Niks zo vervelend als een lege batterij. Gelukkig zijn er powerbanks om je telefoon onderweg weer snel op te laden! Voor een goede powerbank zijn er verschillende onderdelen om op te letten. Daarom op deze pagina tips voor het kiezen van de beste Baseus powerbank.
Baseus powerbank
Of je nu op zoek bent naar een powerbank voor je telefoon of je laptop, het merk Baseus heeft verschillende modellen voor je in de aanbieding. Deze powerbanks zijn krachtig en makkelijk mee te nemen, waardoor je onderweg makkelijk je telefoon kunt opladen. Geen verrassingen meer door een lege batterij, dus!
Baseus PD W28 powerbank Goedkoopste optie
Baseus 100W powerbank Hoog vermogen
Baseus 65W powerbank Vermogen: 100W
Baseus magnetische powerbank Voor Iphone 12 Pro & 13
Baseus mini powerbank Extra klein van formaat
Baseus powerbank kopen: hier moet je op letten
Er zijn verschillende onderdelen belangrijk om te weten voordat je een powerbank koopt. We zetten de belangrijkste op een rij voor je:
- Oplaad capaciteit;
- Aantal ingangspoorten;
- Draadloos opladen of niet?
- Kabels meegeleverd of niet?
- Weergave van laadstroom
- Grootte powerbank
- Power Delivery;
- Quick Charge;
Op deze pagina leggen we je al deze onderdelen op een simpele manier uit. Lees daarom onder onze top 5 verder voor tips!
Oplaadcapaciteit
Als allereerste is de oplaadcapaciteit erg belangrijk. Dit geeft namelijk aan hoe vaak je jouw telefoon of laptop kunt opladen met één opgeladen powerbank.
Voor een telefoon is een oplaadcapaciteit van zo’n 10.000 mAh handig. Hiermee kun je 1 of 2 keer je telefoon volledig opladen. Voor een laptop heb je een hogere oplaadcapaciteit nodig, denk hier aan 20.000 mAh of hoger.
Let op: hoe groter de capaciteit van de Baseus powerbank, hoe zwaarder en groter de powerbank (meestal) is. Dit maakt het minder makkelijk om de powerbank mee te nemen.
5 keer de beste Baseus powerbanks
Hieronder alvast onze 5 favoriete powerbanks van het merk Baseus. Ieder model heeft weer zijn eigen voor- en nadelen, maar welke past het beste bij jou?
Baseus powerbank PD18W
Deze powerbank van Baseus ondersteunt twee snellaadprofielen: Power Delivery en Quick Charge. Dit betekent dat je telefoon dus extra snel weer een volle batterij heeft. Binnen 30 minuten is je telefoon al weer op 50%!
Er zijn verschillende ingangspoorten op deze powerbank. Zo zijn er 2 USB poorten, 1 USB-C ingang, 1 iP input en 1 Micro input. Met het juiste kabeltje kun je dus vrijwel ieder apparaat verbinden met de powerbank. De maximale batterij capaciteit is 20.000 mAh. Deze capaciteit wordt lang niet altijd gebruikt. Wanneer je slechts een apparaat verbindt, zal de capaciteit rond de 12.000 mAh liggen.
Daarmee is het een perfecte powerbank voor telefoons. Laptops kan hij ook opladen, toch is het hier fijner om een powerbank te kiezen met een nog grotere batterijcapaciteit en vermogen.
Baseus 100W powerbank
Deze powerbank valt op door het hoge vermogen van maar liefst 100W. Tegelijkertijd is het ook een snelle lader: de powerbank zelf is binnen 90 minuten volledig opgeladen, zolang je de aangeraden 65W oplader gebruikt.
Dankzij een handig display kun je makkelijk zien hoe vol de Baseus powerbank nog is. Zo leg je hem op tijd weer aan de lader. In dit display zie je zowel het batterijniveau, als het vermogen waarmee opgeladen wordt, als hoeveel tijd het nog kost voordat het gekoppelde apparaat een volle batterij heeft.
Ook fijn: een ingebouwde temperatuurmonitor zorgt ervoor dat de powerbank niet overhit raakt. Het is een krachtige powerbank waarmee je zonder problemen je telefoon of tablet weer op kunt laden.
Baseus 65W powerbank
Deze powerbank heeft veel verschillende ingangspoorten. Naast een USB-C input is er ook een USB 1/2/3 en een USB 4 input, een iP input en een Micro input. Je kunt er dus erg veel verschillende apparaten mee verbinden. Dankzij het kleine formaat wordt dit ook wel de Baseus mini Ja 30.000 genoemd.
Daarnaast kun je ook kiezen tussen een model met een batterij capaciteit van 20.000 of zelfs voor de Baseus powerbank van 30.000 mAh. In dit geval is de powerbank met de grootste capaciteit ook iets duurder. Bedenk dus of je dit over hebt voor een Baseus 65W powerbank van 30.000 mAh!
Baseus magnetische powerbank
Opvallend aan deze powerbank is haar magnetische achterkant. Hiermee zit de powerbank aan de achterkant van je telefoon geklemd. Zo neem je de powerbank makkelijk mee, en je telefoon wordt ook nog eens draadloos opgeladen! Je kunt er ook voor kiezen om de Baseus powerbank met een kabel op te laden.
Deze Baseus powerbank is erg snel: binnen een half uur is je telefoon al voor 60% opgeladen. Het is zelfs mogelijk om 3 (!) apparaten tegelijkertijd op te laden. Als je dit doet, zal de batterij van de powerbank wel snel leeg gaan.
Dit model heeft zowel een USB als een USB-C ingang, waardoor de meeste apparaten te verbinden zijn.
Baseus mini powerbank
Deze powerbank is dan wel klein van formaat, het laadt alsnog snel je tablet of telefoon op. Dit kan zowel via een kabeltje of draadloos, door je telefoon simpel op de powerbank te leggen. Je kunt zelfs tot wel 3 apparaten tegelijkertijd opladen.
Extra handig: dankzij het formaat kun je deze powerbank direct ook als standaard voor je telefoon gebruiken. Er zit een haakje in de powerbank die je kunt uitklappen, die vervolgens je telefoon op zijn plek houdt als een handige standaard. 2 in 1, dus.
Ingangspoorten
Bijna alle powerbanks hebben een USB-ingang. Dit betekent dat je ze voor vrijwel ieder apparaat kunt gebruiken. Let even op wanneer je Apple producten gebruikt: deze hebben vaak net een andere ingang of kabel nodig.
Hoeveel apparaten wil je tegelijkertijd opladen? Als het er meer dan één is, kan het handig zijn om een Baseus powerbank te kiezen met meerdere ingangspoorten. Dan kun je namelijk zoveel apparaten opladen als dat je ingangspoorten hebt.
Meerdere apparaten tegelijkertijd opladen heeft (als het goed is) géén effect op de laadsnelheid. Wel is de powerbank een stuk sneller leeg, doordat deze harder moet werken.
Draadloos opladen of niet?
Je kunt ook kiezen voor een draadloze powerbank. Deze laadt je telefoon automatisch op wanneer deze op je powerbank ligt. Draadloos opladen is een leuke techniek die nu nog niet voor laptops beschikbaar is.
Draadloos opladen is vaak wel wat langzamer dan opladen via een draad. Als het je doel is om je batterij zo snel mogelijk weer vol te krijgen, is het waarschijnlijk minder handig om te gaan voor een draadloos model.
Kabels meegeleverd
Goed om op te letten: sommige powerbanks worden geleverd met een kabel, sommige niet. Dit betekent dat je bij verschillende modellen een losse kabel moet aanschaffen. Houdt hier rekening mee bij het kiezen van je Baseus powerbank.
Een model dat zonder kabel wordt geleverd, lijkt goedkoper naast een powerbank met kabel. Dit prijsverschil is alleen niet helemaal waar: een losse kabel kost natuurlijk ook weer geld. Let er daarom ook met oog op de prijs of de kabels meegeleverd zijn.
Ga je een losse kabel aanschaffen voor een powerbank? Zorg dan dat dit een krachtige kabel is die een hoge data-overdacht aan kan. Als richtlijn kun je kiezen voor een kabel met een data-overdracht van 10 gigabyte per seconden.
Weergave van laadstroom
Handig: sommige modellen Baseus powerbanks laten zien hoe vol de accu van de powerbank nog is. Zo weet je ook wanneer je jouw powerbank weer moet opladen. Het is dus een handige functie doordat je in een oogopslag weet hoe vol de accu is!
Grootte powerbank
Ook het formaat van je Baseus powerbank is belangrijk. Dankzij het formaat weet je namelijk wat je iedere dag mee gaat nemen, hoe groot dit is en of dit bijvoorbeeld in je tas past.
Ook het gewicht is hier belangrijk. Het liefste heb je natuurlijk een powerbank dat zo licht mogelijk is. Het gewicht heeft voor een deel te maken met hoe krachtig de powerbank is. Hoe krachtiger de Baseus powerbank, hoe zwaarder deze (meestal) is.
Quick Charge (qc)
Niets is fijner dan wanneer je telefoon snel weer opgeladen is. Quick charge helpt je hierbij, het is een snellaadprofiel dat ervoor zorgt dat je batterij in een mum van tijd je weer vol zit.
Quick charge kun je alleen gebruiken bij apparaten die dit ondersteunen. Controleer dit daarom nog even, voordat je een powerbank koopt met deze functie. Quick charge is een erg fijne functie, maar je betaalt er ook voor. Het zou zonde zijn als je dit vervolgens niet kunt gebruiken vanwege een oudere telefoon of laptop.
Power delivery (pd)
Power Delivery is een ander snellaadprofiel waarbij er tot wel 18W wordt doorgegeven van de lader naar je telefoon. Bij standaard telefoonladers die bij je telefoon worden meegeleverd, is dit meestal maar 5W. Een groot verschil dus.
Power delivery is een standaard binnen USB. Dit betekent dat fabrikanten van USB-kabels en poorten allemaal toegang hebben tot deze techniek. Er zijn inmiddels verschillende versies van power delivery beschikbaar. De nieuwste versie is op dit moment power delivery 3.0.
Powerbanks met USB-pd laden dus je apparaat sneller op dan powerbanks zonder deze functie. Het kan dus een fijne functie zijn om in te investeren!
Combinatie QC + PD
Quick Charge en Power Delivery zijn dus twee verschillende snellaadprofielen. Er zijn ook powerbanks beschikbaar die beide snellaadprofielen ondersteunen. Dit is erg handig wanneer je de powerbank voor verschillende apparaten wilt gebruiken, bijvoorbeeld je telefoon en je laptop.
Zaklamp in je powerbank
Je leest het goed: sommige powerbanks hebben een ingebouwde zaklamp in zich. Dit is een grappige functie, die ’s avonds outdoor goed van pas kan komen. Toch is het niet een hele belangrijke functie, tenzij je het zelf leuk vindt om te hebben.
Vond je dit interessant?
Op Chinafans.nl nemen we je graag mee in het aanbod van allerlei Chinese merken en winkels. Met tips en tricks helpen we je om de leukste producten te kopen.
Misschien ook interessant voor jou: Baseus draadloze opladers.