AliExpress in Euro’s: met dit stappenplan is het zo geregeld

AliExpress, de grote Chinese online winkel biedt belachelijk veel producten voor vaak heel weinig geld. Natuurlijk betaal je bij AliExpress het liefst in euro’s, dus wij hebben een gids voor je gemaakt hoe je dit doet. Na het volgen van dit stappenplan, is het zo gepiept.

AliExpress in euro’s: het stappenplan

Het is gelukkig relatief eenvoudig om prijzen op AliExpress in Euro’s te zien, maar je moet maar net even weten hoe het werkt. We doorlopen een aantal stappen waarna jij ook in euro’s kunt shoppen. We hebben twee versies van deze gids gemaakt, allereerst leggen we uit hoe het werkt op een pc of laptop en daarna laten we je graag zien hoe het in de app werkt.

MEGA SALE (tot 90% korting)


Heel veel korting
Kortingen tot 90%
Op = Op

We beginnen hieronder met het stappenplan voor de desktop, dus een browser op je pc of laptop, eventueel ook op de tablet of iPad.

Stappenplan desktop/laptop/iPad/tablet

#1 – Ga naar de juiste pagina

Oké, om te beginnen dien je naar de site van AliExpress te gaan. Het handigste is als je meteen een account aanmaakt, maar dat kan uiteraard ook pas in een later stadium gedaan worden.

Als je de site open hebt, ga dan verder naar de volgende stap.

#2 – Zoek de instelling zoals getoond op de afbeelding

Onderstaande afbeelding is gemaakt van de AliExpress-site, ze passen af en toe iets aan, maar als het goed is zie je rechtsboven een aantal opties staan. Hier staat nu een vlag van een land en een valuta. Dit kan bijvoorbeeld de Amerikaanse vlag met dollar zijn, maar ook de Nederlandse vlag met dollar. Er zijn veel opties mogelijk.

#3 – Pas naar wens aan

Klik hier vervolgens op en pas dit aan naar wens. Voor de mensen uit Nederland zal gelden dat ze kiezen voor Nederland en Euro. Voor mensen uit bijvoorbeeld België is het logisch dat ze ook dat land kiezen.

De reden dat het land kiezen belangrijk is, is dat dan ook de verzendkosten tijdens het shoppen direct goed berekend kunnen worden.

#4 – Sla je instellingen op en… SHOP ZE!

Vervolgens klik je op save en… Winkelen maar! De prijzen zijn nu in euro’s.

9.5

XKJ 4K Pro Drone Beste koop

Tot 1.200 meter bereik
9

Haylou GT1 Headphones Nieuwe versie

Tot 12 uur lang muziek luisteren
8.5

Rosalind Gel Polish Budget keuze

Alle kleuren van de regenboog
10

Yosyo Massage Gun Goede kwaliteit

3.200 rpm
9

Colmi P8 Smartwatch Beste prijs

IPX7 waterdicht

Stappenplan mobiele app AliExpress

#1 – Zorg dat je ingelogd bent

Mobiel werkt het iets anders. Eerst dien je uiteraard de app te downloaden voor iOS of Android en vervolgens, als je een account hebt, kun je inloggen. Eventueel aanmaken is uiteraard ook een optie.

#2 – Druk op account

Vervolgens zie je rechtsbenen account staan, meestal met een foto van jezelf erbij als je ingelogd bent. Als je hierop klikt, dan opent een instellingenscherm.

#3 – Ga naar instellingen/settings>’verzenden naar’ of ‘ship to’

Klik in de AliExpress-app vervolgens op het vlaggetje en selecteer hier Nederland (of België) en kies de juiste regio en eventueel gemeente. Dit heeft ermee te maken dat de verzendkosten dan ook juist berekend worden.

#4 – Kies de juiste valuta/currency en shop ze!

Daaronder kun je kiezen voor de juiste valuta. Deze zet je – uiteraard – op Euro om vervolgens alle prijzen op de juiste manier te kunnen zien.

Er rest dan nog maar één ding en dat is…. shoppen!

Bij AliExpress bestellen in euro’s: hier moet je wel op letten…

De prijzen op AliExpress worden automatisch berekend op basis van een andere valuta. Dat wil zeggen dat als de prijzen omgerekend worden van de Chinese Yuan of Amerikaanse Dollars, waardoor er kleine afwijkingen in de prijs kunnen ontstaan. AliExpress gebruikt hierbij een bepaalde wisselkoers, waardoor de prijs net even anders kan zijn de volgende keer dat je kijkt of zelfs als de pagina ververst wordt.

Daarnaast is het ook goed om te weten dat er meerdere betaalmethodes mogelijk zijn bij AliExpress, waaronder iDeal. Voor het gemak hebben wij een aantal veel voorkomenden betaalmethodes voor je op een rij gezet.

> Bekijk onze uitgebreide gids met ALLES over AliExpress

Een andere, algemene tip die geldt als je veel shopt op AliExpress: zorg dat je en goed leest en naar de cijfers kijkt. Hiermee bedoel ik dat het best kan voorkomen dat een product bijzonder aantrekkelijk lijkt en de prijs eigenlijk te goed is om waar te zijn. Achteraf kan het dan blijken over een nepproduct te gaan, maar dat zie je uiteraard pas op het moment dat je hem in huis hebt. Lees dus altijd reviews, bekijk het aantal bestellingen en wees lekker kritisch.

Met een product van een paar euro is dat natuurlijk minder spannend dan dat je een duurder product aanschaft. Hoe dan ook, goed lezen en ook goed zoeken, de prijzen onderling op AliExpress verschillen veel, vaak enkele tot tientallen euro’s.

Zo, nu dan echt shoppen, dit is een goed startpunt voor jouw Chinese winkelavontuur bij AliExpress.

Oprichter van Chinafans. Deelt graag ongevraagd tips over het shoppen in China en is grootbezitter van kabeltjes! Vraag over shoppen in China? Check het officiële Chinafans-forum!

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer