Apple pencil alternatief: 5 goedkope voorbeelden op AliExpress

Op zoek naar een goed Apple pencil alternatief voor je iPad? De Apple Pencil vervangen kan erg duur zijn. Daarom hebben we de vijf beste opties van AliExpress voor je opgezocht. Een Apple pencil alternatief vinden via AliExpress is een namelijk stuk goedkoper.

Maar wat maakt een stylus nou een goed alternatief voor de Apple Pencil? Waar moet je op moet letten bij het aanschaffen van een Apple stylus alternatief? Dit hebben we op een rijtje gezet:

Werkt de AliExpress pen op jouw iPad?

Er zijn een hoop dingen waar je op moet letten bij het kopen van een alternatieve stylus. Het belangrijkste om op te letten is of de pencil aansluit op jouw tablet, of telefoon. Dit staat vaak duidelijk aangegeven bij het product.

Het is natuurlijk zonde als je een Apple stylus besteld van AliExpress die vervolgens niet gebruikt kan worden. Er zijn universele of specifieke goedkope Apple Pencil alternatieven die voor tablets geschikt zijn. Veel pencils op AliExpress zijn voor iPads uit 2018, 2019 en 2020.

Het Apple pen koppelsysteem

De Apple pencil is gekoppeld aan de iPad. Alternatieve Apple pencils van AliExpress hoeven vaak niet verbonden te worden met de iPad. Zodra je de pen aanzet kan deze gebruikt worden op de tablet. Soms moet je wel de oude Apple Pencil ontkoppelen om de andere stylus te laten werken. Als de pen wel gekoppeld moet worden is dat meestal via Bluetooth of een te downloaden app.

Opladen van de AliExpress stylus pen

Net als de Apple Pencil moeten alternatieve stylus pennen via een kabel opgeladen worden. De meeste pencils van AliExpress komen inclusief een USB kabel. Zo niet? Dan is het verstandig te kijken of je een kabel hebt die aansluit op de pen. Veel alternatieve Apple pencils komen met een USB-C opening. Check dit goed voordat je een stylus aanschaft.

Batterij- en oplaadduur stylus pen Apple

Afhankelijk van hoe intensief je je tablet gebruikt is de batterijduur erg belangrijk. De batterijduur van een Apple pencil alternatief is goed te noemen wanneer deze ongeveer 10 uur meegaat. Als je de hele dag je iPad gebruikt is hetnatuurlijk beter als hij nog langer meegaat. Er staan op AliExpress diverse iPad pencils met een batterijduur tussen de 8 uur tot 20 uur.

De meeste Stylus pennen van AliExpress hebben een oplaadtijd van ongeveer 1 uur.

Er zijn nog andere handige functies en extra’s die belangrijk voor je kunnen zijn. Hierbij kun je denken aan LED-verlichting, drukgevoeligheid, palm-weerstand en andere extra’s. Deze kun je onderaan dit artikel vinden, nadat we het hebben gehad over de 5 beste stylus opties van AliExpress!

Als je graag notities maakt of tekent op je iPad is een stylus een must have! Aangezien een Apple pencil kopen erg duur kan zijn kun je een hoop goedkope alternatieve pennen vinden. Er zijn een aantal factoren van belang als je kijkt naar een goedkoop Apple pencil alternatief. Zeker als je graag tekent zijn kunnen deze punten belangrijk zijn:

Drukgevoeligheid van je Apple pencil alternatief

De pencil van Apple heeft drukgevoeligheid. Dit betekent dat de lijn dikker wordt als je harder duwt. Niet alle alternatieve pencils hebben deze feature. In plaats daarvan hebben ze kantelgevoeligheid technologie. Des te meer je de pen kantelt, des te dikker de lijn wordt. Op deze manier kun je een goedkope AliExpress stylus gebruiken en toch lijnen maken van verschillende diktes.

Palm-weerstand op het scherm

Als je aan het schrijven of tekenen bent op je tablet is het fijn je hand te kunnen laten rusten. Sommige iPad pencils van AliExpress hebben speciale palm-weerstand technologie. Hierdoor herkent het scherm de stylus en kun je je palm laten rusten tijdens gebruik. Dit voorkomt dat je werk slordig wordt omdat het scherm wisselt tussen pencil en hand..

LED-verlichtingsindicatie in je AliExpress stylus

Het hebben van led-verlichting kan helpen om te zien of de batterij van de stylus bijna leeg is. Niet alle AliExpress pencils hebben deze functie. Als het er wel op zit is dit een leuke bonus. Er zijn vaak lichtindicaties voor een bijna lege batterij, als de stylus in gebruik is en als deze oplaadt.

Extra’s voor in je Apple pencil alternatief

Bij het snel verslijten van de touch tipjes zijn er gelukkig oplossingen bedacht. Er zijn iPad pennen die komen met een extra tip. Er zijn ook pencils van AliExpress die komen met een pennenhoesje om de Apple pencil in te bewaren. Dit bied wat extra bescherming voor de pen wanneer deze niet gebruikt wordt.

Het is daarnaast handig als de pencil geleverd wordt met een passende USB kabel. Zeker als je er zelf geen een hebt die aansluit.

Apple Pencil alternatief prijs verschillen

De officiële Apple pencil heeft een prijskaartje van wel 99 euro. Dat is een hoop geld voor een stylus. Op AliExpress ligt de prijs voor een Apple pencil alternatief ongeveer tussen de 15 en 35 euro. Dat scheelt ontzettend veel! Als je een fijn alternatief voor je iPad hebt gevonden kan dit over tijd een nog meer geld schelen. Zeker als je de stylus snel kwijt raakt.

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer