanden. Het aanbod van de websites is alleen wel grotendeels hetzelfde. Ook de aanbieders op Wish komen vooral uit Azië en veel producten worden gecreëerd uit trends.

Het zal dus niet snel voorkomen dat je op één van beide websites bepaalde producten niet kunt vinden. Toch heeft AliExpress qua assortiment nog wel de overhand. Er staan werkelijk miljoenen producten op de site. Dat is iets wat Wish tot op heden nog niet gelukt is.

Aliexpress laptop koptelefoon
Via: depositphotos.com | EdZbarzhyvetsky

Onze AliExpress favorieten van deze maand

9.5

XKJ 4K Pro Drone Beste koop

Tot 1.200 meter bereik
9

Haylou GT1 Headphones Nieuwe versie

Tot 12 uur lang muziek luisteren
8.5

Rosalind Gel Polish Budget keuze

Alle kleuren van de regenboog


Maar.. wie is nou het goedkoopst?

Wanneer je puur naar de prijs kijkt, dan is AliExpress de goedkopere webshop. De producten bij Wish zijn gewoon allemaal net iets duurder. Hoe dat kan? Dat heeft voornamelijk met het verdienmodel van beide websites te maken. Dat werkt namelijk zo:

Wish is een internationaal platform waar verkopers hun producten kunnen aanbieden en verkopen. Omdat die verkopers gebruikmaken van een wereldwijd publiek, is de kans zeer groot dat ze veel van hun producten verkopen. In ruil daarvoor vraagt Wish 10% van de waarde van het product. Omdat de producent zelf ook kleine marges overhoudt na het maken van een product, verhogen ze dus automatisch de prijs om alsnog hetzelfde bedrag over te houden. Ook zijn er veel indirecte verkopers op Wish. Ze doen het zogenaamde ‘dropshipping’. Jij bestelt een product bij Wish voor 15 euro. Zij kopen het dan vervolgens op Aliexpress voor 8 euro en laten het naar jouw huis sturen door de verkoper op AliExpress.

Bij AliExpress liggen die marges van de producten lager. Hoewel het platform dezelfde werking heeft, hoeft de verkoper maar 5% van zijn opbrengst af te geven. Daardoor hoeven de producenten de prijzen niet extra te verhogen. Ook is het aantal ‘dropship’ accounts een stuk lager dan bij Wish.

Het resultaat?

AliExpress heeft over het algemeen altijd de laagste prijs. Dus ben je op zoek naar een product en heb je geen zin om teveel te betalen? Dan is AliExpress dus de betere keus. Zeker wanneer je shopt tijdens Singles Day op AliExpress. Maar daarmee zijn we nog niet helemaal klaar met de vergelijking. Want kwaliteit speelt ook nog een rol in je beslissingsproces.

Wie wint het op kwaliteit?

Zonder twijfel heb je bij Wish een iets kleinere kans op een miskoop dan bij AliExpress. Dat komt vooral omdat vrijwel iedere kleine fabriek in China zich kan aanmelden bij AliExpress. Dat betekent dat je soms het risico loopt om je pakketje niet te ontvangen, of iets te ontvangen wat totáál verschillend is met hoe het er op de foto uitzag.

Die teleurstellingen kunnen uiteraard op beide webshops plaatsvinden. Daarom is het lezen van reviews ook zo belangrijk. Wanneer een verkoper of een product een zeer goede beoordeling heeft, dan weet je vaak wel dat het goed zit. Uiteraard is het ook mogelijk om een miskoop zo goed mogelijk te voorkomen.

Afbeelding: depositphotos.com | BigTunaOnline

Plaats je reactie

Laat een reactie achter

ChinaFans
Logo