Beamer kopen op AliExpress: 8 beste + goedkope projectoren

AliExpress beamer

De áller beste beamer goedkoop kopen. Het heeft iets weg van een surrealistische wens. Toch is het haalbaarder dan je misschien denkt. Op AliExpress staan zeer goede en goedkope beamers te koop. Ik geef je daarom enkele tips om de juiste beamer uit te kiezen en laat je graag zien waar je de beste beamers op AliExpress vindt.

Beste koop

Aun FHD F30

Laagste prijs

Wzatco C2 4K

Mini beamer

Thundeal TD90

De beste goedkope beamers op AliExpress

Okay, je bent dus op zoek naar een goedkope projector uit China, maar je weet nog niet precies welke je moet kopen. Daarom zet ik hieronder enkele goede voorbeelden van goede en goedkope beamers op een rijtje. Alle beamers zijn beoordeeld door tenminste enkele honderden gebruikers en beoordeeld met tenminste 4,7 van de 5 sterren. Zo weet je zeker dat jouw goedkope beamer voor thuis niet ineens troep blijkt te zijn.

Mini beamers

Voor een goedkope mini beamer moet je sowieso op AliExpress zijn. De website staat vol met projectoren die je bijna in je zak kunt steken. Met een breedte van maximaal zo’n 20 centimeter kun je zo’n mini beamer eenvoudig overal mee naartoe nemen. Hieronder een opsomming van enkele goede opties.

Tip: Let bij de onderstaande mini beamers op AliExpress vooral op de ingebouwde batterij. Die bepaalt hoelang je hem kunt gebruiken zonder op te laden. Handig voor tijdens lange filmmarathons.SUPERDEALS op AliExpress

Er zijn weer nieuwe superdeals beschikbaar!

De beste goedkope beamer op AliExpress; dit zou hem wel eens kunnen zijn

Er kan er maar eentje écht de beste zijn, toch? Om erachter te komen welke beamer die titel mocht dragen, heb ik op AliExpress de ervaringen bekeken van een enorm aantal beamers. De beste test vindt namelijk nog steeds plaats bij de honderden gebruikers die het apparaat al dagen, weken of maanden thuis hebben staan.

Zij lieten na het testen van de beamer allemaal een review achter. Aan de hand van die honderden reviews denk ik dat dit mogelijk de beste beamer op AliExpress zou kunnen zijn. In ieder geval op het gebied van de beste prijs/kwaliteit verhouding.

 Beste koop

De Aun F30 beamer is een krachtige beamer met maar liefst 6.500 lumen. Daarmee kun je in donkere kamers beelden creëren die overeenkomen met de helderheid van een televisiescherm. Ook in lichtere ruimtes zal het beeld nog helder genoeg zijn om het beeld scherp op de muur te projecteren.

Je koopt deze beamer via AliExpress voor zo’n 200 euro, waardoor hij voor de kwaliteit ook nog eens bijzonder goedkoop is. Je krijgt namelijk Full HD beeldkwaliteit. Daardoor kun je het scherm tot maximaal 300 inch laten groeien, waardoor je je televisie kunt kijken op een volledige muur in je huis. De ingebouwde speakers zorgen ervoor dat je ook altijd geluid bij je favoriete films hebt.

Belangrijkste kenmerken

6.500 lumen

Voordelige prijs

Max. 300 inch schermgrootte

Ingebouwde speakers


Maar… ook deze goedkope beamers uit China zijn bijzonder populair

Er is eigenlijk niet maar eentje de beste beamer uit China. Er zijn bijzonder veel opties op AliExpress waar je uit kunt kiezen. Het hangt er namelijk helemaal vanaf waar je precies naar op zoek bent. Hieronder daarom nog een kleine verzameling goede en goedkope projectoren die bijzonder populair zijn.

 Schuine projectie

De Wzatco C2 biedt niet alleen een formidabele beeldkwaliteit waarbij je in een donkere kamer tot 200 inch beeld kunt creëren, maar heeft nog een andere handige functie. Wil je de beamer op een schuine muur richten, dan kan dat ook. Op de afstandsbediening kun je namelijk de 4D optie selecteren. Daarmee kun je de beamer op een schuine muur laten projecteren.

Belangrijkste kenmerken

Schuine projectie mogelijk

Max. 200 inch beeld

2.500 ANSI

1080P HD kwaliteit

Wil je content streamen vanaf je iPhone? Dan is het handig als je beamer ook je favoriete besturingssysteem ondersteunt. Deze Byintek beamer is voor je iPhone of iPad gemaakt en biedt een prima beeldkwaliteit. Je kijkt naar je favoriete films, of je speelt games bij een resolutie van 1280 x 720 en er is ook een multi-screen versie te koop van de K9. Het beeld kun je in het donker zonder problemen vergroten tot 150 inch, waardoor gamen of films kijken nooit meer hetzelfde zal zijn.

Belangrijkste kenmerken

Speciaal voor iOS

1280×720 resolutie

Multi-screen variant te koop

Max. 150 inch groot scherm

 Mini Beamer

Zoek je een beamer met Android? Deze Full HD Android beamer kun je kopen met een ingebouwd Android besturingssysteem. Daardoor kun je allerlei apps gebruiken zoals o.a. Youtube, Chrome en de Play Store. Daardoor kun je de beamer ook met Android besturen vanaf je telefoon. Handig als je content wilt streamen. Deze Android beamer gebruikt LED lampen en heeft Wifi ingebouwd.

Belangrijkste kenmerken

Speciaal voor Android

LED-verlichting

Ingebouwde Wifi

Apps te installeren


Hoe kies je de beste beamer?

Het zoeken naar de beste goedkope beamer kost wat tijd. Dat is niet gek, want er zijn ongelooflijk veel keuzes te maken. Weet je nog niet precies waar je op moet letten wanneer je een projector koopt? Ik vertel je in het kort welke elementen van een beamer cruciaal zijn voor je gebruik.

  • Het soort beamer. Er zijn mini beamers op AliExpress, maar ook grotere multi-media projectoren. Die eerste groep is soms zo klein als een grote smartphone, terwijl de laatste juist grotere kasten zijn. Een multimedia projector heeft vaak wel veel meer lichtsterkte en vaak een iets beter beeld dan een mini beamer. Ook zit er bij een mini beamer vaak een batterij ingebouwd, terwijl je een grote beamer altijd op netstroom aan moet sluiten.
  • Het aantal lumen is cruciaal. Het bepaalt hoe helder het licht op de muur of het projectiescherm schijnt. Je kunt er vanuit gaan dat 1.000 lumen voldoende zijn voor in een volledig verduisterde ruimte of in de nacht. Een ruimte met een beetje licht gaat al gauw richting de 1.500 en een ruimte waar behoorlijk veel licht te zien is heeft minimaal zo’n 3.000 lumen nodig.
  • Het aantal pixels is ook relevant. Net als bij een beeldscherm en de oorspronkelijke kwaliteit van je materiaal, moet je beamer ook beelden van hoge kwaliteit laten zien. een HD-beamer heeft met een 1920 x 1080 resolutie het dubbele aantal pixels van een gewone XGA-beamer. Meer pixels betekent scherper beeld. Er zijn ook 4K-beamers met een resolutie van 3840 x 2160. Dit is dus nog een stuk scherper dan de HD variant. Die vind je alleen niet vaak op AliExpress, omdat dit soort exemplaren behoorlijk duur zijn.
  • De aspect ratio bepaalt de vorm waarin het beeld op de muur wordt geprojecteerd. Een aspect ratio van 16:9 wordt vaak gebruikt voor DVD’s en films. Wil je een goedkope beamer voor films kopen, let dan op dat deze ratio beschikbaar is. Andere ratio’s zijn 4:3 en 16:10.
  • Wil je met je beamer 3D films kijken? Dat kan sinds enkele jaren ook met ‘goedkope’ beamers voor thuis. De kwaliteit van het beeld op deze beamers is vaak HD en dus erg hoog. Ook moet je een hoog aantal lumen verwachten, om het 3D effect zo goed mogelijk over te brengen.
  • Positionering & ‘throw ratio’. Sommige beamers kun je eenvoudig op het plafond monteren met een stang. Dit is vooral handig bij de wat grotere projectoren die dan niet in de weg staan. Voor kleinere beamer is een bureau of tafel ook prima. Let wel op de zogenaamde ‘throw ratio’. Dit is binnen welke afstand van de muur, de beamer een bepaald formaat beeld kan laten zien. Op 3 meter van de muur krijg je een kleiner beeld te zien dan op 5 meter afstand, omdat het beeld zo meer ruimte heeft om zicht te spreiden. De throw ratio van beamers verschilt onderling.

TIP: Koop je een beamer met een extra lamp? Controleer die dan ook eerst voordat je hem opbergt. Mocht hij stuk zijn, kun je hem dan nog binnen de garantie terugsturen. Handig, aangezien de levensduur van je eerste lamp waarschijnlijk langer is dan de garantieperiode van de tweede lamp.

Dit zijn ze dan. De beste goedkope beamers die je op AliExpress kunt vinden. Staat er een beamer tussen die jij graag zou willen kopen? Let dan nog even op de tips die je bovenaan dit artikel heb gegeven. Kijk altijd nog even naar de reviews van gebruikers, zeker als je een beamer koopt die niet in dit rijtje staat.

Dan rest nog één ding: veel plezier met je nieuwe beamer!

Was dit artikel nuttig?

Tags:

Plaats je reactie

Laat een reactie achter

ChinaFans
Logo