Polaroid camera op AliExpress: de 5 goedkoopste polaroid camera’s + kooptips

Polaroid camera op AliExpress

Ben je op zoek naar een polaroid camera op AliExpress? Op deze pagina geven we kooptips en laten we onze selectie van de 5 beste polaroidcamera’s op AliExpress zien. Zo weet je wat je kunt verwachten!

Wat is een polaroid camera?

Een polaroid camera of een instant camera is een camera waarmee je foto’s maakt die vervolgens direct afgedrukt worden op fotopapier. De naam polaroid camera komt van het merk dat dit soort camera’s in eerste instantie heeft bedacht: Polaroid. Inmiddels zijn er ook veel soorten instant camera’s op AliExpress te vinden. Daarom nemen we je graag mee in het aanbod!

Combined Shape Created with Sketch.

Gebruiksvriendelijk

polaroid camera op AliExpress

fujifilm instax mini 9

Combined Shape Created with Sketch.

Filmen ook mogelijk

Polaroid camera op AliExpress

Prograce Instant camera

Combined Shape Created with Sketch.

20 foto’s per pakje

Polaroid camera op AliExpress: fotopapier kopen

Fotopapier fuji film

Combined Shape Created with Sketch.

Gebruiksvriendelijk

polaroid camera op AliExpress

fujifilm instax mini 9

Combined Shape Created with Sketch.

Filmen ook mogelijk

Polaroid camera op AliExpress

Prograce Instant camera

Combined Shape Created with Sketch.

20 foto’s per pakje

Polaroid camera op AliExpress: fotopapier kopen

Fotopapier fuji film

Polaroid kopen: hier moet je op letten

De volgende onderdelen zijn belangrijk om mee te nemen bij het kiezen van een goedkope instant camera op AliExpress:

 • Digitaal of analoog?
 • Ingebouwde of losse printer?
 • Fotopapier en filmrollen
 • Batterij of accu?
 • Formaat
 • Lenzen
 • Design en kleur

Op deze pagina lichten we al deze onderdelen toe. Zo weet je wat je kunt verwachten en welke keuzes je zult moeten maken voor een goede polaroid camera op AliExpress.

Digitaal of analoog?

Bij het kopen van een polaroid camera op AliExpress kom je twee verschillende soorten camera’s tegen: een digitaal of een analoog model.

Een digitale polaroid camera is over het algemeen wat nieuwer. De digitale camera heeft verschillende technologische snufjes die een analoge camera niet heeft. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen welke foto’s afgedrukt worden en welke niet. Dit voorkomt verspilling van je fotopapier!

Een analoge polaroid camera op AliExpress heeft een aantal voordelen. De afwezigheid van digitale snufjes zorgt er over het algemeen voor dat dit soort camera iets goedkoper is. Ook hebben analoge camera’s een zeker charme, doordat de foto’s direct uitgeprint worden.

Het maken van kopieën is niet mogelijk met een analoge camera en iets opnieuw uitprinten ook niet. Als je deze functie toch graag wilt hebben, is het aan te raden om een digitale polaroid camera op AliExpress te kiezen.

5 keer de beste polaroid camera op AliExpress

Met selfie modus
1

Fujifilm Instax mini 11

Met selfie modus
Polaroid camera op AliExpress

De instax mini 11 van AliExpress is een polaroid camera met een paar toffe extra functies. Zo is er een selfie modus waarmee je makkelijk foto’s van jezelf kunt maken. Hiervoor draai je de lens van de camera om. De lenzen zijn eventueel ook te vervangen door gekleurde lenzen of lenzen voor bijvoorbeeld close-up foto’s.

Het model is verkrijgbaar in 5 verschillende pastel tinten. Daarnaast is de camera te personaliseren met verschillende accessoires. Denk hier bijvoorbeeld aan een bandje om de camera om je pols te kunnen hangen. Het design is dus volledig naar eigen smaak te maken.

Ook handig: je kunt kiezen om enkel de camera te bestellen, of een volledig pakket met onder andere extra fotopapier, een leuk hoesje voor de camera en close up lenzen.

