De 5 beste sport oordopjes op AliExpress

Headphones Wirelsss AliExpress

Op zoek naar sport oordopjes? Wij leggen uit waar je op moet letten bij het kopen van sport oortjes, en zetten de 5 beste opties op een rij voor je. Of je nou aan hardlopen, fitness of wielrennen doet, de meeste mensen sporten goed wanneer er muziek op staat. Goede sport oordopjes kunnen hier veel aan bijdragen!

Combined Shape Created with Sketch.

Beste keuze

sport oordopjes

TWS waterdichte oordopjes met microfoon

Combined Shape Created with Sketch.

Pro keuze

Sport oordopjes

Swalle bluetooth oordopjes

Combined Shape Created with Sketch.

Slimme keuze

Goojoodoq oortjes met klem voor oor

Goojoodoq sport oordopjes

Combined Shape Created with Sketch.

Beste keuze

sport oordopjes

TWS waterdichte oordopjes met microfoon

Combined Shape Created with Sketch.

Pro keuze

Sport oordopjes

Swalle bluetooth oordopjes

Combined Shape Created with Sketch.

Slimme keuze

Goojoodoq oortjes met klem voor oor

Goojoodoq sport oordopjes

Hoe kies je de beste sport oordopjes?

Om de beste sport oordopjes te kiezen, zul je een aantal keuzes gaan maken. Wil je draadloze oordopjes, of liever met een draadje eraan? Moet dit waterbestendig zijn? Welke pasvorm past het beste bij jou? Heb je een lange accuduur nodig? Er zijn veel verschillende sport oordopjes op AliExpress te vinden met veel verschillende functies. Onderaan dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten bij ieder van deze functies.

Superdeals van deze week

GOEDE AANBIEDINGEN BESCHIKBAAR

Extra kortingen
Veel producten afgerpijsd
Tijdelijk beschikbaar

Beste keuze!
sport oordopjes

Deze draadloze oordopjes hebben veel handige functies, en zien er ook nog eens mooi uit! Ze worden geleverd in een handig doosje om ze in op te laden en in te bewaren. Het doosje laat met LED lampjes zien hoever je oortjes al zijn opgeladen.

Dit zijn de belangrijkste kenmerken:

 • Waterproof, zweetproef
 • Muziek bedienen met de oortjes
 • Noise reduction: minder omgevingsgeluid
 • Microfoon
 • USB-aansluiting
 • 2200 mAh batterij capaciteit

Pro keuze
Sport oordopjes

De Swalle Bluetooth oordopjes zijn een goede keuze voor sport oordopjes. Deze oordopjes hebben een draad die in je nek valt. Zo blijven de oortjes beter zitten, en kunnen ze niet uitvallen. De verbinding met je telefoon is wel draadloos. De oortjes zijn magnetisch en blijven dus goed bij elkaar wanneer je ze niet gebruikt.

De belangrijkste kenmerken

 • Uitgebreide opties om je muziek te bedienen
 • Inclusief draad in nek
 • Comfortabele pasvorm
 • Pas na 10 uur gebruik is de accu leeg
 • Waterproof

Goede keuze
JBL oortjes met draad, smart touch

Voor de liefhebbers van oordopjes met bedrading: de JBL T110 is een uitstekende keuze met goede geluidskwaliteit. Dit zijn in-ear oortjes, deze passen zich aan, aan de vorm van je oor waardoor ze lekker zitten. De draad is plat en dun, en gemaakt van materiaal waardoor het niet in de knoop gaat zitten.

De belangrijkste kenmerken

 • In-ear pasvorm
 • Geleverd met 3 groottes oordopjes: ze passen dus bij iedereen!
 • Muziek is te bedienen via de oordopjes
 • Ingebouwde microfoon
 • Niet waterdicht!

Slimme keuze
Goojoodoq oortjes met klem voor oor

Deze draadloze oordopjes hebben een bijzondere vorm die ervoor zorgt dat je oordopje aan je oor blijft zitten. Hierdoor is het erg geschikt om mee te sporten. De oordopjes worden geleverd met een mooi opberghoesje waar je ook meteen je oordopjes mee op kan laden.

De belangrijkste kenmerken

 • Waterproof, zweetproof
 • Ingebouwde microfoon
 • Een batterijduur van 10 tot 12 uur
 • Noise surpression
 • Muziek te bedienen met de oordopjes
 • Te koppelen aan siri en andere voice-command apps

Pro keuze
TWS A1 draadloze sport oordopjes

Deze oordopjes hebben qua uiterlijk wat weg van Airpods. De compacte oordopjes passen goed in je oor, en worden geleverd met een handig opbergdoosje. De oordopjes zijn in-ear, en passen zich dus aan, aan de vorm van je oor.

De belangrijkste kenmerken

 • Ingebouwde microfoon
 • Waterproof, zweetproof
 • Smart touch: met aanraking kun je de oortjes besturen, muziek bedienen en bellen
 • Te koppelen aan voice-command apps als Siri.

De 5 beste opties voor oordopjes van AliExpress

Draadloze sport oordopjes?

De eerste keuze die je zult maken, is of je draadloze oordopjes wilt of juist met draad. Een voordeel van draadloze oordopjes is dat je tijdens het sporten geen last hebt van een draad dat in de weg kan hangen. Je hebt dus echt bewegingsvrijheid! Draadloze oortjes zul je altijd moeten opladen voor je ze kan gebruiken. Deze oortjes zijn via Bluetooth aan je telefoon verbonden. Dit soort oortjes zijn geschikt als hardloop oordopjes.


Oordopjes met draad hebben ook weer voordelen: deze hoef je niet op te laden, raak je minder snel kwijt en deze zijn meestal wat goedkoper.
Er zijn ook nog oordopjes waarbij de draad afneembaar is, zo kan je per keer kiezen of je liever draadloos muziek luistert of niet.

Pasvorm en accuduur van sport oordopjes

De pasvorm en de accuduur zijn ook belangrijke functies om goed naar te kijken. Qua pasvorm zijn er eigenlijk maar twee opties: in-ear oordopjes of earbuds. In-ear oordopjes hebben een zachte vorm die zich aanpast aan je oor. De muziek klinkt vaak dichterbij met deze pasvorm, en geluid van je omgeving komt minder snel je oor in. Earbuds zijn hardere oordopjes die wat meer omgevingsgeluid doorlaten. Dit kan heel handig zijn om bijvoorbeeld ook geluiden van het verkeer mee te kunnen krijgen. Voor buitensporten dus niet verkeerd!

De accuduur is ook van belang: hoe lang wil je de oortjes gebruiken zonder ze tussendoor op te laden? De meeste oordopjes hebben een accuduur tussen de 8 en 12 uur.

Muziek bedienen met je sport oordopjes

Een handige functie van veel sport oordopjes, is om je muziek te kunnen bedienen. Je kunt makkelijk een ander nummer opzetten tijdens het sporten, zonder hier eerst helemaal je telefoon voor te moeten pakken. Een erg handige functie dus, vooral voor draadloze hardloop oordopjes!

Sport oordopjes met Noise canceling

Een andere mooie functie die sport oordopjes kunnen hebben, is Noise canceling. Dit betekent dat als je muziek luistert met je oortjes, dat je geen omgevingsgeluiden meer hoort. Je wordt zo minder snel afgeleid door wat er om je heen gebeurd. Ook kan je beter op de muziek focussen.

Sport oordopjes met microfoon

Sommige sport oordopjes hebben een ingebouwde microfoon. Dit is handig om mee te kunnen bellen, zonder hiervoor eerst je telefoon te moeten pakken.

Waterbestendige sport oordopjes

Het is ook handig om te bedenken of je waterbestendige oordopjes wilt. Dit kan erg handig zijn wanneer je bijvoorbeeld veel buiten sport. Regen tast je oordopjes niet aan, waardoor zulke oordopjes dan langer mee kunnen gaan dan normale oordopjes. Als je altijd in een sportschool sport, is het misschien minder interessant om voor deze functie te kiezen. Er zijn ook waterdichte oordopjes speciaal voor zwemmen. Als je dit zoekt, is het van belang om bij de productinformatie te zoeken naar Bluetooth oortjes voor zwemmen.

Op zoek naar universele oordopjes die je óók kunt gebruiken met sporten?

Als je op zoek bent naar gewone oordopjes, en ze niet (alleen) voor sport wilt gebruiken, hebben wij ook een aanrader: de i500 TWS oordopjes van AliExpress. We hebben hier een review over geschreven, en deze zijn ontzettend populair én voordelig geprijsd.

Plaats je reactie

Laat een reactie achter

ChinaFans
Logo