Wat is PPRO Financial LTD en waarom staat dit op mijn rekeningafschrift?

AliExpress

Als je hier terecht komt, dan heb je waarschijnlijk op je rekening iets zien staan in de trend van: PPRO Financial LTD inzake Alipay Europe LTD S.A. Omdat dit erg verwarrend kan zijn, hebben we voor je uitgezocht wat het precies is, maar ook waarom er een bedrag van je rekening wordt afgeschreven.

Wat is PPRO Financial LTD?

PPRO financial ltd klinkt je misschien niet direct bekend in de oren, maar het is een relatief groot bedrijf. Opgericht in 2006 houdt PPRO Financial LTD zich vooral bezig met (online) betalingen wereldwijd. Hun slogan komt er dan ook op neer dat ze lokale betalingen doen voor bedrijven wereldwijd.

Natuurlijk klinkt dit een beetje abstract, maar als je weet wat het bedrijf precies doet, dan is het niet meer dan logisch. De reden dat veel bedrijven zoals bijvoorbeeld AliExpress kiezen voor een tussenpersoon om zaken mee te doen heeft ermee te maken dat elk land zijn eigen betaalsystemen heeft. Het is niet haalbaar om voor elk land en systeem ondersteuning te bieden, daarom doen ze dit via partners, zoals dus ook PPRO Financial LTD.

Aliexpress featured Chinafans PPRO Financial LTD
Via: depositphotos.com | Rafapress

Waarom staat het dan op mijn bankrekening?

PPRO financial ltd regelt voor veel bedrijven wereldwijd de betalingen. Dit doen ze bijvoorbeeld ook voor AliExpress. Dat wil dus zeggen dat als je een bestelling bij Ali hebt geplaatst en deze vervolgens hebt betaald met iDeal (NL), of Bancontact (BE), dan zie je de naam van PPRO terug op je bankafschrift.


SUPERDEALS op AliExpress

Er zijn weer nieuwe superdeals beschikbaar!

Er zijn een aantal verschillende manieren waarom dit op je rekeningafschrift kan terugkomen met daarbij ook vaak hetzelfde rekeningnummer (BE44735045712145). De omschrijving is bijvoorbeeld:

 • PPRO Financial LTD
 • PPRO Financial LTD inzake Alipay Europe LTD S.A.

Als je één van deze afschrijving terugziet, dan is de kans dus groot dat je iets bij een online retailer hebt gekocht, zoals bijvoorbeeld AliExpress en met iDeal of Bancontact betaald hebt. Er zijn overigens nog meer betalingsmethodes voor AliExpress.

Onze AliExpress favorieten van deze maand

9.5

XKJ 4K Pro Drone Beste koop

Tot 1.200 meter bereik
9

Haylou GT1 Headphones Nieuwe versie

Tot 12 uur lang muziek luisteren
8.5

Rosalind Gel Polish Budget keuze

Alle kleuren van de regenboog

Hoe kan ik contact opnemen met PPRO Financial LTD?

Uiteraard is het mogelijk om contact op te nemen met PPRO Financial LTD, echter is het waarschijnlijk niet het bedrijf dat je zoekt. De reden om contact op te nemen heeft waarschijnlijk iets te maken met een bestelling die je gedaan hebt, of een product dat je afgenomen hebt. Hiermee kan deze ‘betalingsprovider’ je niet helpen.

Als er problemen zijn, of je hebt vragen over een bepaalde bestelling of afschrijving kun je contact opnemen met het bedrijf in kwestie. Stel je hebt iets bij AliExpress gekocht met dan dien je ook contact op te nemen met de verkoper.

Lees ook: AliExpress zending geannuleerd; opgelost in 4 eenvoudige stappen

Voor vragen over je bestellingen op AliExpress kun je hier terecht. Als je toch per se contact op wil nemen met PPRO, dan kun je hier terecht.

Moet ik me zorgen maken over deze afschrijving?

Kun je de afschrijving niet thuisbrengen of maak je je zorgen over oplichting, dan is het goed na te gaan wat je op of rond die datum gedaan hebt. Zoals aangegeven maken veel bedrijven wereldwijd gebruik van de service van PPRO Financial LTD waardoor de afschrijving misschien toch te verklaren is.

Weet je niet meer precies of je aankoop hebt gedaan op een bepaalde datum, zoek dan bijvoorbeeld even in je mail op of rondom deze datum. Vaak wordt er een bestelbevestiging gestuurd van de aankoop, waardoor dit te herleiden is.

Een afschrijving van PPRO Financial LTD is niet zomaar te storneren in het algemeen. Ben je het niet eens met de transactie, of weet je niet waar hij vandaan komt, dan kun je het beste even contact opnemen met de bank om te bekijken of zij iets voor je kunnen betekenen.

Zoals aangegeven zijn er veel bedrijven die gebruik maken van deze tussenpersoon, denk hierbij dus aan AliExpress.

Lees ook:

Veel gestelde vragen

PPRO Financial LTD heeft afgeschreven, en nu?

Je hoeft je niet direct zorgen te maken gelukkig, vaak is er een logische verklaring voor en is het een bestelling bij een (internationale) webshop

Wat is PPRO Financial LTD?

Je ziet op je afschrift PPRO Financial LTD staan en vraagt je af waar dit vandaan komt. Dit is een betalingstussenpersoon die wereldwijd opereert. Met andere woorden: je hebt ergens een betaling gedaan, die afgeschreven wordt door deze tussenpersoon. Vaak bijvoorbeeld een webwinkel.

Ben ik opgelicht?

Waarschijnlijk niet, maar dat kunnen we niet met zekerheid zeggen op afstand. Er zijn een aantal scenario’s te bedenken waarom PPRO Financial LTD heeft afgeschreven zoals bijvoorbeeld een aankoop bij een (internationale) webshop.

Wat is rekeningnummer BE44735045712145

Dit rekeningnummer behoort toe aan PPRO Financial LTD en heeft te maken met een betaling bij bijvoorbeeld een internationale webshop.

Was dit artikel nuttig?

3 Opmerkingen
Toon alles Handigst Hoogste Beoordeling Laagste Beoordeling Uw recensie toevoegen
 1. Antwoord
  Kalkidan nuri Mehemed 17 juni 2021 op 16:37

  Ik heb niks gekocht maar ik heb per ongeluk geld gestort naar jullie.
  Hoe kan mij geld terug?
  Mogen jullie mij hulp?

  Naam/Omschrijving/Mededeling
  Naam: PPRO Financial Ltd. inzake Alipay EUROPE LTD S.A
  IBAN: BE44735045712145
  Valutadatum: 16-06-2021
  Datum
  woensdag 16 juni 2021
  Bedrag
  -€500,00
  Tegenrekening
  BE44735045712145
  Mutatiesoort
  Internetbankieren

 2. Heb een accuboormachine gekocht bij ycidium voor 19.80. Nooit gekregen wil dus graag mijn geld terug.

  • Ik ga er dan even voor het gemak vanuit dat je dit bij AliExpress gekocht hebt. De enige manier om je geld terug te krijgen is om een dispute te openen bij AliExpress en aan te geven dat je het pakket niet ontvangen hebt!

Laat een reactie achter

ChinaFans
Logo