AliExpress zoeken op afbeelding: 3 tips en zó moet je op foto zoeken bij Ali

Wil jij bij AliExpress zoeken op afbeelding, maar weet je niet hoe? Op deze pagina vind je alles wat je moet weten om op foto te zoeken bij AliExpress. Succes!

Bij AliExpress zoeken op afbeelding: wat is het?

Normaal gesproken gebruik je de zoekfunctie van AliExpress door hier trefwoorden te typen die te maken hebben met de producten die je zoekt. Helaas weet je niet altijd hoe het product heet dat je zoekt, of heb je online een afbeelding van een product gevonden dat je graag zou willen kopen.

In dat geval is zoeken op afbeelding een goede uitkomst. Op afbeelding zoeken betekent dat je een foto uploadt als zoekopdracht, in plaats van de naam van het product te typen. Vervolgens gaat AliExpress op zoek naar vergelijkbare afbeeldingen.

De zoekresultaten zijn daardoor allemaal producten die lijken op de foto die je hebt geüpload. Handig, dus! Deze zoekfunctie wordt ook wel AliExpress picture search genoemd en werkt erg snel.

Ga direct naar AliExpress om te zoeken op afbeelding

AliExpress zoeken op afbeelding
Via: Google Chrome Web Store

Waarom zou je zoeken op foto op AliExpress?

Er zijn verschillende situaties wanneer het handig is om de AliExpress picture search te gebruiken. Hieronder noemen we er een aantal:

De zoekfunctie is ideaal wanneer je niet weet hoe een product heet. In dat geval kom je er binnen seconden achter hoe zo’n zelfde product genoemd wordt, waardoor je makkelijk verder kunt shoppen.

Je kunt de image search ook gebruiken wanneer je producten uit advertenties tof vindt. Je kan dan de afbeelding van de advertentie uploaden in AliExpress, om direct (goedkope) vergelijkbare producten te vinden.

Je kunt zoeken met foto op AliExpress zelfs gebruiken wanneer je een product al in huis hebt, maar het bijvoorbeeld nog een keer wilt kopen. In dat geval maak je een foto van het product en zoek je op deze manier naar vergelijkbare producten. Zo kun je erg makkelijk je lievelingsproducten opnieuw bestellen.

MEGA SALE (tot 90% korting)


Heel veel korting
Kortingen tot 90%
Op = Op

Bij AliExpress zoeken op afbeelding, zo doe je dat:

Er zijn twee manieren om op foto te zoeken op AliExpress. Als eerste is het mogelijk om in de mobiele app van AliExpress te zoeken op foto. Daarnaast is het ook mogelijk om een extensie te downloaden op je computer of laptop, om zo toch via de desktopversie van AliExpress te kunnen zoeken op foto.

Het is niet duidelijk waarom je niet in de desktopversie van AliExpress kunt zoeken op foto zonder extensie. Gelukkig lost een extensie dit makkelijk op!

Ik leg je nu uit hoe je deze twee manieren kunt gebruiken:

1. AliExpress zoeken op foto in de mobiele app

Een makkelijke manier om te zoeken op afbeelding op AliExpress, is via de mobiele app. Hier kun je naast de zoekbalk een icoon van een camera selecteren. Vervolgens wordt je meegenomen naar de picture search.

Je kunt er hier voor kiezen om een afbeelding te uploaden, of om live een foto te maken.

AliExpress zoeken op afbeelding
Via: AliExpress

Afbeelding uploaden

Een afbeelding uploaden is handig wanneer je producten zoekt die je online bent tegengekomen. Je kunt hier simpel een screenshot van maken en uploaden via AliExpress, daarna krijg je vergelijkbare producten te zien die je direct kunt kopen.

Live foto maken

Het is ook mogelijk om zelf een foto te maken, om vervolgens met deze foto een picture search uit te voeren. Dit is vooral handig wanneer je een product al in huis hebt, en deze wilt vervangen of nogmaals wilt kopen.

Tip: controleer of je de mobiele app toestemming hebt gegeven voor toegang tot je camera en bestanden. Als je dit niet hebt gedaan, is het niet mogelijk om de picture search te gebruiken.

2. AliExpress zoeken op afbeelding met extensies

Door een ‘AliExpress picture search’ extensie te downloaden, kun je makkelijk via je laptop of computer zoeken op afbeelding op AliExpress. Met een extensie kun je op iedere internetpagina via een rechtermuisklik direct op afbeelding zoeken in AliExpress.

Dit betekent dat je supersnel kunt weten of een product ook op AliExpress beschikbaar is

Dankzij een extensie kun je makkelijk al je Facebookadvertenties terugvinden op AliExpress. Ook kun je de producten die langskomen op je Instagram feed binnen korte tijd terugvinden. Een extensie maakt het zoeken allemaal weer nét wat sneller!

Ga direct naar AliExpress om te zoeken op afbeelding

bij AliExpress zoeken op afbeelding
Via: Google Chrome Web Store

Extensie downloaden voor zoeken op foto

Om een extensie te downloaden waardoor op AliExpress zoeken met foto mogelijk wordt, kun je het beste online zoeken naar ´AliExpress zoeken op afbeelding extensie´. Zo kom je bij verschillende sites waarop je de extensie kunt downloaden.

Tip: wij raden aan om een extensie te nemen van een aanbieder die je vertrouwt. Voor Google Chrome kun je de extensie bijvoorbeeld direct in de Google Chrome Web Store downloaden. Zo weet je zeker dat je geen rare bestanden op je computer of laptop krijgt!

Tip: controleer of producten ook op AliExpress te koop zijn

Wanneer je geïnteresseerd bent in een product op een online verkoopplatform, is het altijd slim om eens te kijken of dit ook op AliExpress beschikbaar is. Er zijn namelijk (helaas) veel verkopers die producten inkopen via AliExpress, om deze vervolgens voor een hogere prijs door te verkopen op andere platformen zoals BOL.com, beslist.nl of Fonq.

In dat geval betaal je dus een hogere prijs voor exact hetzelfde product. Dan koop je natuurlijk liever het product bij een aanbieder op AliExpress, voor de lagere prijs. Dit kun je makkelijk controleren door op foto te zoeken op AliExpress.

Soms gebruiken verkopers op BOL.com namelijk exact dezelfde foto als de verkoper op AliExpress.

Zo controleer je of een product ook op AliExpress staat:

Je kopieert simpelweg de foto van de aanbieder van het product op een ander verkoopplatform, en gebruikt deze om binnen AliExpress te zoeken op afbeelding. Wanneer het product ook op AliExpress verkocht wordt, krijg je exact dezelfde foto’s te zien bij de resultaten van de picture search.

Als dit inderdaad het geval is, raden wij aan om het product direct via AliExpress te kopen. Hier heb je namelijk waarschijnlijk de goedkoopste prijs. Toch weer mooi meegenomen!

Vond je dit interessant?

Nu weet je hoe bij AliExpress zoeken op afbeelding werkt, en hoe je snel de producten vindt die je graag wilt hebben.

Op Chinafans.nl nemen we je graag mee in het grote aanbod van allerlei Chinese winkels en webshops, zoals Wish, AliExpress of Zaful. We geven je tips en schrijven guides, zodat jij weet wat je kunt verwachten. Neem een kijkje bij onze artikelen, er zijn nog veel tips en tricks te leren over AliExpress!

Misschien ook interessant voor je: AliExpress pakketje (nog) niet ontvangen: dit kun je zelf doen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer