AliExpress creëert steeds meer Europese pick-up points

Je kent de pakket-hubs bij je lokale benzinestation vast wel. Grote stickers van DHL of PostNL op een muur met kastjes waar je pakketje in staat. Maar wist je dat AliExpress hier ook mee bezig is? De zogenaamde AliExpress pick-up points.

AliExpress pick-up points: al sinds 2021

Het is geen geheim dat AliExpress voet aan land wil zetten in Europa. Ze begonnen al met het distributiecentrum in Luik, dat sinds een tijdje open is. Maar AliExpress gaat steeds een stapje verder. Sinds 2021 is het bedrijf begonnen met het plaatsen van pick-up points.

Op dit moment zijn er 36.000 pick-up points in Europa, voornamelijk in Frankrijk en Spanje. Volgend jaar wil AliExpress uitbreiden naar 47.500 pick-up points door ook pakketkluisjes in Polen te gaan plaatsen en mogelijk een ander Europees land.

MEGA SALE (tot 90% korting)


Heel veel korting
Kortingen tot 90%
Op = Op

Verzending met Cainao
De pick-up points worden geplaatst door het bedrijf Cainao, één van de grootste verzendmaatschappijen in China. Dit bedrijf is al langer bezig met het verbeteren van hun service, zoals gecombineerde leveringen waarbij alle pakketjes in één keer samen worden verscheept.

Wellicht hebben de pick-up points daar iets mee te maken, omdat een verzending door het samenvoegen iets groter wordt en niet meer door de brievenbus past.

AliExpress pick-up point
Via: depositphotos.com | MaxShot

Snellere verzending?

Nu vraag je je natuurlijk af of deze pick-up points ook zorgen voor een snellere verzending? Dat is nog niet helemaal duidelijk, maar het draagt er in ieder geval aan bij dat er minder CO2-uitstoot is. Dit zou door deze pakketkluizen enorm teruggebracht worden.

Dat is ook niet zo vreemd: er zijn veel minder ritjes nodig met koeriersdiensten en lokale vervoerders om de pakketjes af te leveren.

De pick-up points zijn grote, rode kasten, volledig in AliExpress-stijl waar je via een scherm gegevens kunt invoeren. Als jij de juiste gegevens invoert, dan gaat het kluisje open en kun je jouw pakketje eruit halen.

Geen baanbrekende technologie, maar wel interessant om te zien dat een bedrijf als AliExpress hier groot op inzet om de Europese markt te veroveren.

Komen ze ook in Nederland?

AliExpress is vrij terughoudend in het delen van informatie over het uitbreiden van faciliteiten in Europa. Dat is niet zo gek. Het is immers vrij belangrijk dat ze de concurrentie voorblijven.

Vooralsnog zijn er geen plannen om de pick-up points ook in Nederland te plaatsen. Mogelijk heeft dat te maken met de samenwerking tussen AliExpress en PostNL, het bedrijf dat de bezorging van AliExpress pakketjes op dit moment verzorgt. Maar de tijd zal het leren of AliExpress wel of geen pakketkluizen in Nederland zal plaatsen.

Wat vind jij?

Zou jij de kastjes handig vinden, of bestel je vaak alleen pakketjes die door de brievenbus passen, waar je dus niet voor thuis hoeft te blijven?

Laat het me weten in de reacties!

Via: ChannelX

3 gedachten over “AliExpress creëert steeds meer Europese pick-up points”

 1. AliExpress zou pick-up points bij buurtpunten kunnen onderbrengen.

  Daarvan komen er steeds meer in Nederland.
  Denk aan Homerr en/of ViaTim!

  Ideaal!

  Beantwoorden
 2. Ik zou het super fijn vinden als Aliexpress pick-up points kasten plaatst. De service van Post.nl vind ik ver beneden maat.

  Beantwoorden
 3. Het probleem is dat het pakket ergens in NL blijft liggen dat en dat postnl de hel is niet aliexpress.
  Dus ik kan dan nog meer achter mijn pakketten aan rennen(maar nu letterlijk), nee dank je, en je hebt een smartphone nodig, nee dank je.
  Postnl moet gewoon zijn werk doen. Dat kunnen/willen ze niet, Pakket van kruidvat staat nog steeds ingepland terwijl het al retour is incl geld, omdat de doos kapot was gegooid raad eens bij wie? bij Postnl.
  Ik krijg vandaag een pakket met een code die niet in mijn pakket overzicht staat maar wel met postnl pakket geleverd wordt, dit zijn domme postnl fouten, die kluizen veranderen daar niet aan.
  Postnl heeft ook de meest asociale post pakket bezorgers.
  Werk met alleen maar kluizen is voor mij einde aliexpress.
  Niet iedereen is ook zo mobiel of heeft vervoer.
  Een van de hoofdredenen om online te bestellen is dat het aan de deur wordt afgeleverd.
  Van mij mogen ze weer terug gaan dat per post postbode wordt afgeleverd dat ging stukken beter. Ja niet verzamelen.
  Maar het echte probleem blijft de postnl pakketbezorgers de asociale. Niet die hun best doen.
  Houd op over die co2 BS.
  Dan rijd maar op LPG.Uitgekletst.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer