Haarstukken op AliExpress kopen: de 4 beste aanbieders + tips

Met je favoriete look kun je met een lekker gevoel over straat. Ben je zoek naar goedkope haarstukken met echt haar of kunsthaar? Op AliExpress vind je diverse Chinese haarstukken voor een vriendelijke prijs. Ik vertel je waar je moet zijn en geef tips om je haar te laten stralen.

10
Nadula-Hair-AliExpress

Nadula Hair populair

Dichtheid 130-180% | Tot 26 inch
10
King Rosa Queen haar

King Rosa Queen Hoge kwaliteit

Dichtheid tot 180% | 10-24 inch
10
KRN Hair AliExpress

KRN Hair Goedkoop

Blond haar | 8-24 inch | Tot 180% dichtheid
10
Dream beauty official store

Dream Beauty Best gewaardeerd

Hoge kwaliteit | Zeer goede reviews

Haarstuk of pruik: één en hetzelfde doel

Afhankelijk van wie je het vraagt, hebben we het hier over een haarstukje, pruik of toupet. Volgens sommigen zitten er verschillen tussen de namen. Volgens anderen weer niet.

Maar wat maakt het eigenlijk uit?

Jij bent gewoon op zoek naar prachtig haar, wat je kunt dragen om je look helemaal af te maken. In dit artikel lees je alles over pruiken en haarstukjes voor vrouwen. Een kant en klaar haarwerk uit China dat precies past bij jouw stijl. En dat uiteraard óók goedkoop.

MEGA SALE (tot 90% korting)


Heel veel korting
Kortingen tot 90%
Op = Op

Waar moet je op letten bij het kopen van haarstukken op AliExpress?

Haar is iets heel persoonlijks. Dat geldt dus ook voor kunsthaar of het echte haar in een pruik. Online haarstukken kopen is daarom vaak een flinke zoektocht. Toch kun je geluk hebben en iets moois vinden. Maar waar moet je dan allemaal op letten?

Handgeknoopt of machinaal geknoopt
Een belangrijk verschil bij haarwerken is of het machinaal geknoopt is of met de hand gedaan is. In dat eerste geval krijg je vaak te maken met haar van kunstvezels. Dit zijn vaak goedkope haarstukken die betrekkelijk snel in elkaar zijn gezet. De prijs in Nederland is 300 euro of meer. Dit soort haarstukken op AliExpress kosten 50 euro of meer. Een flink verschil.

Volledige handgeknoopte pruiken kosten meer geld omdat ze ook meer tijd kosten. Ook is de kwaliteit vaak beter en kun je ook op langere termijn met het haarstuk blijven lopen. Daarbij zijn ook deze haarstukken vaak gemaakt van kunsthaar. De prijs voor zo’n pruik ligt in Nederland rond de 750 euro. Op AliExpress zijn deze haarstukken goedkoop en kosten ze vaak minder dan 200 euro. Er zijn ook pruiken die gemaakt zijn door een mix van machinaal werk en handknopen. Die zitten qua prijs tussen de handgeknoopte en machinaal geknoopte versie in.

Nadula Hair AliExpress 2
Via: aliexpress.com

Haarstukken van echt haar of kunsthaar
De meeste mensen hebben liever haarstukken van echt haar. Wil je die in Nederland online bestellen, dan kan dat op verschillende plekken. Je betaalt dan wel veel geld, soms meer dan 500 euro. Wil je liever goedkope haarstukken online kopen, dan is AliExpress een prima optie. Ook hier vind je namelijk aanbieders die pruiken van echt haar aanbieden. De prijzen liggen vaak tussen de 50 en 250 euro. Dit is vooral afhankelijk van de lengte, de dichtheid en de kwaliteit van het haarstuk.

Verschil in afro en blond haarstuk
Ook de gebruikte haarsoort is belangrijk. Afro haarstukken of pruiken zijn vaak van ander haar gemaakt dan blonde haarstukken. Tenzij dezelfde haar soort geblondeerd is natuurlijk. Over het algemeen is Europees of Amerikaans haar dunner dan Aziatisch haar. Dat verschil zou je kunnen opmerken in de haarstukken zelf, omdat het haar een ander volume krijgt, afhankelijk van de dichtheid. Het kan ook voorkomen dat de goedkopere pruiken gespleten Aziatische haren bevatten. De haren voelen dan dunner aan, maar zijn wel beschadigd. De kwaliteit van dat soort pruiken is vaak iets minder dan wanneer de haren gewoon intact gebleven zijn.


Goedkope haarstukken uit China: welke aanbieders zijn er?

Wie op AliExpress haarstukken of pruiken zoekt, komt honderden resultaten tegen. Veel van de verkopers hebben weinig bestellingen gehad, of niet zoveel beoordelingen. Een goedkope pruik vinden is niet zo moeilijk. Goede én goedkope haarstukken vinden wel. Daarom vind je hieronder een lijstje met aanbieders in China die haarstukken aanbieden. Er staan bij iedere aanbieder meer dan genoeg reviews met foto’s om te zien of ze ook bij jou zouden passen.

Tips om je haarstukken van AliExpress mooi te houden

Net als echt haar moet je een pruik of haarstuk ook goed behandelen. Bij pruiken uit China moet je ook goed opletten zodra je ze wilt onderhouden. Door er voorzichtig mee om te gaan, gaan ze lang mee en kun je er maanden of zelfs jaren plezier van hebben.

Voorzichtig kammen
Iedere keer als je je haar kamt, komen er haren uit het haarstuk. Dat is normaal. Maar je moet wel extra voorzichtig zijn met kammen. Gebruik bij voorkeur een zachte kam waar je haar niet zo snel aan blijft hangen. Daardoor blijft het haarstuk mooi en ontstaan er geen kale plekken. Dit is vooral belangrijk bij haarstukken die een lagere dichtheid hebben.

Rustig laten drogen
Het is aan te raden om je haarstuk ongeveer één keer per week te wassen. Is het niet vies? Dan kun je alleen even wat conditioner gebruiken. Daarmee krijgt je haar weer een zijdezachte uitstraling en kun je weer stralend voor de dag komen. Let na het wassen wel even op met het drogen. Gebruik geen handdoek om over je haar te wrijven, maar gebruik liever je handen om zoveel mogelijk water uit het haar te knijpen. Doe dat zonder te trekken. Laat het haar vervolgens rustig aan drogen. Ga het haar niet stijlen als het nog vochtig is. Dan kan er schade ontstaan.

Stijlen
Veel goedkope haarstukken uit China kun je prima stijlen of krullen met een tang. Let daarbij wel eerst even op hoe het haar reageert. Test dus eerst even een klein stukje onderaan voordat je bovenaan begint. Zo weet je precies welke stand je kunt gebruiken voor jouw haar. Zoals hierboven ook al gezegd: ga je haarstuk niet stijlen als het nog vochtig is. Er bestaat dan een kans dat je het haar beschadigt.

Heb jij een haarstuk kunnen vinden dankzij ons artikel? Super leuk! We wensen je er veel plezier mee.

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer