Diamond painting op AliExpress: 6 creatieve voorbeelden & tips voor beginners

Kunstzinnig aangelegd, of verveel je je nogal snel? Dan heb ik hier een perfect product gevonden. Diamond painting op AliExpress. Een geweldige manier om je creatieve geest een flinke boost te geven, of om iemand cadeau te doen. Ik vertel je welke aanbieders de beste opties aanbieden en vertel je alles wat je moet weten over diamond painting.

Diamond painting op AliExpress

AliExpress is de beste plek voor goedkope varianten van leuke producten. Met prijskaartjes die soms tientallen procenten lager liggen dan in Nederland, is het niet gek dat veel mensen ook op Ali diamond paintings zoeken. Soms koop je al een kleine voor minder dan 5 euro.

MEGA SALE (tot 90% korting)


Heel veel korting
Kortingen tot 90%
Op = Op

En of je nou op zoek bent naar een diamond painting voor beginners, of eentje met eigen foto, AliExpress heeft het – zoals gewoonlijk – allemaal. Ik vertel je meer over een aantal geweldige voorbeelden, en laat je onderaan dit artikel zien waar je op moet letten als je een diamond painting op AliExpress wilt kopen.

Let op: sommige foto’s lenen zich beter voor een groter formaat schilderij. Een portret is bijvoorbeeld pas echt mooi wanneer je deze op een formaat van 30×40 centimeter koopt. Anders zijn de steentjes te groot om de details weer te geven en lijkt je gezicht wazig te worden. Kijk dus altijd goed naar de instructies van de verkoper, omdat zij vaak handige tips geven om het mooiste resultaat te krijgen.

Populairste diamond painting producten

Waar moet je op letten bij het kopen van een diamond painting?

De ene diamond painting is de andere niet. Daarom is het handig om van tevoren wat dingen te weten te komen. Het zou zonde zijn als je een maand moet wachten op iets waar je eigenlijk niet tevreden mee bent. Daarom hieronder een handige guide voor het kopen van een diamond painting.

Kies het juiste formaat

Of je hem nou zelf maakt, of je kinderen, het formaat van je diamond painting is erg belangrijk. Je wilt niet gedemotiveerd raken van het zien van 5.000 steentjes, maar een diamond painting ter grootte van een pasfoto is ook niet echt leuk om te maken. Daarnaast lenen bepaalde foto’s zich beter voor een groter formaat schilderij dan anderen. Zo moet je een portret bijvoorbeeld altijd vrij groot maken, om genoeg details van het gezicht te kunnen vastleggen. Dat verandert ook weer zodra je twee mensen op één foto hebt staan. Twijfel je? Kies dan liever een maatje groter dan te klein.

Kies een makkelijke foto als beginner

Ga je als beginner een diamond painting maken? Kies dan niet direct een landschap met tientallen verschillende kleuren en kleine vakjes met veel contrasten. Het kan mogelijk demotiveren om het kunstwerk af te maken. In plaats daarvan kun je een kleiner en eenvoudigere diamond painting maken, om te zien of het wat voor je is. Je kan dan altijd nog een reusachtig kunstwerk creëren, en accessoires kopen zoals sorteerbakjes en LED-verlichting.

Diamond painting rond of vierkant?

Diamantjes zijn er in verschillende vormen, dus je kan zowel ronde als vierkante diamond paintings maken. Welke vorm je kiest is afhankelijk van je eigen wensen. Wel is het zo dat ronde diamantjes vaker gekozen worden door beginners. Dat komt omdat je dit steentje altijd goed neerlegt, in tegenstelling tot een vierkant steentje die altijd op de juiste manier neergelegd moet worden. Daarnaast hebben ronde diamond painting steentjes een wat ‘schitterender’ effect door de vorm, wat vooral opvalt bij grotere kunstwerken.

Extra steentjes bijbestellen

Kom je steentjes tekort, of zijn je huisdieren ermee aan de haal gegaan? Dan hoef je niet te treuren. Hoewel er normaal gesproken zo’n 16 miljoen kleuren in ons zichtbare spectrum zitten, is dat nummer teruggebracht naar ‘slechts’ een paar duizend. Die kleuren zijn allemaal voorzien van een code, waardoor je ze ook kunt nabestellen. Mis jij een paar kleuren in je sorteerbakje, dan kan je die dus ook gewoon op AliExpress nabestellen.

FAQ Diamond Painting: alles wat je moet weten

Wat is diamond painting?

Diamond painting, ook wel diamant schilderen genoemd, is een hobby waarbij je kleine ‘diamantjes’ als mozaïek opplakt. Het lijkt daarmee een beetje op ‘schilderen op nummer’, maar dan zonder verf, en juist met diamantjes. Ga je een diamond painting kopen, dan heb je de keuze uit verschillende afbeeldingen. Maar een AliExpress diamond painting met eigen foto is ook mogelijk.

Hoe werkt diamond painting?

Iedere foto bestaat uit verschillende kleine vakjes. Al die vakjes hebben hun eigen kleuren. Omdat de diamantjes van diamond painting zo klein zijn, kun je met deze kleine deeltjes een heel schilderij maken. De verkoper levert een stuk wit (schilders)doek en daarbij zakjes met verschillende kleuren diamantjes. Door met lijm te werken, en de nummers op het doek in te vullen met de juiste kleuren diamantjes, creëer je zo een eigen schilderij.

Diamond painting: waar te koop?

Diamond painting is een echte trend. Dat betekent dat er veel winkels zijn die de kunstwerken aanbieden. Maar helaas is het aanbod aan schilderijen en afbeeldingen erg beperkt in veel Nederlandse winkels. Daarom is het vaak beter om een diamond painting online te bestellen. Een diamond painting op AliExpress is bijvoorbeeld een goed idee.

Wat voor soort diamond paintings zijn er?

Zoveel mensen, zoveel wensen. Het aanbod aan diamond painting op AliExpress is dan ook enorm. Maar wat zijn nou echt populaire diamond painting? Dan kun je denken aan bijvoorbeeld een diamond painting met uil, Boeddha, Kerst, Max Verstappen, flamingo, panda, Fortnite en wereldkaart. Maar, natuurlijk kan je altijd nog een diamond painting met eigen foto maken. Dan bepaal je zelf of je een mooie landschapsfoto of een familieportret gaat creëren.

Wat kost een diamond painting?

Diamond paint is goedkoop. Tenminste, als je weet waar je ze moet kopen. In Nederland betaal je voor een klein formaat schilderij zo’n 8-20 euro. Voor een veel groter formaat betaal je eenvoudig meer dan 100 euro. Op AliExpress koop je diamond painting voor 2 tot 60 euro. Een stuk goedkoper dan in Nederland. Kijk dus altijd goed waar je naar op zoek bent, en bekijk of je het niet beter zelf in China kunt bestellen.

Hoe lang ben je bezig met diamond painting?

Dat is moeilijk te zeggen. Als je een formaat van 30×40 centimeter neemt, met niet al teveel verschillende kleuren, enkele uren. Maar neem je een grote foto van 60×80 centimeter met tientallen kleuren en kleine vakjes, dan ben je enkele tientallen uren zoet.

Wat is het verschil tussen 3D en 5D diamond painting?

Dit verschil heeft te maken met het speciale effect wat je te zien krijgt zodra je diamond painting af is. Bij 3D bestaat het oppervlak van de steentjes uit 3 geslepen vlakjes. Bij 5D krijg je 5 geslepen vlakjes te zien. Net als bij echte diamanten zie je meer schitteringen zodra er meer platte vlakjes zijn. Wil je dus een eye-catcher maken, dan kan een 5D diamond painting mogelijk een beter idee zijn dan een 3D diamond painting.

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer