De 5 beste noise cancelling oordopjes op AliExpress + keuzehulp

Ben jij op zoek naar noise cancelling oordopjes op AliExpress? Lees snel verder voor onze tips en informatie over waar je op moet letten bij het kopen!

Wat is noise cancelling ook al weer?

De meeste oortjes en koptelefoons hebben tegenwoordig de functie ‘noise cancelling’. Dit zorgt ervoor dat omgevingsgeluid gedempt wordt door de oortjes. Dit wordt ook wel ruisonderdrukking genoemd. Je muziek wordt dus niet verstoord door de geluiden van om je heen! Zo kan je meer genieten van de muziek of je luisterboek. Tegelijkertijd kan het geluid nu zachter staan, wat ook weer beter is voor je oren. Het is dus erg fijn als er noise cancelling op je oortjes zit! Onderaan dit artikel leggen we ook uit wat het verschil is tussen actieve en passieve ruisonderdrukking.

MEGA SALE (tot 90% korting)


Heel veel korting
Kortingen tot 90%
Op = Op

Wanneer komen oordopjes met noise cancelling van pas?

Oortjes met noise cancelling komen vooral van pas wanneer je op plekken bent waar het druk is of er veel andere mensen zijn. Denk hier aan een volle trein, een vliegtuigreis of op kantoor. Met noise cancelling oortjes kun je je goed afsluiten van je omgeving, om zo goed te kunnen focussen. Of juist te ontspannen!

Noise cancelling oordopjes kunnen ook een oplossing zijn voor tijdens het slapen. Bijvoorbeeld als je veel overlast hebt van de buren. Maar ook wanneer je in een hostel slaapt, zul je blij zijn dat je oortjes deze functie hebben! Zo kun je rustig slapen zonder onderbrekingen. Dat willen we allemaal wel, toch?

De beste en goedkoopste oortjes met noise cancelling op AliExpress

Bedrade of draadloze oordopjes met noise cancelling: waar kies jij voor?

Tegenwoordig zijn koptelefoons met noise cancelling bijna altijd draadloos, bij oortjes valt dit nog wel mee. Draadloze oordopjes geven je veel ruimte om te bewegen. Dat is natuurlijk ideaal voor sporten, maar het kan ook gewoon fijn zijn om geen last te hebben van een draad. Meestal zijn draadloze oortjes wel iets duurder en ook iets zwaarder. Dit laatste komt doordat er bij draadloze versies ook nog een accu ingebouwd zit. De keuze voor een bedraad of draadloos is dus aan jou!

Wat is het verschil tussen actieve en passieve ruisonderdrukking?

Actieve ruisonderdrukking werkt met elektronische signalen. De microfoon in de oortjes vangt op hoeveel geluid er in je omgeving is. De elektronische signalen filteren deze geluiden daarna weg. Dit doen ze door een soort antigeluid te maken. Deze noise cancelling oordopjes zijn vooral handig als je in drukke omgevingen bent zoals de trein, het vliegtuig of de supermarkt!

Passieve ruisonderdrukking heeft meer te maken met de isolatie van de koptelefoon of oortjes. Bij veel over-ear koptelefoons is dit het geval. Bij oordopjes met ruisonderdrukking met deze methode zal je hardere geluiden wel blijven horen. Dit kan handig zijn, bijvoorbeeld in het verkeer. De keuze voor passieve of actieve ruisonderdrukking is dus aan jou!
Lees ook: On-ear en over-ear koptelefoons kopen op AliExpress.

Active noise cancelling oordopjes tijdens het slapen

Een reden om oortjes met noise cancelling te kopen, kan zijn voor het slapen. Als je vaak in rumoerige plekken slaapt, bijvoorbeeld in hostels, dan kan noise cancelling je echt helpen bij het slapen. Dan ben je minder snel afgeleid, en kun je tot rust komen. Maar ook als je buren hebt die veel en vaak geluid maken, kan dit een oplossing zijn!


Als je noise cancelling oordopjes koopt om ze tijdens het slapen te gebruiken, zorg er dan voor dat je kijkt naar het design van de oortjes. Het draagcomfort is dan heel belangrijk namelijk! De beste in ear oordopjes met noise cancelling passen binnen de schelp van je oor, waardoor je gewoon op je zij kunt liggen.

Ben je op zoek naar oordopjes specifiek voor sporten?

Lees dan ons artikel over sport oordopjes op AliExpress. Hier krijg je tips over waar je op moet letten bij sport oordopjes, en geven we ook de 5 beste opties van AliExpress aan je!

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer