Smartwatch kopen op AliExpress: Tips & 5x de beste smartwatch

Een smartwatch is in deze tijd een echte ‘musthave’. Omdat iedereen min of meer afhankelijk is geworden van een smartphone, maar je deze niet altijd bij je kunt hebben, is een smartwatch dé uitkomst. En bij AliExpress vind je de beste tegen een echt betaalbare prijs. Welke dat zijn? We vonden wel hele goede, zoals de AliExpress Amazfit, de Honor Watch en nog drie andere!

MEGA SALE (tot 90% korting)


Heel veel korting
Kortingen tot 90%
Op = Op

Een slim horloge via AliExpress

Waarschijnlijk wist je het al maar de letterlijke vertaling van een smartwatch is een ‘slim horloge’. Het is om precies te zijn een digitaal horloge dat voorzien is van een mini computer en eigenlijk kun je een smartwatch het beste zien als een verlengstuk van je smartphone. Je kunt ze namelijk koppelen waardoor het horloge de functies van de telefoon overneemt. Handig als je ergens bent waar je je telefoon lastig kunt gebruiken.

Over het algemeen zijn smartwatches behoorlijk aan de prijs, zeker als je ze in Nederland koopt. Maar gelukkig kun je voor een goede goedkope smartwatch erg goed bij AliExpress terecht. Hier kun je kiezen uit een zeer uitgebreid assortiment waarvan de meeste geschikt zijn voor zowel een Android als een IOS bestuurde telefoon. Wat heeft een smartwatch eigenlijk allemaal te bieden?

De gadgets in een smartwatch

Uiteraard is een smartwatch voorzien van een tijdweergave, het is per slot van rekening een horloge. Maar dat is beslist niet het enige dat een smartwatch kan. Een aantal kan de hartslag meten en/of het zuurstofgehalte in het bloed. Vaak is hij voorzien van een stappenteller, een zaklamp en soms zelfs van een camera.

Muziek luisteren behoort ook tot de mogelijkheden, maar waarvoor een smartwatch het handigst is is dat je er je mails, je WhatsApp en je social media berichten op kunt laten binnenkomen. De eerste smartwatches waren niet echt om aan te zien; lompe vierkante blokken om je pols, maar daarin is inmiddels veel veranderd. De meeste smartwatches op AliExpress mogen met recht een sierraad genoemd worden, of je het nu draagt als man of als vrouw.

Waarom een smartwatch?

Waarschijnlijk zullen velen denken, maar zo’n ding heb ik helemaal niet nodig, ik het een goede smartphone en die doet precies wat ik wil. Helaas kun je die smartphone niet overal mee naartoe nemen, of moet je hem uitzetten en als je sport is een telefoon alleen maar onhandig.

Een smartwatch dus niet, je kunt simpelweg alles bijhouden zonder dat je iets aan hoeft te raken. En tijdens het sporten, houdt hij ook nog al je gezondheidsgegevens voor je bij. Zie je meteen hoeveel calorieën je verbrandt, terwijl je ondertussen naar muziek luistert.

Ook kun je tegenwoordig met heel veel smatwatches contactloos betalen, als je tenminste een rekening bij de Rabobank of de ABNAMRO hebt. Hoe handig is dat als je met je handen vol bij de kassa staat? En nog zo’n handigheidje. Kies een smartwatch met GPS, zoals de AliExpress Amazfit. Download een routeplanner er je smartwatch wijst je overal de weg.

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer