AliExpress verzenden vanuit EU: bij deze shops betaal je geen extra kosten

De nieuwe regels van BTW en invoerrechten op AliExpress zorgen voor veel vragen en onduidelijkheden. Als je er echter volledig zeker van wilt zijn dat je niet voor onverwachte, extra kosten komt te staan: dan is dit artikel voor jou. We hebben een uitgebreide lijst gemaakt met shops, categorieën en producten die gewoon vanuit de EU verzonden worden.

Wat gaat er precies veranderen?

Er gaan wat dingen veranderen die mogelijk veel impact hebben op jouw bestellingen van AliExpress. Er gaan per 1 juli 2021 nieuwe regels in die de heffing van BTW aanpassen op pakketten en producten die van buiten de EU komen.

Dat betekent dat er geen vrijstelling meer is, dus over producten onder de 22 euro, zal ook BTW betaald moeten worden. Voorheen was er hier een vrijstelling voor. Ditzelfde geldt voor invoerrechten.

In het kort zijn er twee mogelijkheden: AliExpress (en en andere shops) sluiten zich aan bij Import One Stop Shop (IOSS) of ze doen dit niet.

WEL aangesloten bij IOSS: BTW-heffing wordt gedaan bij checkout op AliExpress (of andere shop). Er zijn GEEN extra kosten meer als het pakketje in Nederland of België aankomt.

NIET aangesloten bij IOSS: Er worden wel extra kosten gerekend, afhankelijk van de waarde van je product. Je betaalt in ieder geval BTW + invoerrechten en dit wordt afgehandeld door PostNL en Bpost.

We weten inmiddels dat AliExpress zich aan zal sluiten bij IOSS en de BTW bij het afrekenen zal verrekenen.

Meer hierover in onze uitgebreide BTW en invoerrechten gids, waar ook wat rekenvoorbeelden en tarieven vermeld zijn.

Kopen zonder extra kosten op AliExpress

Er zijn een aantal manieren om te zorgen dat je geen extra kosten betaalt, waarbij de meest veilige manier is zorgen dat de producten van binnen de EU verzonden worden.

In de praktijk betekent dat dat de producten in een magazijn in bijvoorbeeld Spanje, Frankrijk of Polen liggen, zodat ze al binnen de EU zijn. Hierdoor zijn de kosten (BTW en invoerrechten) al afgedragen toen ze de EU binnen zijn gekomen. Dat betekent voor jou: geen extra kosten bij het ontvangen van het product.

Op deze manier ben je er dus vrij zeker van dat je geen dure verrassingen aan de voordeur krijgt. Maar welke producten/shops kun je dan bij terecht? We hebben hier een handige lijst voor gemaakt!

🔥 Top 20 shops die verzenden vanuit EU op Aliexpress🔥

Categorieën op AliExpress (verzenden vanuit EU)

Onderstaand de directe links voor verzenden op AliExpress vanuit de EU.


Aliexpress superdeals

De superdeals zijn weer live! Dit is de tijd om goede deals te scoren!

Zelf zoeken

Wil je zelf aan de slag met het vinden van deze producten op AliExpress die worden verzonden vanuit de EU, dan kun je onderstaand stappenplan volgen.

Via de browser (PC/laptop/tablet)

 1. Ga naar deze pagina
 2. Tik de gewenste zoekopdracht in de zoekbalk (bijvoorbeeld: kleding, drone, smarwatch of iets anders waar je naar op zoek bent)
 3. Kies kies bovenaan voor de filter: ‘schip uit’
 4. Vervolgens kies je voor een land binnen de EU, bijvoorbeeld Spanje, Frankrijk of Polen
 5. De resultaten worden aangepast en je ziet (over het algemeen) overal ‘7-daagse levering’ staan.
 6. Kies het juiste product en selecteer de correct verzendlocatie

Via de AliExpress app

 1. Ga naar deze pagina
 2. Tik de gewenste zoekopdracht in de zoekbalk (bijvoorbeeld: kleding, drone, smarwatch of iets anders waar je naar op zoek bent)
 3. Klik rechtsboven op ‘filter’
 4. Vervolgens kies je voor een land binnen de EU, bijvoorbeeld Spanje, Frankrijk of Polen
 5. De resultaten worden aangepast
 6. Kies het juiste product en selecteer de correct verzendlocatie

Goed om te weten: United Kingdom hoort dus NIET meer bij de EU.

Op deze manier kun je dus eenvoudig producten kiezen die uit een land in de EU komen en voorkom je extra BTW en invoerrechten op je bestelling, ook na 1 juli 2021.

Afbeelding via: depositphotos.com | BigTunaOnline

ChinaFans
Logo