Met deze instax mini 11 van AliExpress maak je de beste foto’s wanneer de camera zo’n 45 cm verwijderd is van wat je op de foto wilt zetten.

De belangrijkste kenmerken

 • Afstand tot voorwerp: 45 cm
 • Automatische exposure stand voor heldere foto’s
 • Formaat foto’s: 6,2 cm x 4,6 cm (standaard)
 • Werkt op twee AA batterijen
 • Selfie modus beschikbaar door lens om te draaien

Filmen ook mogelijk
2

Prograce Instant camera

Filmen ook mogelijk
Polaroid camera op AliExpress

Deze polaroid camera op AliExpress is een tof voorbeeld van een camera van klein formaat waarmee je foto’s kunt afdrukken. Ook speciaal: dit is de enige instant camera in dit artikel waarmee je ook kunt filmen.

Deze camera van prograce is te verbinden aan andere apparaten (tablet, smartphone, computer) via een USB kabeltje. Zo kun je foto’s naar de camera sturen om af te drukken, of je gemaakte foto’s op de computer zetten.. Het is ook mogelijk om beelden op een USB-stick te bewaren en deze USB-stick in de printer te steken. Zo haal je handmatig de juiste bestanden van de stick af, om deze vervolgens uit te printen.

Het scherm heeft een diameter van 2.0 inch (5,08 cm) en heeft een HD kwaliteit. Hier kun je dus goed bekijken welke foto’s je hebt gemaakt. Het is ook mogelijk om een micro SD-kaart in de camera te plaatsen om het geheugen uit te breiden.

 

De belangrijkste kenmerken

 • Met ingebouwde printer
 • Handige functies zoals vaste focus
 • Gewicht: ~200 gram
 • Batterij: 1000mAh
 • Verkrijgbaar in 2 kleuren: roze en blauw

Gebruiksvriendelijk
3

Fujifilm instax mini 9

Gebruiksvriendelijk
polaroid camera op AliExpress

Een tof product op AliExpress: de fujifilm Instax mini 9. Deze instant camera werkt op AA batterijen (niet inbegrepen) en heeft een automatische focus functie die er voor zorgt dat al je foto’s scherp worden.

De beste foto’s maak je op een afstand van 45 cm tussen de camera en het object of de persoon die je wilt fotograferen.

De fujifilm instax mini 9 film op AliExpress is in 5 verschillende kleuren te verkrijgen. Het model heeft een standaard formaat voor de afgedrukte foto’s, namelijk 6,2 cm bij 4,6 cm.

Deze Polaroid op AliExpress maakt het makkelijk om de helderheid in te stellen. Zo kun je ook foto’s maken op extreem zonnige dagen of wanneer het juist al donker aan het worden is. Handig!

De belangrijkste kenmerken

 • Inclusief flitser
 • Selfie modus mogelijk
 • Film set verkrijgbaar met volledig pakket accessoires
 • Verkrijgbaar in 5 verschillende kleuren
 • Standaard foto formaat (6,2 cm bij 4,6cm)

MEGA SALE (tot 90% korting)


Heel veel korting
Kortingen tot 90%
Op = Op

4 camera standen
4

Instax Mini 7C

4 camera standen
Polaroid camera op AliExpress kopen

De Instax Mini 7c is een instant camera met verschillende toffe opties. Zo heeft de camera 4 verschillende instellingen voor het maken van foto’s: een stand voor foto’s binnen maken, een stand voor een hele zonnige dag, een stand voor een bewolkte dag en een stand voor een dag dat afwisselend zonnig en bewolkt is.

Bij deze camera moet je de lens handmatig uit het toestel trekken voordat je deze kunt gebruiken. Ook is er een flitser aanwezig.

Deze polaroid camera op AliExpress is van het merk Instax. Dit merk biedt ook filmrollen en fotopapier aan op de Chinese website. Hierdoor is het makkelijk om goedkoop filmpapier voor de camera te regelen. Deze fotorollen zijn makkelijk te vinden wanneer je zoekt naar ‘Instax square film AliExpress’.

De belangrijkste kenmerken

 • Met ingebouwde printer
 • Formaat foto’s: 6,2 cm x 4,6 cm (standaard)
 • Gewicht: 320 gram (excl. batterijen)
 • Flitser aanwezig
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren

Goedkoopste optie
5

Polaroid camera voor kids

Goedkoopste optie
Polaroid camera op AliExpress

Deze polaroid camera op AliExpress is ontworpen voor kinderen. Het apparaat is erg gebruiksvriendelijk waardoor ook jonge kinderen hier al makkelijk mee overweg kunnen. Daarnaast is het ook geschikt om foto’s van (erg) jonge kinderen mee te maken. De camera is namelijk versierd als een dier (4 keuzes). Dit trekt de aandacht van je kind waardoor het makkelijk is om een foto te maken!

Het geheugen van de instant camera van AliExpress is uit te breiden met een Micro SD kaart. Het is zelfs mogelijk om korte filmpjes te maken met deze camera. Let op! De camera print foto’s uit in zwart-wit.

 

De belangrijkste kenmerken

 • Klein van formaat en licht van gewicht
 • Geleverd met USB data kabel
 • Display: 2.4 inch (6,1 cm)
 • Batterij: 1200mAh lithium batterij
 • Micro SD-slot aanwezig.

Ingebouwde of losse printer?

Wil je een instant camera van AliExpress met een ingebouwde printer, of mag deze printer ook los van het apparaat zijn? Hieronder leggen we de voordelen van deze twee opties aan je uit. Zo kun je een goed onderbouwde keuze maken voor één van de twee.

Ingebouwde printer
Een ingebouwde printer is erg gebruiksvriendelijk doordat je enkel een foto hoeft te nemen en deze dan direct wordt uitgeprint. De foto wordt dus direct bij het maken uitgeprint. Dit soort camera’s hebben veel charme. Het voordeel van een ingebouwde printer is dat dit makkelijk mee te nemen is: je hoeft namelijk geen extra printer mee te sjouwen. Ook zijn je foto’s direct klaar om op te hangen of aan iemand te geven.

Losse printer
Het voordeel van een losse printer is dat je digitale foto’s kunt printen van je camera, maar ook van je smartphone. Je kunt hem dus inzetten voor verschillende apparaten. Het kan ook een toevoeging zijn op de camera die je al hebt, zo hoef je geen geheel nieuw apparaat te kopen maar slechts een accessoire. Daarnaast is een losse printer handig doordat je duidelijk kiest welke foto’s je wilt printen. Er is dus geen verspilling van fotopapier door mislukte foto’s per ongeluk te printen.

De keuze voor een ingebouwde of een losse printer is aan jou. De meeste polaroid camera’s komen met een ingebouwde printer. Wil je een polaroid camera kopen die goedkoop is, dan is een ingebouwde printer meestal je beste keuze. Een losse printer kan namelijk erg duur zijn!

Fotopapier en filmrollen

Het papier waarop jouw foto’s geprint worden, is minstens zo belangrijk als de camera zelf. Zoek daarom goed uit welk papier of welke filmrol de instant camera die je op het oog hebt, nodig heeft. Zo voorkom je verrassingen.

Het standaard formaat van een polaroid of een instant foto is 5,3 cm bij 8,6 cm. In dit geval is de foto 6,2 cm bij 4,6 cm. De overige ruimte is een witte rand om de foto’s heen. Het is ook mogelijk om een polaroid camera op AliExpress te kopen met een groter formaat foto’s. Hierbij heb je wel een camera nodig waar dit formaat papier in past.

Fotopapier voor een goedkope polaroid camera is vrijwel altijd wit van kleur. Dit is de standaard. Toch is er ook fotopapier in andere kleuren te verkrijgen. Dit kan een leuke toevoeging zijn!

20 foto’s per pakje

Fotopapier FujiFilm

20 foto’s per pakje
Polaroid camera op AliExpress: fotopapier kopen

Dit fotopapier is geschikt voor alle AliExpress FujiFilm Instax modellen met een foto formaat van 6,2 cm bij 4,6 cm. Dit is het standaard formaat voor polaroids. Per verpakking krijg je 2 pakketjes van fotopapier geschikt voor 10 foto’s.

Dit product gaat om standaard fotopapier. Dit standaard fotopapier voor een polaroid camera op AliExpress heeft een witte rand om de foto heen.

De belangrijkste kenmerken

 • Formaat: 6,2 cm x 4,6 cm
 • Materiaal: fotopapier

Batterij of accu?

Hoe komt jouw instant camera van AliExpress aan stroom? Er zijn modellen die op batterijen werken of op een accu. Een accu is makkelijk op te laden en zorgt voor minder afval. Vaak gaat de voorkeur dan ook uit naar een instant camera van AliExpress met een accu.

Batterijen werken overigens ook prima. Het nadeel hieraan is dat je de batterijen vaak zult moeten vervangen. Ook zorgt dit voor veel afval. Als het vooral belangrijk is dat de instant camera goedkoop is, is een model op batterijen misschien de juiste keuze. Deze modellen zijn over het algemeen namelijk wat goedkoper dan modellen met een accu.

Formaat

Het formaat van je instant camera van AliExpress is ook van belang. Het juiste formaat hangt af van wat je met de camera wilt doen. Wanneer je de camera vooral vaak mee wilt nemen, kan een compact of klein model fijner zijn dan een groot model.

Je kunt er ook voor kiezen om een groter model van een goedkope polaroid camera te kopen, om zo ook foto’s met een groter formaat te krijgen. Hier zul je ook een keuze in moeten maken.

Lenzen

De meeste polaroid camera’s op AliExpress worden geleverd met een 60mm lens. Het is niet altijd mogelijk om deze lens te vervangen. Als je dit toch wilt vervangen, is het aan te raden om een model te kopen waar je zelf een andere lens in kan plaatsen.

Design

Bij het kiezen van een polaroid camera op AliExpress is het design belangrijk. Het oog wilt natuurlijk ook wat! Er zijn verschillende modellen beschikbaar op AliExpress die vaak ook in verschillende kleuren geproduceerd zijn. Zo kun je dus een model kiezen dat bij je past. Wel zo fijn!

Als het vooral belangrijk is dat de polaroid camera goedkoop is, is het design misschien minder van belang voor je. Een mooi design komt namelijk vaak hand in hand met een wat duurder merk. Deze keuze is aan jou!

Goede merken op AliExpress

Er zijn verschillende merken die een polaroid camera op AliExpress aanbieden. Hieronder noemen we merken die wij vertrouwen.

Instax
Als we het hebben over een polaroid camera op AlIExpress, dan kom je al snel bij het merk Instax uit. Dit merk heeft inmiddels verschillende modellen op de Chinese website staan. Hoewel de specificaties van ieder model verschillen, hebben ze allemaal een kenmerkend en stijlvol uiterlijk.

Het merk Instax is goed om te kopen. Ook handig: Instax biedt ook fotopapier aan voor de camera’s die ze verkoopt. Zo kun je makkelijk extra fotopapier bestellen op AliExpress. Let hier op dat je het juiste formaat fotopapier koopt.

Wij raden verschillende modellen van Instax aan. Dit komt doordat het merk goede recensies heeft en zich ook nog eens blijft ontwikkelen. De nieuwste modellen hebben technische snufjes die steeds interessanter worden. Denk hier bijvoorbeeld aan de selfiemodus van de instax mini 11 aliexpress

Fujifilm instax
De AliExpress fujifilm instax is een serie van een polaroid camera op AliExpress. De FujiFilm instax mini film van AliExpress is te herkennen aan haar opvallende kleuren en uiterlijk. Onze favoriet van deze serie is de fujifilm instax mini 9 film op AliExpress, dankzij haar makkelijke opties om de helderheid aan te passen.

Vond je dit interessant?

Op deze pagina heb je meer informatie gelezen over het kopen van een polaroid camera op AliExpress. We nemen je graag mee in het grote aanbod van AliExpress.

Misschien ook interessant voor jou: Action cam kopen op AliExpress

   ChinaFans
   Logo
   Shopping cart