Diamond painting op AliExpress: 6 creatieve voorbeelden & tips voor beginners

Diamondpaintingfeatured

Kunstzinnig aangelegd, of verveel je je nogal snel? Dan heb ik hier een perfect product gevonden. Diamond painting op AliExpress. Een geweldige manier om je creatieve geest een flinke boost te geven, of om iemand cadeau te doen. Ik vertel je welke aanbieders de beste opties aanbieden en vertel je alles wat je moet weten over diamond painting.

Combined Shape Created with Sketch.

Cadeautip

AliExpress diamond painting eigen foto

Eigen foto

Combined Shape Created with Sketch.

Aanrader

Diamond Painting Uil

Dieren

Combined Shape Created with Sketch.

Accessoire

Diamond Painting lichtplaat

LED-plaat

Combined Shape Created with Sketch.

Cadeautip

AliExpress diamond painting eigen foto

Eigen foto

Combined Shape Created with Sketch.

Aanrader

Diamond Painting Uil

Dieren

Combined Shape Created with Sketch.

Accessoire

Diamond Painting lichtplaat

LED-plaat

Diamond painting op AliExpress

AliExpress is de beste plek voor goedkope varianten van leuke producten. Met prijskaartjes die soms tientallen procenten lager liggen dan in Nederland, is het niet gek dat veel mensen ook op Ali diamond paintings zoeken. Soms koop je al een kleine voor minder dan 5 euro.

Superdeals van deze week

GOEDE AANBIEDINGEN BESCHIKBAAR

Extra kortingen
Veel producten afgerpijsd
Tijdelijk beschikbaar

En of je nou op zoek bent naar een diamond painting voor beginners, of eentje met eigen foto, AliExpress heeft het – zoals gewoonlijk – allemaal. Ik vertel je meer over een aantal geweldige voorbeelden, en laat je onderaan dit artikel zien waar je op moet letten als je een diamond painting op AliExpress wilt kopen.

Let op: sommige foto’s lenen zich beter voor een groter formaat schilderij. Een portret is bijvoorbeeld pas echt mooi wanneer je deze op een formaat van 30×40 centimeter koopt. Anders zijn de steentjes te groot om de details weer te geven en lijkt je gezicht wazig te worden. Kijk dus altijd goed naar de instructies van de verkoper, omdat zij vaak handige tips geven om het mooiste resultaat te krijgen.

Populairste diamond painting producten

Eigen foto
AliExpress diamond painting eigen foto

Een diamond painting met eigen foto is één van de leukste manieren om creatief bezig te zijn. Een foto van met je geliefde, een vakantiefoto of misschien wel van je opa of oma.

Bij deze aanbieder kun je diverse formaten bestellen, en krijg je goede tips om ervoor te zorgen dat jij precies het resultaat krijgt waar je naar op zoek bent.

De belangrijkste kenmerken

 • Verschillende formaten mogelijk
 • Behulpzame verkopers
 • Handige tips beschikbaar
 • Voordelige prijzen

Voor kinderen
AliExpress diamond painting cartoon

Zoek je een diamond painting voor kinderen? Of wil je een schilderij maken voor je kinderen? Dan zijn deze goedkope diamond paintings een leuke optie. Met de meest bekende cartoons van de afgelopen tien jaar zit er altijd wel een plaat bij waar jouw kinderen blij van worden.

De belangrijkste kenmerken

 • Diverse opties mogelijk
 • Bijzonder goedkoop
 • Klein formaat, dus snel af

AliExpress diamond painting religie

Ben je op zoek naar een religie diamond painting met daarop afbeeldingen van Jezus, Maria of andere Bijbelse figuren?

Op AliExpress vind je diverse van dit soort kunstwerken. Want het kopen van een schilderij is natuurlijk mooi, maar je eigen religieuze diamond painting maken kan het toch net iets persoonlijker maken

De belangrijkste kenmerken

 • Verschillende afbeeldingen mogelijk
 • Zeer goedkoop
 • Diverse betrouwbare aanbieders

Goedkoopst
AliExpress diamond painting bloemen

Hang jij het liefst je hele muur vol met mooie bloemen die je zelf hebt gemaakt? Deze diamond paintings met bloemen zijn heel erg goedkoop en door hun redelijk kleine formaat ook nog eens betrekkelijk snel af. Zo kan je ze snel aan de muur hangen.

De belangrijkste kenmerken

 • Tientallen verschillende soorten
 • Zeer goedkoop
 • Klein formaat, dus snel af

Diamond Painting Uil

De uil is één van de meest populaire dieren om te maken met diamond painting. Wellicht door zijn intelligente en gecompliceerde karakter, of misschien gewoon door zijn prachtige uiterlijk. Op AliExpress staan diverse diamond paintings van uilen.

Deze vierkante diamond paintings zijn 30×30 centimeter en bestaan uit diverse felle kleuren. Daardoor staat dit kunstwerk prachtig op je muur, als echter eye-catcher.

De belangrijkste kenmerken

 • Diverse uilen te koop
 • Erg goedkope diamond paintings
 • 30×30 formaat

Sorteerbakje
Diamond painting sorteerdoos

Met honderden verschillende diamantjes is het lastig om het overzicht te bewaren. Daarom kunnen een diamond painting sorteerdoos of sorteerbakjes erg goed van pas komen. Vaak krijg je ook stickervellen meegeleverd, waardoor je precies kunt aangeven welke steentjes in welk bakje zitten. Zo plak je nooit verkeerde steentjes op je kunstwerk.

De belangrijkste kenmerken

 • Verschillende maten mogelijk

Diamond Painting lichtplaat

Wil je bij je diamond painting een lichtplaat of lichtbak gebruiken? Slim. Want zo voorkom je veel fouten als je in een donkere omgeving aan het hobby’en bent. Toch zonder als je net een paar steentjes met een andere kleur hebt opgeplakt op de verkeerde plek.

Met een goedkope lichtplaat van AliExpress kun je dit soort situaties voorkomen en werk je een stuk sneller en efficiënter. Want een diamond painting met LED-verlichting maken, dat werk toch nét iets fijner.

Diamond Painting losse steentjes

Ben je een aantal steentjes kwijtgeraakt? Dan hoef je gelukkig niet direct een compleet nieuwe diamond painting te kopen. Er zijn een aantal aanbieders op AliExpress die losse steentjes aanbieden. Je kunt dan een kleurencode bestellen en aangeven hoeveel steentjes je daarvan nodig hebt.

Waar moet je op letten bij het kopen van een diamond painting?

De ene diamond painting is de andere niet. Daarom is het handig om van tevoren wat dingen te weten te komen. Het zou zonde zijn als je een maand moet wachten op iets waar je eigenlijk niet tevreden mee bent. Daarom hieronder een handige guide voor het kopen van een diamond painting.

Kies het juiste formaat

Of je hem nou zelf maakt, of je kinderen, het formaat van je diamond painting is erg belangrijk. Je wilt niet gedemotiveerd raken van het zien van 5.000 steentjes, maar een diamond painting ter grootte van een pasfoto is ook niet echt leuk om te maken. Daarnaast lenen bepaalde foto’s zich beter voor een groter formaat schilderij dan anderen. Zo moet je een portret bijvoorbeeld altijd vrij groot maken, om genoeg details van het gezicht te kunnen vastleggen. Dat verandert ook weer zodra je twee mensen op één foto hebt staan. Twijfel je? Kies dan liever een maatje groter dan te klein.

Kies een makkelijke foto als beginner

Ga je als beginner een diamond painting maken? Kies dan niet direct een landschap met tientallen verschillende kleuren en kleine vakjes met veel contrasten. Het kan mogelijk demotiveren om het kunstwerk af te maken. In plaats daarvan kun je een kleiner en eenvoudigere diamond painting maken, om te zien of het wat voor je is. Je kan dan altijd nog een reusachtig kunstwerk creëren, en accessoires kopen zoals sorteerbakjes en LED-verlichting.

Diamond painting rond of vierkant?

Diamantjes zijn er in verschillende vormen, dus je kan zowel ronde als vierkante diamond paintings maken. Welke vorm je kiest is afhankelijk van je eigen wensen. Wel is het zo dat ronde diamantjes vaker gekozen worden door beginners. Dat komt omdat je dit steentje altijd goed neerlegt, in tegenstelling tot een vierkant steentje die altijd op de juiste manier neergelegd moet worden. Daarnaast hebben ronde diamond painting steentjes een wat ‘schitterender’ effect door de vorm, wat vooral opvalt bij grotere kunstwerken.

Extra steentjes bijbestellen

Kom je steentjes tekort, of zijn je huisdieren ermee aan de haal gegaan? Dan hoef je niet te treuren. Hoewel er normaal gesproken zo’n 16 miljoen kleuren in ons zichtbare spectrum zitten, is dat nummer teruggebracht naar ‘slechts’ een paar duizend. Die kleuren zijn allemaal voorzien van een code, waardoor je ze ook kunt nabestellen. Mis jij een paar kleuren in je sorteerbakje, dan kan je die dus ook gewoon op AliExpress nabestellen.

FAQ Diamond Painting: alles wat je moet weten

Wat is diamond painting?

Diamond painting, ook wel diamant schilderen genoemd, is een hobby waarbij je kleine ‘diamantjes’ als mozaïek opplakt. Het lijkt daarmee een beetje op ‘schilderen op nummer’, maar dan zonder verf, en juist met diamantjes. Ga je een diamond painting kopen, dan heb je de keuze uit verschillende afbeeldingen. Maar een AliExpress diamond painting met eigen foto is ook mogelijk.

Hoe werkt diamond painting?

Iedere foto bestaat uit verschillende kleine vakjes. Al die vakjes hebben hun eigen kleuren. Omdat de diamantjes van diamond painting zo klein zijn, kun je met deze kleine deeltjes een heel schilderij maken. De verkoper levert een stuk wit (schilders)doek en daarbij zakjes met verschillende kleuren diamantjes. Door met lijm te werken, en de nummers op het doek in te vullen met de juiste kleuren diamantjes, creëer je zo een eigen schilderij.

Diamond painting: waar te koop?

Diamond painting is een echte trend. Dat betekent dat er veel winkels zijn die de kunstwerken aanbieden. Maar helaas is het aanbod aan schilderijen en afbeeldingen erg beperkt in veel Nederlandse winkels. Daarom is het vaak beter om een diamond painting online te bestellen. Een diamond painting op AliExpress is bijvoorbeeld een goed idee.

Wat voor soort diamond paintings zijn er?

Zoveel mensen, zoveel wensen. Het aanbod aan diamond painting op AliExpress is dan ook enorm. Maar wat zijn nou echt populaire diamond painting? Dan kun je denken aan bijvoorbeeld een diamond painting met uil, Boeddha, Kerst, Max Verstappen, flamingo, panda, Fortnite en wereldkaart. Maar, natuurlijk kan je altijd nog een diamond painting met eigen foto maken. Dan bepaal je zelf of je een mooie landschapsfoto of een familieportret gaat creëren.

Wat kost een diamond painting?

Diamond paint is goedkoop. Tenminste, als je weet waar je ze moet kopen. In Nederland betaal je voor een klein formaat schilderij zo’n 8-20 euro. Voor een veel groter formaat betaal je eenvoudig meer dan 100 euro. Op AliExpress koop je diamond painting voor 2 tot 60 euro. Een stuk goedkoper dan in Nederland. Kijk dus altijd goed waar je naar op zoek bent, en bekijk of je het niet beter zelf in China kunt bestellen.

Hoe lang ben je bezig met diamond painting?

Dat is moeilijk te zeggen. Als je een formaat van 30×40 centimeter neemt, met niet al teveel verschillende kleuren, enkele uren. Maar neem je een grote foto van 60×80 centimeter met tientallen kleuren en kleine vakjes, dan ben je enkele tientallen uren zoet.

Wat is het verschil tussen 3D en 5D diamond painting?

Dit verschil heeft te maken met het speciale effect wat je te zien krijgt zodra je diamond painting af is. Bij 3D bestaat het oppervlak van de steentjes uit 3 geslepen vlakjes. Bij 5D krijg je 5 geslepen vlakjes te zien. Net als bij echte diamanten zie je meer schitteringen zodra er meer platte vlakjes zijn. Wil je dus een eye-catcher maken, dan kan een 5D diamond painting mogelijk een beter idee zijn dan een 3D diamond painting.

Plaats je reactie

Laat een reactie achter

ChinaFans
Logo