On-ear en over-ear koptelefoons kopen op AliExpress: Tips & 6 beste opties

On-ear koptelefoon Anker Soundcore via AliExpress

Wil jij op AliExpress een koptelefoon kopen? Wanneer je een koptelefoon gaat kopen, zal je gaan kiezen tussen on-ear en over-ear modellen. Wij leggen je uit wat dit zijn, welke voor- en nadelen ze hebben en welke je het beste kunt aanschaffen! Hieronder vind je voor beide modellen een top 3 beste keuzes op AliExpress.

Combined Shape Created with Sketch.

Pro keuze!

OneOdio bluetooth/draadloos DJ hoofdtelefoon on-ear

OneOdio on-ear koptelefoon draadloos

Combined Shape Created with Sketch.

Pro keuze!

Over-ear koptelefoon draadloos Anker Soundcore

Anker Soundcore draadloze over-ear hoofdtelefoon

Combined Shape Created with Sketch.

Pro keuze!

over-ear koptelefoon bedrade hoofdtelefoon met microfoon

OneOdio bedrade pro over-ear koptelefoon

Combined Shape Created with Sketch.

Pro keuze!

OneOdio bluetooth/draadloos DJ hoofdtelefoon on-ear

OneOdio on-ear koptelefoon draadloos

Combined Shape Created with Sketch.

Pro keuze!

Over-ear koptelefoon draadloos Anker Soundcore

Anker Soundcore draadloze over-ear hoofdtelefoon

Combined Shape Created with Sketch.

Pro keuze!

over-ear koptelefoon bedrade hoofdtelefoon met microfoon

OneOdio bedrade pro over-ear koptelefoon

Wat zijn de voor- en nadelen van on-ear koptelefoons?

On-ear koptelefoons zitten, zoals de naam al aangeeft, op je oor. De koptelefoons zijn daardoor wat kleiner en lichter, wat een voordeel is. Ook zijn deze modellen makkelijker om mee te nemen, dankzij het kleinere formaat. Een nadeel is wel dat de on-ear versies pijn kunnen doen aan je oren, wanneer je deze lang op hebt. Ook kunnen on-ear koptelefoons je minder van de omgeving afsluiten. Je zult dus meer omgevingsgeluid meekrijgen en minder de muziek of het spel in gezogen worden. Dit is dan wel weer veiliger voor in het verkeer.

Wat zijn dan de voor- en nadelen van over-ear koptelefoons?

Deze modellen zitten juist over je oren heen. Hierdoor hoor je nog maar weinig omgevingsgeluid en kan je dus echt op gaan in de muziek of in je videogame. De meeste hoofdtelefoons met over-ear model hebben dan ook noise cancelling. De over-ear koptelefoons zijn wat zwaarder en groter, waardoor je ze minder makkelijk meeneemt. Wel zitten deze versies veel comfortabeler bij je oren, en zul je ze dus langer met plezier kunnen gebruiken. Over-ear hoofdtelefoons zijn meestal wel wat duurder dan de on-ear koptelefoons, vooral als deze over-ear koptelefoons draadloos zijn. Deze koptelefoons hebben dan meestal een bluetooth verbinding.
Er zijn ook veel over-ear koptelefoons met microfoon te vinden, wat handig is om mee te skypen of bellen.

Superdeals van deze week

GOEDE AANBIEDINGEN BESCHIKBAAR

Extra kortingen
Veel producten afgerpijsd
Tijdelijk beschikbaar

Kiezen tussen on-ear koptelefoons en over-ear koptelefoons

Welke versie het beste bij jou past, dat ligt dus aan jezelf! Als je de koptelefoon vooral onderweg wilt gebruiken, of hem vaak mee wit nemen, kun je kiezen voor een draadloze on-ear koptelefoon. Vind je het belangrijker dat deze comfortabel zit? Dan is het slim om toch voor een over-ear model te gaan. Wat je ook kiest, wij geven je hieronder tips waar je op moet letten als je een AliExpress wilt kopen.

Waar moet je op letten bij het kopen van on-ear en over-ear koptelefoons?

Kenmerken waar je op moet letten bij het kopen van koptelefoons zijn onder andere Noise Cancelling, of de koptelefoon draadloos is of niet en of deze een ingebouwde microfoon heeft om mee te bellen. Als je graag een koptelefoon met bedrading wilt kopen, is het slim om ook naar de lengte van de kabel te kijken. Te lang en de draad zal in de weg zitten, te kort en het wordt minder makkelijk om te gebruiken. Een AliExpress koptelefoon kies je dankzij onze tips makkelijk uit!

De 3 beste on-ear koptelefoons op AliExpress

Vindt hier de beste on-ear koptelefoon voor jou.

Beste keuze on-ear!
On-ear koptelefoon met ingebouwde microfoon deep base QearFun

Deze Deep Base hoofdtelefoon is perfect voor gamers of wanneer je de koptelefoon vooral thuis wilt gebruiken. Door de ingebouwde microfoon kun je gemakkelijk bellen of skypen met anderen. Het model is verkrijgbaar in meerdere kleuren en heeft een erg comfortabele vorm.

De belangrijkste kenmerken

 • Oorkussens met memory foam
 • Bedrade hoofdtelefoon
 • Ingebouwde microfoon
 • Kabel 2,1 M lang
 • Comfortabel design

Pro keuze!
OneOdio bluetooth/draadloos DJ hoofdtelefoon on-ear

Deze draadloze on-ear koptelefoon is een goedkoop alternatief voor een Bluetooth hoofdtelefoon. Dit model is draadloos waardoor deze handig is voor het sporten of voor onderweg. Met een batterijduur van 80 uur hoef je niet te vaak te denken aan het opladen van de koptelefoon. Je krijgt een kabel meegeleverd waardoor je er ook een bedrade koptelefoon van kan maken, mocht je dit willen. De keuze is dus aan jou!

De belangrijkste kenmerken

 • Maximaal draagcomfort
 • CVC 8.0 undirectional ruisonderdrukking
 • Kies zelf of deze draadloos of niet is
 • 1500mAh batterij
 • Hi-Fi geluid met een diepe bas

Pro keuze!
On-ear koptelefoon Fold-Platte stero headset

Deze koptelefoon is een goede keuze voor een bedrade koptelefoon die op je oren zit. Het is een simpel maar mooi ontwerp. De oorkussens zitten comfortabel maar strak, waardoor de koptelefoon niet zomaar zal afvallen. Dat kan handig zijn tijdens het sporten. De on-ear koptelefoon is verkrijgbaar in 5 kleuren, waardoor hij goed bij je smaak zal passen.

De belangrijkste kenmerken

 • Ingebouwde microfoon
 • Kabel 1,2 M
 • Licht van gewicht
 • Noise cancelling en ruisonderdrukking technologie
 • Breed geluidsveld

De 3 beste over-ear koptelefoons op AliExpress

Vindt hier de beste over-ear koptelefoon van AliExpress.

Pro keuze!
Over-ear koptelefoon gaming met microfoon Kotion Each

Deze koptelefoon heeft een cool uiterlijk en is vooral geschikt voor muziek en games. De oorkussens zitten comfortabel om je oor heen, waardoor je de koptelefoon lang kan gebruiken zonder problemen. Met de handige unit aan de draad kun je snel het volume aanpassen en je microfoon aan- of uit zetten. Let op: de LED lampen werken alleen wanner de USB stekker is aangesloten. De hoofdband is aan te passen naar wens.

De belangrijkste kenmerken

 • Verkrijgbaar in meerdere kleuren
 • Er zitten LED lampen in die een cool effect geven
 • Let op: voor sommige apparaten heb je een adapter nodig om deze koptelefoon te gebruiken
 • Inclusief microfoon
 • Comfortabele fitting

Pro keuze!
Over-ear koptelefoon draadloos Anker Soundcore

Deze koptelefoon zal goed op je hoof zitten: de oorkussens hebben memoryfoam en passen zich dus aan jou aan! Ook kun je de oorkussens in veel richtingen draaien, voor optimaal comfort. De hoofdtelefoon is draadloos en daardoor goed te gebruiken als sport koptelefoon (over-ear).

De belangrijkste kenmerken

 • Active Noise Cancelling
 • Hi-Res audio
 • Draadloos dus makkelijk mee te nemen en veel bewegingsvrijheid
 • 40 uur speeltijd op 1 oplaadbeurt
 • Memory foam voor een goede fitting

Pro keuze!
over-ear koptelefoon bedrade hoofdtelefoon met microfoon

Deze bedrade koptelefoon van OneOdio is een goedkope optie voor een hoofdtelefoon! Bijzonder aan deze hoofdtelefoon is dat je aan beide kanten een draad er in kunt doen, en zo dus ook van 2  bronnen tegelijkertijd geluid kunt ontvangen. Je kunt dus zowel het geluid van je computer, als die van je telefoon tegelijk op je hoofdtelefoon horen, als je dit wilt. Ook heeft het een handig kastje aan het draad waarmee je kan bellen en je muziek kan regelen.

De belangrijkste kenmerken

 • Ingebouwde microfoon
 • Memory foam oorkussens
 • Verkijgbaar in verschillende kleuren
 • Flexibel ontwerp: de oorschelpen kunnen beide kanten op draaien
 • Makkelijk op te vouwen en mee te nemen

Is een draadloze koptelefoon beter dan een koptelefoon met draad?

Dit ligt aan je eigen wensen. Een draadloze koptelefoon zorgt ervoor dat je nooit in de knoop komt met je draad. Ze zijn makkelijk mee te nemen en zien er ook snel wat mooier uit doordat er geen draad naast je hoofd meer hangt. Je hebt veel bewegingsvrijheid. Als je op zoek bent naar een sport koptelefoon (on-ear of over-ear) dan is het dus slim om voor een draadloze versie te gaan.
Een nadeel van draadloze hoofdtelefoons is dat je deze altijd moet opladen. Als je dit een keer vergeet heb je dus niets aan de koptelefoon. Bij bedrade koptelefoons kan dit niet gebeuren

Een ander groot voordeel aan bedrade koptelefoons is dat deze vaak lichter zijn dan draadloze versies. Dit komt doordat er geen accu in hoeft te zitten. Dus hoewel bewegingsvrijheid juist voor sporten handig kan zijn, is ook een hele zware koptelefoon niet slim voor het sporten. De keuze blijft natuurlijk aan jou, en wat je liever hebt. Succes met het kiezen van een on-ear of over-ear koptelefoon!

De voordelen van noise cancelling

Noise cancelling betekent dat het omgevingsgeluid gedempt wordt, waardoor je beter op de muziek kan focussen. Dit zorgt ervoor dat je goed in je muziek of je videogame op kan gaan. Ook kan je het geluid zachter zetten, doordat het geen geluid uit je omgeving hoeft te overstemmen. Dit is dan weer goed voor je gehoor!

Liever in-ear oortjes dan een on-ear koptelefoon?

Wij hebben verschillende reviews geschreven over de beste in-ear opties. Klik hier voor de 5 beste oordopjes met draad op AliExpress. Als je vooral op zoek bent naar oordopjes voor het sporten, klik dan hier voor de 5 beste sportoordopjes op AliExpress.

ChinaFans
Logo