On-ear en over-ear koptelefoons kopen op AliExpress: Tips & 6 beste opties

Wil jij op AliExpress een koptelefoon kopen? Wanneer je een koptelefoon gaat kopen, zal je gaan kiezen tussen on-ear en over-ear modellen. Wij leggen je uit wat dit zijn, welke voor- en nadelen ze hebben en welke je het beste kunt aanschaffen! Hieronder vind je voor beide modellen een top 3 beste keuzes op AliExpress.

Wat zijn de voor- en nadelen van on-ear koptelefoons?

On-ear koptelefoons zitten, zoals de naam al aangeeft, op je oor. De koptelefoons zijn daardoor wat kleiner en lichter, wat een voordeel is. Ook zijn deze modellen makkelijker om mee te nemen, dankzij het kleinere formaat. Een nadeel is wel dat de on-ear versies pijn kunnen doen aan je oren, wanneer je deze lang op hebt. Ook kunnen on-ear koptelefoons je minder van de omgeving afsluiten. Je zult dus meer omgevingsgeluid meekrijgen en minder de muziek of het spel in gezogen worden. Dit is dan wel weer veiliger voor in het verkeer.

Wat zijn dan de voor- en nadelen van over-ear koptelefoons?

Deze modellen zitten juist over je oren heen. Hierdoor hoor je nog maar weinig omgevingsgeluid en kan je dus echt op gaan in de muziek of in je videogame. De meeste hoofdtelefoons met over-ear model hebben dan ook noise cancelling. De over-ear koptelefoons zijn wat zwaarder en groter, waardoor je ze minder makkelijk meeneemt. Wel zitten deze versies veel comfortabeler bij je oren, en zul je ze dus langer met plezier kunnen gebruiken. Over-ear hoofdtelefoons zijn meestal wel wat duurder dan de on-ear koptelefoons, vooral als deze over-ear koptelefoons draadloos zijn. Deze koptelefoons hebben dan meestal een bluetooth verbinding.
Er zijn ook veel over-ear koptelefoons met microfoon te vinden, wat handig is om mee te skypen of bellen.

MEGA SALE (tot 90% korting)


Heel veel korting
Kortingen tot 90%
Op = Op

Kiezen tussen on-ear koptelefoons en over-ear koptelefoons

Welke versie het beste bij jou past, dat ligt dus aan jezelf! Als je de koptelefoon vooral onderweg wilt gebruiken, of hem vaak mee wit nemen, kun je kiezen voor een draadloze on-ear koptelefoon. Vind je het belangrijker dat deze comfortabel zit? Dan is het slim om toch voor een over-ear model te gaan. Wat je ook kiest, wij geven je hieronder tips waar je op moet letten als je een AliExpress wilt kopen.

Waar moet je op letten bij het kopen van on-ear en over-ear koptelefoons?

Kenmerken waar je op moet letten bij het kopen van koptelefoons zijn onder andere Noise Cancelling, of de koptelefoon draadloos is of niet en of deze een ingebouwde microfoon heeft om mee te bellen. Als je graag een koptelefoon met bedrading wilt kopen, is het slim om ook naar de lengte van de kabel te kijken. Te lang en de draad zal in de weg zitten, te kort en het wordt minder makkelijk om te gebruiken. Een AliExpress koptelefoon kies je dankzij onze tips makkelijk uit!

De 3 beste on-ear koptelefoons op AliExpress

Vindt hier de beste on-ear koptelefoon voor jou.

De 3 beste over-ear koptelefoons op AliExpress

Vindt hier de beste over-ear koptelefoon van AliExpress.

Is een draadloze koptelefoon beter dan een koptelefoon met draad?

Dit ligt aan je eigen wensen. Een draadloze koptelefoon zorgt ervoor dat je nooit in de knoop komt met je draad. Ze zijn makkelijk mee te nemen en zien er ook snel wat mooier uit doordat er geen draad naast je hoofd meer hangt. Je hebt veel bewegingsvrijheid. Als je op zoek bent naar een sport koptelefoon (on-ear of over-ear) dan is het dus slim om voor een draadloze versie te gaan.
Een nadeel van draadloze hoofdtelefoons is dat je deze altijd moet opladen. Als je dit een keer vergeet heb je dus niets aan de koptelefoon. Bij bedrade koptelefoons kan dit niet gebeuren

Een ander groot voordeel aan bedrade koptelefoons is dat deze vaak lichter zijn dan draadloze versies. Dit komt doordat er geen accu in hoeft te zitten. Dus hoewel bewegingsvrijheid juist voor sporten handig kan zijn, is ook een hele zware koptelefoon niet slim voor het sporten. De keuze blijft natuurlijk aan jou, en wat je liever hebt. Succes met het kiezen van een on-ear of over-ear koptelefoon!

De voordelen van noise cancelling

Noise cancelling betekent dat het omgevingsgeluid gedempt wordt, waardoor je beter op de muziek kan focussen. Dit zorgt ervoor dat je goed in je muziek of je videogame op kan gaan. Ook kan je het geluid zachter zetten, doordat het geen geluid uit je omgeving hoeft te overstemmen. Dit is dan weer goed voor je gehoor!

Liever in-ear oortjes dan een on-ear koptelefoon?

Wij hebben verschillende reviews geschreven over de beste in-ear opties. Klik hier voor de 5 beste oordopjes met draad op AliExpress. Als je vooral op zoek bent naar oordopjes voor het sporten, klik dan hier voor de 5 beste sportoordopjes op AliExpress.

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer