Polaroid camera op AliExpress: de 5 goedkoopste polaroid camera’s + kooptips

Ben je op zoek naar een polaroid camera op AliExpress? Op deze pagina geven we kooptips en laten we onze selectie van de 5 beste polaroidcamera’s op AliExpress zien. Zo weet je wat je kunt verwachten!

Wat is een polaroid camera?

Een polaroid camera of een instant camera is een camera waarmee je foto’s maakt die vervolgens direct afgedrukt worden op fotopapier. De naam polaroid camera komt van het merk dat dit soort camera’s in eerste instantie heeft bedacht: Polaroid. Inmiddels zijn er ook veel soorten instant camera’s op AliExpress te vinden. Daarom nemen we je graag mee in het aanbod!

Polaroid kopen: hier moet je op letten

De volgende onderdelen zijn belangrijk om mee te nemen bij het kiezen van een goedkope instant camera op AliExpress:

  • Digitaal of analoog?
  • Ingebouwde of losse printer?
  • Fotopapier en filmrollen
  • Batterij of accu?
  • Formaat
  • Lenzen
  • Design en kleur

Op deze pagina lichten we al deze onderdelen toe. Zo weet je wat je kunt verwachten en welke keuzes je zult moeten maken voor een goede polaroid camera op AliExpress.

Digitaal of analoog?

Bij het kopen van een polaroid camera op AliExpress kom je twee verschillende soorten camera’s tegen: een digitaal of een analoog model.

Een digitale polaroid camera is over het algemeen wat nieuwer. De digitale camera heeft verschillende technologische snufjes die een analoge camera niet heeft. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen welke foto’s afgedrukt worden en welke niet. Dit voorkomt verspilling van je fotopapier!

Een analoge polaroid camera op AliExpress heeft een aantal voordelen. De afwezigheid van digitale snufjes zorgt er over het algemeen voor dat dit soort camera iets goedkoper is. Ook hebben analoge camera’s een zeker charme, doordat de foto’s direct uitgeprint worden.

Het maken van kopieën is niet mogelijk met een analoge camera en iets opnieuw uitprinten ook niet. Als je deze functie toch graag wilt hebben, is het aan te raden om een digitale polaroid camera op AliExpress te kiezen.

5 keer de beste polaroid camera op AliExpress

MEGA SALE (tot 90% korting)


Heel veel korting
Kortingen tot 90%
Op = Op

Ingebouwde of losse printer?

Wil je een instant camera van AliExpress met een ingebouwde printer, of mag deze printer ook los van het apparaat zijn? Hieronder leggen we de voordelen van deze twee opties aan je uit. Zo kun je een goed onderbouwde keuze maken voor één van de twee.

Ingebouwde printer
Een ingebouwde printer is erg gebruiksvriendelijk doordat je enkel een foto hoeft te nemen en deze dan direct wordt uitgeprint. De foto wordt dus direct bij het maken uitgeprint. Dit soort camera’s hebben veel charme. Het voordeel van een ingebouwde printer is dat dit makkelijk mee te nemen is: je hoeft namelijk geen extra printer mee te sjouwen. Ook zijn je foto’s direct klaar om op te hangen of aan iemand te geven.

Losse printer
Het voordeel van een losse printer is dat je digitale foto’s kunt printen van je camera, maar ook van je smartphone. Je kunt hem dus inzetten voor verschillende apparaten. Het kan ook een toevoeging zijn op de camera die je al hebt, zo hoef je geen geheel nieuw apparaat te kopen maar slechts een accessoire. Daarnaast is een losse printer handig doordat je duidelijk kiest welke foto’s je wilt printen. Er is dus geen verspilling van fotopapier door mislukte foto’s per ongeluk te printen.

De keuze voor een ingebouwde of een losse printer is aan jou. De meeste polaroid camera’s komen met een ingebouwde printer. Wil je een polaroid camera kopen die goedkoop is, dan is een ingebouwde printer meestal je beste keuze. Een losse printer kan namelijk erg duur zijn!

Fotopapier en filmrollen

Het papier waarop jouw foto’s geprint worden, is minstens zo belangrijk als de camera zelf. Zoek daarom goed uit welk papier of welke filmrol de instant camera die je op het oog hebt, nodig heeft. Zo voorkom je verrassingen.

Het standaard formaat van een polaroid of een instant foto is 5,3 cm bij 8,6 cm. In dit geval is de foto 6,2 cm bij 4,6 cm. De overige ruimte is een witte rand om de foto’s heen. Het is ook mogelijk om een polaroid camera op AliExpress te kopen met een groter formaat foto’s. Hierbij heb je wel een camera nodig waar dit formaat papier in past.

Fotopapier voor een goedkope polaroid camera is vrijwel altijd wit van kleur. Dit is de standaard. Toch is er ook fotopapier in andere kleuren te verkrijgen. Dit kan een leuke toevoeging zijn!

Batterij of accu?

Hoe komt jouw instant camera van AliExpress aan stroom? Er zijn modellen die op batterijen werken of op een accu. Een accu is makkelijk op te laden en zorgt voor minder afval. Vaak gaat de voorkeur dan ook uit naar een instant camera van AliExpress met een accu.

Batterijen werken overigens ook prima. Het nadeel hieraan is dat je de batterijen vaak zult moeten vervangen. Ook zorgt dit voor veel afval. Als het vooral belangrijk is dat de instant camera goedkoop is, is een model op batterijen misschien de juiste keuze. Deze modellen zijn over het algemeen namelijk wat goedkoper dan modellen met een accu.

Formaat

Het formaat van je instant camera van AliExpress is ook van belang. Het juiste formaat hangt af van wat je met de camera wilt doen. Wanneer je de camera vooral vaak mee wilt nemen, kan een compact of klein model fijner zijn dan een groot model.

Je kunt er ook voor kiezen om een groter model van een goedkope polaroid camera te kopen, om zo ook foto’s met een groter formaat te krijgen. Hier zul je ook een keuze in moeten maken.

Lenzen

De meeste polaroid camera’s op AliExpress worden geleverd met een 60mm lens. Het is niet altijd mogelijk om deze lens te vervangen. Als je dit toch wilt vervangen, is het aan te raden om een model te kopen waar je zelf een andere lens in kan plaatsen.

Design

Bij het kiezen van een polaroid camera op AliExpress is het design belangrijk. Het oog wilt natuurlijk ook wat! Er zijn verschillende modellen beschikbaar op AliExpress die vaak ook in verschillende kleuren geproduceerd zijn. Zo kun je dus een model kiezen dat bij je past. Wel zo fijn!

Als het vooral belangrijk is dat de polaroid camera goedkoop is, is het design misschien minder van belang voor je. Een mooi design komt namelijk vaak hand in hand met een wat duurder merk. Deze keuze is aan jou!

Goede merken op AliExpress

Er zijn verschillende merken die een polaroid camera op AliExpress aanbieden. Hieronder noemen we merken die wij vertrouwen.

Instax
Als we het hebben over een polaroid camera op AlIExpress, dan kom je al snel bij het merk Instax uit. Dit merk heeft inmiddels verschillende modellen op de Chinese website staan. Hoewel de specificaties van ieder model verschillen, hebben ze allemaal een kenmerkend en stijlvol uiterlijk.

Het merk Instax is goed om te kopen. Ook handig: Instax biedt ook fotopapier aan voor de camera’s die ze verkoopt. Zo kun je makkelijk extra fotopapier bestellen op AliExpress. Let hier op dat je het juiste formaat fotopapier koopt.

Wij raden verschillende modellen van Instax aan. Dit komt doordat het merk goede recensies heeft en zich ook nog eens blijft ontwikkelen. De nieuwste modellen hebben technische snufjes die steeds interessanter worden. Denk hier bijvoorbeeld aan de selfiemodus van de instax mini 11 aliexpress

Fujifilm instax
De AliExpress fujifilm instax is een serie van een polaroid camera op AliExpress. De FujiFilm instax mini film van AliExpress is te herkennen aan haar opvallende kleuren en uiterlijk. Onze favoriet van deze serie is de fujifilm instax mini 9 film op AliExpress, dankzij haar makkelijke opties om de helderheid aan te passen.

Vond je dit interessant?

Op deze pagina heb je meer informatie gelezen over het kopen van een polaroid camera op AliExpress. We nemen je graag mee in het grote aanbod van AliExpress.

Misschien ook interessant voor jou: Action cam kopen op AliExpress

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer