Goedkope draadloze oplader van AliExpress: 5 beste keuzes en tips

Ben je op zoek naar de beste draadloze oplader voor je telefoon? We hebben de vijf beste keuzes van AliExpress op een rijtje gezet. Om een juiste keuze te maken hebben we ook tips en feiten over draadloze opladers neergezet.

Waar moet je op letten bij het kopen van een draadloze oplader op AliExpress?

Wireless opladers zijn ideaal voor mensen die hun kabel snel kwijtraken. Een vaste plek naast je bed of op je bureau om op te laden is handig voor snel en makkelijk laden. Er zijn een hoop verschillende soorten draadloze chargers. In deze blog helpen we je de draadloze oplader van AliExpress te vinden die bij jou past!

Wil je een staande of liggende draadloze telefoon oplader?

Bij het aanschaffen van een wireless oplader kun je vaak kiezen tussen staande of liggende laders. Sommige draadloze opladers hebben de mogelijkheid om staand én liggend op te laden. Ideaal om even je telefoon neer te leggen om snel op te laden.

Staand opladen geeft het voordeel dat je nog op je scherm kunt kijken tijdens het laden. Stel dat je aan het videobellen bent of Netflix wilt kijken tijdens het laden, is dat nog steeds mogelijk.

Apparaten voor draadloos opladen

Naast je telefoon kun je bij sommige draadloze opladers meer soorten apparaten opladen. Denk hierbij aan oordopjes of smartwatches. Afhankelijk van de oplader en de producten zijn deze vaak ook op te laden met de wireless oplader.

Om een voorbeeld te noemen kunnen we kijken naar de draadloze oplader van Samsung. Hun oplader geeft de garantie dat de Samsung Galaxy Buds oordopjes en de horloges kunnen opladen via die Qi-lader.

Wat is een Qi-lader?

Qi-technologie maakt gebruik van een elektromagnetich veld en inductieve koppeling. Hiermee kan energie van punt A naar punt B worden verstuurd. Dit is de inductiespoel. Een tweede spoel in het apparaat haalt de energie uit het elektromagnetische veld. Deze energie wordt omgezet in elektrische stroom om het apparaat mee op te laden.

Vrijwel elk apparaat tot 15W kan op deze manier opgeladen worden. Het Qi-teken staat voor de ‘interoperabiliteit’ tussen stroomontvangers en -verzenders. Dit betekent dat apparaten die Qi-technologie ondersteunen gebruik kunnen maken van wireless oplaadtechnologie.

Draadloze smartphone oplader voor de auto

Er zijn ook wireless chargers voor in de auto. Dit is perfect voor mensen die regelmatig lang in de auto zitten. De oplader kan bevestigd worden aan het dashboard, ventilatierooster en/of het raam met een zuignap. De houder heeft verstelbare grepen zodat de telefoon goed blijft zitten tijdens het rijden. Zo kun je opladen en navigatie tegelijkertijd gebruiken achter het stuur.

Soorten wireless opladers AliExpress

Er zijn dus veel soorten opladers die draadloos je apparaten kunnen opladen. Afhankelijk van wat je zoekt kan je gaan afbakenen uit het aanbod. Het meest ideale is natuurlijk een wireless charger in de auto, op het werk en naast het nachtkastje. Gelukkig liggen de prijzen niet zo hoog bij AliExpress dat dit onmogelijk is.

Aantal poorten/output op de oplader

Er zijn wireless opladers die één apparaat tegelijk kunnen opladen. Er zijn ook laders die meerdere apparaten tegelijk kunnen opladen. Het is belangrijk te kijken welke apparaten aangesloten kunnen worden op de draadloze oplader. Het zou zonde zijn als je een lader koopt die niet geschikt is voor jouw telefoon.

5W, 7.5W, 10W of 15W?

De meeste draadloze opladers zijn compatibel met veel telefoons. Het verschil zit hem in de soort telefoon en of deze aansluit. De meeste Iphones en Samsung Galaxy telefoons hebben een 10W of 7.5W output. Bij de draadloze oplader staat vaak aangegeven welke telefoons geschikt zijn. Het laadvermogen past zich ook aan aan het laadvermogen van de telefoon. Zo heb je zekerheid dat je een passende draadloze lader voor je iPhone of Samsung vindt.

Heb je een smartwatch, draadloze oordopjes en een telefoon die vaak gebruikt wordt? Dan is het slim te kijken naar een draadloze oplader die voor alle apparaten geschikt is. Of een lader die alle apparaten tegelijkertijd kan opladen.

Een kleine of grote wireless oplader?

Wil je een subtiele draadloze oplader die samenvloeit met je interieur? Dan is een simpele ronde oplader de beste keus. Een grotere oplader heeft vaak meerdere output openingen voor het opladen van meerdere apparaten tegelijkertijd. Stel dat je de draadloze oplader mee wilt nemen naar werk? Dan is het slim om te kijken hoe makkelijk de oplader te vervoeren is.

Goedkope draadloze opladers

Het is afhankelijk van de soort oplader hoeveel je hiervoor moet betalen. Het voordeel van AliExpress is dat het een stuk voordeliger is dan in Nederland. In Nederland kosten draadloze opladers rond de €50,- euro. Op AliExpress ligt de prijs van een draadloze oplader tussen de €10,- en €25,- euro. Dat is toch een verschil van minimaal de helft!

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer