360 graden camera kopen op AliExpress: tips en de 5 beste opties

Een camera hebben we inmiddels allemaal wel op onze telefoon. De toekomst ligt nu bij 360° camera’s: deze leggen beelden vast waar je als kijker zelf in rond kan kijken. Denk aan het rondlopen in Google Maps, maar dan bij je eigen foto’s.

Doordat de techniek bekender wordt, zijn er inmiddels ook betaalbare opties voor een 360 graden-camera te vinden. Zo ook op AliExpress. Wij zetten de 5 beste opties van AliExpress voor je op een rij, en vertellen wat je met zo’n 360 camera allemaal kunt doen.

Pro keuze

Xiaomi mijia 360 graden camera

Mini formaat

Huaweii Envizion Cool Play 360 graden camera

Voor sporters

Elvrike sportcamera 360 graden

Wat is een 360 graden camera?

Een 360 graden camera is, zoals de naam al zegt, een camera die in 360 graden beeld opneemt. Dit betekent dus dat ook het beeld wat normaal boven, onder of achter de camera staat nu ook in beeld komt. De kijker kan als het ware zelf rondkijken door de foto, waarbij de telefoon of muis zo verplaatst wordt dat de omgeving in het beeld mee verandert. Je kiest dus zelf waar je naar kijkt in de foto of video. Met een 360 camera kun je meestal ook panorama foto’s maken. De camera´s worden al langer gebruikt, maar inmiddels zijn ze een stuk gebruiksvriendelijker en betaalbaarder geworden. Daarom is dit juist nu interessant!

Superdeals van deze week

GOEDE AANBIEDINGEN BESCHIKBAAR

Extra kortingen
Veel producten afgerpijsd
Tijdelijk beschikbaar

Wat zijn de voordelen van een 360 graden camera?

  • Sta langer stil bij een moment: iedere keer dat je de foto opnieuw bekijkt, kunnen nieuwe details opvallen.
  • Deel momenten uit je leven op een bijzondere manier
  • Meer interactie met je kijker: ze kunnen namelijk zelf rondkijken in de ruimte.

Dit zijn de 5 beste opties van 360 camera’s op AliExpress

360° camera’s kunnen ook uitstekend gebruikt worden als beveiligingscamera. Zo ook de SDeter IP camera. Deze beveiligingscamera staat op een klein statief, waardoor deze 355° rond kan draaien. Dit is net wat minder dan de meeste 360° camera’s, maar geeft toch een goed idee van de soort camera en de techniek.

Doordat het een beveiligingscamera is, is het niet de bedoeling om de camera mee op pad te nemen. 360° foto’s van je woonkamer of huis maken lukt wel goed!

Eigenschappen

1080P (Full HD kwaliteit)

128 GB opslag

Verbinding via Wi-Fi

Infrarood nachtfunctie

De Snosecure is een andere beveiligingscamera, ook met een 360 graden optie. De draadloze camera vangt makkelijk alle bewegingen in een kamer op, wat hem dus ook geschikt maakt als beveiligingscamera. Doordat deze camera aan de muur of plafond bevestigd wordt, is het niet mogelijk om de camera mee op pad te nemen.

Voor een eerste kennismaking met 360 foto´s maken is dit een interessant product, ook in combinatie met een beveiligingssysteem een prima keuze.

Eigenschappen

720 P (HD kwaliteit)

Ingebouwde microfoon (communicatie via camera mogelijk)

64 G opslag

Infrarood

Ondersteund door Android, Windows en iOS

De ELVRIKE 360 actie camera is een echte sportcamera, geschikt voor professioneel gebruik. De camera weegt 90 gram, waardoor het makkelijk mee te nemen is tijdens extreme sporten. De camera wordt geleverd met een soort handvat. Dit maakt het makkelijker om de camera in je hand vast te houden, maar maakt het ook mogelijk om hem aan bijvoorbeeld een fiets of auto vast te maken. Zo hoef je niet meer op de camera te letten, en kan je je volledig op het sporten focussen!

Deze camera is dus een goede keus voor sporters die hun sportmomenten willen vastleggen, maar ook voor mensen die graag een camera willen die goed tegen een stootje of water kan.

Eigenschappen

16MP camera

Nachtfunctie

Waterbestendig tot 30 meter diepte

Ook geschikt voor extreme sporten

Verbinding met Wi-Fi mogelijk

Deze compacte camera van Xiomi is ideaal voor 360° foto’s en video’s. Met 23,88 MP en een videokwaliteit van 3,5K maakt de Xiomi scherpe beelden. De camera is compact en daardoor geschikt om overal mee naar toe te nemen.

De Xiomi Mijia 360° panorama camera gebruikt een app om de beelden aan elkaar te plakken. Deze app is momenteel alleen beschikbaar voor Android, nog niet voor IOS. Het is dus belangrijk om te kijken welke telefoon je hebt, als je de Mijia wilt bestellen! De camera is goed voor professioneel gebruik of als je gewoon van kwaliteit houdt.

Eigenschappen

23,88 MP camera

3,5K videokwaliteit

Geleverd met tri-pod standaard

Spatwaterdicht

Goede batterij: 1600mAh. 200 foto’s of 80-90 minuten filmen na 1 keer opladen

Compatibel met Android

Op nummer 1 staat een 360°  camera van HUAWEI. Dit is een kleine, compacte camera die je direct aan je telefoon kan aansluiten. De camera weegt maar 30 gram en is nog geen 4 bij 4 cm groot. Hierdoor kun je hem makkelijk overal mee naar toe nemen! Deze camera staat op nummer 1 dankzij de relatief goedkope prijs in verhouding tot de kwaliteit en het handige formaat om mee te nemen. Verdere specificaties van de camera:

De camera kan in iedere telefoon met USB-c uitgang en Android 6.0 of hoger. Belangrijk om te controleren of je telefoon dit heeft, voordat je de camera besteld!

Eigenschappen

2 lenzen van 13MP

5K foto kwaliteit en 2K video kwaliteit

Mogelijkheid voor ander soort foto’s (panorama’s, GIFjes etc.)

Makkelijk delen van je foto’s en video’s op social media

Werkt het beste tussen temperaturen van 0° tot 40°

Verkrijgbaar in 2 kleuren

Compatibel met Android 6.0 of hoger

Kan in iedere telefoon met USB-c uitgang

Waar gebruik je 360 graden camera’s voor?

Bedrijven gebruiken de techniek nu vaak voor rondleidingen of virtuele tours. Ook wordt dit steeds meer gebruikt in de huizenverkoop. Maar dat is niet voor iedereen van ons interessant. Hier zijn een aantal voorbeelden van momenten waarop je blij bent dat je een 360 graden camera hebt aangeschaft:

De eerste en beste reden is voor vakantie fotografie. Deze techniek geeft je de mogelijkheid om je vakantie op een bijzondere manier vast te leggen: de plekken waar je misschien maar een keer in je leven komt, kun je dankzij deze foto’s en video’s straks bezoeken wanneer je maar wilt. Daarnaast is vakantiefoto’s aan anderen laten zien nog nooit zo leuk geweest: ze kunnen namelijk zelf ook echt rondkijken in je vakantie adres.

Voor sporten is een 360° camera tof: je fietstocht, wandeling of kano route kun je vastleggen en terugkijken. Ook voor wat meer extreme sporten is dit interessant: het gevoel van een surftocht of mountainbike route kun je vastleggen met de camera, en later zelf terugkijken of juist de ervaring met anderen delen. Deze camera biedt dus meer mogelijkheden dan een actiecamera.

Om dan nog niet eens te denken aan bijzondere evenementen als concerten, evenementen of bruiloften: hoe mooi is het om hier voor eeuwig in rond te kunnen lopen?

Als laatste is een 360 graden foto/video ook handig wanneer je je huis verkoopt of juist net verhuisd bent. Een virtuele tour zorgt voor leuke interactie en voor meer duidelijkheid.

360 graden foto’s

Kortom: 360° foto’s maken is een manier om momenten vast te leggen en te delen op een bijzondere manier. Deze camera’s zijn inmiddels ook op AliExpress te vinden voor lage prijzen vergeleken met andere aanbieders. Er staan veel verschillende soorten van de 360° camera op AliExpress, maar als je er een uit deze top 5 kiest, zit je al snel goed.

Plaats je reactie

Laat een reactie achter

ChinaFans
Logo