Apple Watch geweven sportbandje uit China: het kopen waard?

Je lees dit waarschijnlijk omdat je een Apple Watch hebt, of wil gaan aanschaffen en op zoek bent naar een alternatief watch bandje. Dat had ik precies hetzelfde een tijd geleden en ik heb een geweven sportbandje in China besteld voor ruim 6 euro. Maar bevalt deze? Daar ben ik in de afgelopen weken achter gekomen en deel ik graag met je!

Apple Watch geweven sportbandje

De nieuwe geweven sportbandjes werden in 2017 op de markt gebracht door Apple en worden door velen geroemd omdat ze comfortabel zitten en goed afgewerkt zijn. Dat komt met een prijs van 59 euro, als we de adviesprijs van Apple aanhouden.

MEGA SALE (tot 90% korting)


Heel veel korting
Kortingen tot 90%
Op = Op

Maar er zijn ook alternatieven die nog geen 10 procent van deze prijs zijn, is dat aan te raden? Of is dat de typische Chinese kwaliteit waar we niet enthousiast van worden?

Bestellen en levering

Er zijn veel aanbieders van deze Watch bands, maar ik heb hem besteld op AliExpress, bij een ‘gerenommeerde’ Chinese verkoper (van namaakspullen, dat dan weer wel). Ik heb € 6,67 betaald inclusief verzendkosten. Er is maar één lengtemaat beschikbaar, maar let wel even goed op of je de 38 of 42mm variant nodig hebt, afhankelijk van je watch.

[content-egg module=Aliexpress template=list]

Het bestellen ging bijzonder eenvoudig, zoals ik dat gewend ben bij AliExpress. Het verzenden eveneens, binnen twee weken lag hij in de brievenbus in een typisch Chinees pakketje. De verpakking was weinig spannend: een plastic omhulsel, maar hij kwam onbeschadigd aan, dat was het belangrijkste.

Comfort, looks en kwaliteit

De eerste reden waarom je voor een bepaalde watch band kiest, zijn natuurlijk de looks. Eerlijk is eerlijk, deze is op afstand niet van echt te onderscheiden, dus wat dat betreft zit het zeker wel goed.

Waar ik me wel wat zorgen over maakte was het comfort van dragen. Zou het geen uitslag of jeuk veroorzaken of andere irritaties? Nadat ik de band een paar weken gebruikt hebt, durf ik te zeggen dat mijn zorgen niet gegrond waren: het Chinese bandje zit prima en comfortabel.

Heb ik dan niets aan te merken voor 10 procent van de prijs? Tuurlijk wel! De geweven sportband voor de Apple Watch bestaat uit allemaal kleine lusjes, die niet allemaal even goed afgewerkt zijn. Hieronder heb ik geprobeerd het op foto vast te leggen. Stoort het mij? Nope, maar is zeker wel het vermelden waard…

Daarnaast is opvallend dat het lijkt alsof het bandje zelf iets smaller is dan bij de originele. Ik kan me goed voorstellen dat ze dezelfde bandjes gebruiken voor de 38mm en 42mm en er een ander clipje opzetten om hem passend te maken. Ook dit stoort mij eerlijk gezegd niet, maar zorgt wel voor een iets andere look.

Kopen?

Voor nog geen 7 euro durf ik te zeggen: gewoon doen! Sterker nog, ik ga er nog één bestellen in een andere kleur, gewoon om wat makkelijker af te wisselen. De precies watch band uit China die ik heb aangeschaft, kun je via de button hieronder aanschaffen, dan weet je zeker dat je de juiste hebt! Er zijn uiteraard meerdere kleuren beschikbaar!

[content-egg module=Aliexpress template=list]

 

Oprichter van Chinafans. Deelt graag ongevraagd tips over het shoppen in China en is grootbezitter van kabeltjes! Vraag over shoppen in China? Check het officiële Chinafans-forum!

1 gedachte over “Apple Watch geweven sportbandje uit China: het kopen waard?”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer