Gaming koptelefoon kopen op AliExpress: tips en de 5 beste keuzes

Gamer met een gaming koptelefoon

Op zoek naar een goede gaming koptelefoon? Wij geven je tips waar je op moet letten. Ook vind je hieronder de 5 beste opties wanneer je een AliExpress gaming koptelefoon wilt bestellen.

Combined Shape Created with Sketch.

Pro keuze

UKKUER draadloze gaming koptelefoon

UKKUER draadloze gaming koptelefoontitel

Combined Shape Created with Sketch.

Slimme keuze

QearFun Led licht gaming koptelefoon

QearFun Led Licht Gaming Koptelefoon

Combined Shape Created with Sketch.

Goede keuze

Havit bedrade gaming headset

Havit Bedrade Gaming Headset

Combined Shape Created with Sketch.

Pro keuze

UKKUER draadloze gaming koptelefoon

UKKUER draadloze gaming koptelefoontitel

Combined Shape Created with Sketch.

Slimme keuze

QearFun Led licht gaming koptelefoon

QearFun Led Licht Gaming Koptelefoon

Combined Shape Created with Sketch.

Goede keuze

Havit bedrade gaming headset

Havit Bedrade Gaming Headset

Superdeals van deze week

GOEDE AANBIEDINGEN BESCHIKBAAR

Extra kortingen
Veel producten afgerpijsd
Tijdelijk beschikbaar

Waar moet je op letten bij het kopen van een gaming koptelefoon?

Als je een gaming koptelefoon gaat kopen, wil je er natuurlijk een van goede kwaliteit. Het is dan belangrijk om van te voren goed te bedenken wat je zoekt in een hoofdtelefoon. Zo kies je een koptelefoon die past bij jou!

Wil je een On-ear of over-ear koptelefoon?

Een belangrijke keuze bij het aanschaffen van een hoofdtelefoon is het kiezen tussen on-ear en off-ear modellen. On-ear modellen hebben oorkussens die op je oor rusten. Deze zijn vaak kleiner en lichter, waardoor ze makkelijker mee te nemen zijn. Wel kan je bij on-ear koptelefoons na lang gebruik last krijgen van je oren door de pasvorm.

Dat is niet fijn tijdens het gamen! Een over-ear koptelefoon valt over je oor heen. Hierdoor zitten deze modellen meestal fijner en kun je er lang gebruik van maken. Meer lezen over on-ear of over-ear koptelefoons, en alle voor- en nadelen hiervan? Dat kan hier!

Het materiaal van je gaming headset

Het materiaal waar je koptelefoon van gemaakt is, kan veel doen voor het draagcomfort. De oorschelpen kunnen met (nep)leer bekleed zijn, of met stof. De stoffen versies hebben als voordeel dat ze beter ‘ademenen’.

Het voordeel van leren bekleding is dat deze beter afsluiten en vaak ook langer mooi blijven. Sommige koptelefoons hebben memory foam in de oorschelpen zitten. Dit zorgt ervoor dat je koptelefoon helemaal naar jouw hoofd gaat vormen, en zo dus erg goed zal zitten!

Het gewicht van je game koptelefoon

Een lichte koptelefoon kun je langer ophouden zonder dat je hier last van krijgt. Wel zijn lichte modellen vaak wat duurder. Er zijn ook opties die er voor zorgen dat je koptelefoon zwaarder is.

Bijvoorbeeld draadloze koptelefoons zijn over het algemeen zwaarder dan bedrade versies. Dit komt doordat er bij bluetooth koptelefoons ook nog een accu in moet zitten. Als je het belangrijk vindt dat je koptelefoon licht is, is het te overwegen om geen draadloze versie te kiezen.

Voor welk platform ga je de koptelefoon gebruiken?

De meeste headsets hebben een aansluiting van 3,5mm, dit past ook in vrijwel alle PC’s en gaming consoles. Wel werken bij sommige consoles niet alle functies van je koptelefoon. Bijvoorbeeld als je koptelefoon een optie heeft voor virtueel surround sound optie, werkt dit niet per sé op alle gaming consoles.

Beste keuze!
UKKUER draadloze gaming koptelefoon

Deze koptelefoon van UKKUER is een mooi model met goede specificaties. De headset is zowel draadloos als met draad te gebruiken. Het is maar net wat je wilt dus! Als je computer of console standaard geen Bluetooth mogelijkheden heeft, zul je ook een Bluetooth adapter nodig hebben.

De belangrijkste kenmerken

 • Draadloos met bluetooth verbinding tot 10 meter verbinding!
 • Stijlvol ontwerp, meerdere kleuren
 • Opvouwbaar, daardoor makkelijker mee te nemen
 • Ook snel bedienbaar via de knoppen op de koptelefoon

Pro keuze
QearFun Led licht gaming koptelefoon

Deze professionele Led Licht gaming koptelefoon heeft een stoere uitstraling dankzij de kleuren. Het is een over-ear model. De koptelefoon heeft een aansluiting. Dit kan direct in je PC, maar voor je Ps4, Xbox one of telefoon zul je hier nog een kleine adapter bij moeten kopen.

De belangrijkste kenmerken

 • Inclusief microfoon
 • Slimme ruisonderdrukking
 • Zachte en comfortabele oorschelpen
 • Hoofdband aanpasbaar aan jouw hoofd
 • Licht van gewicht
 • 3D surround sound effect

Pro keuze
Havit bedrade gaming headset

Deze over-ear koptelefoon is juist geschikt voor gaming consoles: hier kan de headphone meteen in. Om de headset met de computer te verbinden, heeft deze een verbindstuk nodig. De koptelefoon heeft surround stereo sound, waardoor het geluid van hoge kwaliteit is.

De belangrijkste kenmerken

 • Comfortabele fitting
 • Inclusief flexibele microfoon
 • Surround stereo sound
 • Extra volume controle op de optelefoon
 • Koptelefoon met draad

Gaming koptelefoon draadloos, HJCE Draadloze Bluetooth headset,

Deze over-ear koptelefoon heeft een modieus ontwerp en is een goede keuze voor een draadloze headset. De Bluetooth verbinding werkt tot 10 meter afstand. Met de knoppen op de zijkant van de headphone kun je simpel en snel je voorkeursopties instellen.

De belangrijkste kenmerken

 • Intelligente ruisonderdrukking (noise cancelling)
 • Opvouwbaar dus makkelijk mee te nemen
 • 10 uur te gebruiken na 1 keer opladen
 • Zachte oorschelpen met een hoog draag comfort
 • Snelle besturing via extra knoppen op de koptelefoon

SADES A6 Gaming koptelefoon

Deze gaming headset van Sades heeft naast een mooi ontwerp, ook een erg licht gewicht! Hij is maar ongeveer 320 gram. Dit lichte gewicht zorgt ervoor dat je de koptelefoon lang kunt gebruiken zonder hier last van te krijgen. Een hoog draagcomfort, dus!

De belangrijkste kenmerken

 • 7.1 Surround sound stereo
 • Comfortabel: gewatteerde hoofdband en zachte oorkussens
 • Erg licht van gewicht: 320 gram!
 • Ingebouwde, flexibele microfoon

Wil je een koptelefoon met draad, een verbinding via Bluetooth of via een zendstation?

Een belangrijke keuze voor een gaming koptelefoon is hoe deze is verbonden met je computer. Er zijn veel goede koptelefoons met draad, waarbij er een snoer zit tussen je computer en je koptelefoon. Maar er zijn ook steeds meer draadloze koptelefoons.

Draadloze koptelefoons geven je veel bewegingsvrijheid en je zult nooit last krijgen van een snoer. Wel zijn deze koptelefoons meestal zwaarder doordat er een accu in zit. Dit zorgt ervoor dat de koptelefoon iets minder lekker zit. Deze draadloze koptelefoons kunnen verbonden zijn via Bluetooth, dit is de meest voorkomende verbinding.

Er zijn ook koptelefoons die via een zendstation verbonden zijn aan je computer. Deze zendstations hebben een groot bereik (meestal groter en beter dan een Bluetooth verbinding), waardoor je ook ergens anders in je huis of tuin nog prima muziek kunt luisteren. Het is natuurlijk de vraag of je dit nodig hebt voor een gaming koptelefoon, aangezien je dan toch bij je PC, Xbox of Playstation zult blijven.

Active noise cancelling op jouw gaming headset

Active noise cancelling is een techniek in je koptelefoon die jouw omgevingsgeluid wegfiltert. Zo hoor je dus minder ruis, en kun je dus beter op je videogame focussen! Hierbij filtert actieve ruisonderdrukking al het geluid weg. Bij passieve noise canceling zijn harde geluiden van buitenaf wel nog te horen, maar zachte geluiden niet meer. Actieve noise cancelling filtert dus meer!

Bellen met microfoon via je gaming koptelefoon

Als je veel met (online) vrienden gamet, kan het belangrijk zijn om een ingebouwde microfoon te hebben. Zo kun je via discord of andere belprogramma’s makkelijk met elkaar praten! Dit is natuurlijk vooral handig voor het spelen van multiplayer spellen. Als je zelf vrijwel nooit multiplayer spellen speelt, is het minder interessant om naar een ingebouwde microfoon functie te kijken.

Op zoek naar oortjes?

Als (gaming) koptelefoons toch niet zijn wat je zoekt, misschien zijn oordopjes dan een beter alternatief. Klik hier om meer te lezen over bedrade oordopjes op AliExpress. Als je opzoek bent naar draadoze of sportoordopjes, klik dan hier voor tips bij het zoeken en de 5 beste opties op AliExpress.

ChinaFans
Logo