AliExpress en PostNL: alle antwoorden op jouw vragen (2023)

Je pakketje is – of komt – naar Nederland. Vaak zorgt PostNL er dan voor dat het pakketje van de (lucht)haven bij jou wordt thuisbezorgd. Maar hoe zit het met tracking, verloren pakketjes, de levertijd of afhaalpunten?

AliExpress en PostNL

In 2017 besloot AliExpress om een samenwerkingsverband aan te gaan met PostNL. Dat is de reden dat vrijwel alle pakketjes door PostNL worden thuisbezorgd als ze in Nederland arriveren.

Die samenwerking houdt in dat de PostNL tracking en AliExpress behoorlijk goed samenwerken. Moet je en AliExpress pakketje ophalen bij het postkantoor, dan is dat dus vrijwel altijd een PostNL punt. De PostNL pakketjes van AliExpress worden overigens ook extra snel bezorgd.

Het is je misschien opgevallen dat de levering steeds soepeler verloopt binnen Nederland. Dat komt mogelijk omdat de samenwerking tussen AliExpress en PostNL steeds soepeler loopt.

Bekijk hier waar jouw AliExpress pakketje van PostNL zich nu bevindt.

Let op: pas als PostNL jouw pakketje in bezit heeft, kun je de zending hier volgen.

AliExpress en PostNL tracking

Om pakketjes te kunnen traceren heb je een pakketcode nodig. In je lijst met bestellingen hier op AliExpress zie je de code van je pakketje staan. Zie je de onderstaande status in je overzicht staan? Dan is het pakketje inderdaad met de zogenaamde Last Mile Carrier meegegeven. Het pakketje is dan niet meer te volgen via AliExpress.

MEGA SALE (tot 90% korting)


Heel veel korting
Kortingen tot 90%
Op = Op

Zie je de onderstaande knop ‘Details’ hieronder? Als je daarop drukt wordt je automatisch doorgestuurd naar de juiste pagina van PostNL (of een andere pakketdienst als het toch niet door PostNL wordt bezorgd). Vervolgens kun je daar de pakketcode invullen.

Voorbeeld pakketcode: NL27464833949AM

AliExpress pakket volgen
Via: aliexpress.com

Lees ook: AliExpress pakket volgen en traceren

AliExpress pakketje bij PostNL postkantoor of afhaalpunt

Kon jouw AliExpress zending niet worden bezorgd? Dan kunnen er twee dingen gebeuren:

  1. Je pakketje wordt de volgende dag nogmaals langs de deur gebracht
  2. Je AliExpress pakketje ligt bij je plaatselijke postkantoor

In situatie 1 hoef je niets te doen. Je ontvangt dan gewoon de volgende werkdag je pakketje. Maar soms is de bezorger al twee keer langs geweest en kon je AliExpress zending helemaal niet worden bezorgd. Zijn ook je buren niet thuis, dan wordt er gestopt met pogingen om het pakketje te bezorgen. Je pakketje ligt dan vaak bij het plaatselijke PostNL postkantoor of bij een afhaalpunt.

Op de website van PostNL zie je waar jouw pakketje zich bevindt. Je hebt wel je pakketcode nodig. Die vind je hier in AliExpress. Met die code kun je zien waar je pakketje nu ligt. Soms zet de postbezorger ook op het briefje op welk adres je het pakketje kunt terugvinden.

9.5

XKJ 4K Pro Drone Beste koop

Tot 1.200 meter bereik
9

Haylou GT1 Headphones Nieuwe versie

Tot 12 uur lang muziek luisteren
8.5

Rosalind Gel Polish Budget keuze

Alle kleuren van de regenboog
10

Yosyo Massage Gun Goede kwaliteit

3.200 rpm
9

Colmi P8 Smartwatch Beste prijs

IPX7 waterdicht

Bestelling is voltooid maar niet ontvangen
Oeps. Daar is iets misgegaan. Gelukkig zijn er manieren om bepaalde zaken uit te sluiten, of om je geld terug te krijgen. Lees daarover meer in dit artikel: AliExpress bestelling voltooid maar niet ontvangen

Via: Devanath van Pixabay

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer