Goedkoop fitnessmateriaal voor thuis op AliExpress

Is de sportschool te ver weg? Of heb jij geen zin om tussen allemaal zwetende mensen te staan terwijl je je oefeningen doet? Dan ben jij een echte thuis sporter. Speciaal voor jou heb ik een lijstje gemaakt met 6x goedkoop fitnessmateriaal voor thuis, wat je op AliExpress kunt kopen.

Goedkoop fitnessmateriaal voor thuis

Loop de gemiddelde sportwinkel in en je portemonnee smeekt je om direct weer naar buiten te lopen. Goedkope sportspullen en sportkleding lijken steeds moeilijker te krijgen.

Waar kan je nog wel goedkope fitnessartikelen voor thuis vinden?

Tenzij je weet waar je moet zoeken, zal thuis een fitnessruimte inrichten een duur grapje worden. Gelukkig biedt AliExpress zoals gewoonlijk weer de laagste prijzen voor sportspullen.

En het assortiment? Dat is echt gigantisch. Ik heb zelf het een en ander besteld op AliExpress en tijdens het zoeken kwam ik bijzonder veel goedkope fitness benodigdheden voor thuis tegen, die ik zelfs nog nooit in Nederland had gezien.

Welke goedkope sportspullen kan je vinden op AliExpress?
De fitnessmaterialen voor thuis zijn vaak erg eenvoudig samengesteld, waardoor je ook niet zo snel iets verkeerds aanschaft. In dit artikel vind je een lijst met producten waarmee zowel je lichaam als portemonnee in vorm blijven.

Welke goedkope fitnessmaterialen voor thuis er allemaal voorbijkomen?

  • Goedkope accessoires voor pilates
  • Een super handige en voordelige push up plaat
  • Goedkope weerstandsbanden in verschillende vormen
  • Sit-up assistent
  • Goedkope optrekstang voor tussen de deur

Ook lees je nog enkele tips om thuis sporten nog goedkoper en effectiever te maken.

MEGA SALE (tot 90% korting)


Heel veel korting
Kortingen tot 90%
Op = Op

1. Pilates oefeningen stok met elastieken banden

Pilates is een hele populaire vorm van sport om fit te worden, voornamelijk bij de dames. En dat is logisch. Er zijn heel veel variaties van oefeningen om je hele lichaam in topvorm te krijgen. Met deze stok met elastieken banden kun je vrijwel je hele lichaam trainen. Dat wordt wel een hele goedkope workout.

Via: aliexpress.com

2. Push up plaat met 9 standen

Push ups op de grond zijn natuurlijk helemaal prima. Maar er is een grotere kans op blessures in je pols. Waarom? Omdat je handen een hoek van 90 graden maken ten opzichte van je onderarm. Met deze push up plaat voorkom je die blessure, maar krijg je ook de optie om op 9 verschillende manieren op te drukken. Ideaal, want daarmee train je diverse spiergroepen in je hele lichaam.

Via: aliexpress.com

3. Elastiek weerstandsband

Weerstandselastieken zijn een perfect product om fit mee te worden. Je stelt zelf in hoe zwaar de oefeningen moeten zijn. Ook kun je met de elastieken banden meerdere oefeningen doen om fit te worden. Zo hoef je echt niet altijd naar de sportschool. Het grootste voordeel is misschien wel de prijs. Voor minder dan één maandtermijn in de sportschool kun jij hiermee gewoon helemaal fit worden. Met de extra attributen verandert jouw deur in huis ook direct in een sportschool buddy.

Via: aliexpress.com

4. Goedkope weerstandsbanden

Weerstandsbanden zijn onmisbaar voor een strak onderlichaam. De banden zijn er in verschillende vormen, maten en sterktes. Zo kun je met een set weerstandsbanden zelf bepalen hoe zwaar je training is, en train je eenvoudig ook andere spiergroepen dan alleen je benen en billen.

Via: aliexpress.com

5. Sit up assistent met zuignap

Kom jij niet omhoog als je sit ups doet? Komen alleen je benen maar de lucht in? Dan is het lastig om de oefeningen goed uit te voeren. Dat kan je voorkomen door een sit up hulpmiddel met zuignap te gebruiken. Dan kan je je benen gewoon onder de stang plaatsen. De zuignap houdt je benen op de grond. De ideale manier om je oefeningen correct én voordelig uit te voeren.

Sit up hulpmiddel
Via: aliexpress.com

6. Goedkope optrekstang

Het is één van de meest populaire apparaten om fit mee te worden. Maar een optrekstang goedkoop op de kop tikken, blijkt toch best lastig. Op AliExpress kun je wel voordelig aan je apparatuur komen. Deze optrekstang is in staat om een maximaal gewicht van 200 kilo te dragen, en je hoeft er geen gaten voor te boren. Iedere dag een paar keer optrekken, en binnen een maand is jouw rug zo sterk als die van een buffel.

Via: aliexpress.com

Waar moet je op letten als je goedkope fitness artikelen voor thuis op AliExpress koopt?

De prijs is een mooi lokkertje. Maar wees je wel bewust van het feit dat er meer mis kan zijn met een product dan alleen de kwaliteit.

De levensduur van een product van 10 euro is nou eenmaal korter dan een product van 80 euro. Dat is vrij logisch. Maar, let wel op de volgende punten als je fitness artikelen voor thuis wilt kopen bij AliExpress:

1. Het materiaal

Sommige materialen waar je huidcontact mee hebt, kunnen beter niet van een bepaald materiaal gemaakt zijn. Dat kan irritaties opleveren, maar in sommige gevallen zelfs ziektes veroorzaken, is terug te lezen in een artikel over yogamatten en de verschillende materialen waar ze van gemaakt kunnen zijn.

De hoeveelheid chemische bestandsdelen in Europese yogamatten (en dus andere fitness artikelen voor thuis) zijn soms al te hoog voor je gezondheid. En die zijn nog gereguleerd door de EU. Yogamatten en andere fitnessproducten die je op AliExpress koopt, zijn niet gecontroleerd door de EU en kunnen zo mogelijk nog meer chemische bestandsdelen bevatten.

Let er dus op of je veel contact gaat maken met bepaalde fitness artikelen voor thuis die je wilt kopen op AliExpress.

2. De garantie

Officieel heb je natuurlijk garantie op AliExpress, maar die twee jaar fabrieksgarantie die je in Nederland soms krijgt? Die kan je wel vergeten.

Je kunt klachten indienen bij de verkoper als er iets mis is met je product, maar de kans is klein dat je gratis een nieuwe toegestuurd krijgt zonder zelf te betalen voor het terugzenden. Ga er dus gewoon voor het gemak van uit dat als een product het begeeft, dat je een nieuwe moet kopen. Wat je er verder nog uitsleept is winst.

3. De veiligheid van het gebruik

Veel sportmaterialen in de EU worden uitvoerig getest en samengesteld in samenwerking met fysiotherapeuten, personal trainers en onderzoekers. Gebeurt dat ook in China? Geen idee.

Met een setje weerstandsbanden voor thuis kan waarschijnlijk weinig mis gaan. Maar bij fitnessmateriaal voor thuis waarbij je schouders, armen of benen in een bepaalde hoek moeten staan, zou potentieel iets mis kunnen gaan als er niet goed is nagedacht over de anatomie van de mens.

Wil je iets kopen, vergelijk het dan desnoods met producten die je in Nederland of België kunt kopen. Dan weet je zeker dat het in ieder geval dat wat je gaat kopen ook wetenschappelijk onderbouwd is.

Thuis fitness benodigdheden; zijn ze nodig?

Wil je volledig thuis kunnen trainen, zonder naar de sportschool te moeten? Dan betekent het dat je full-body trainingen moet gaan doen.

Je denkt dan misschien gelijk aan honderden kilo ijzer wat als een kooi in je woonkamer zal moeten staan om je pull ups en bench presses te doen. Maar dat valt mee.

Calisthenics of yoga proberen?
Calisthenics is training met alleen lichaamsgewicht. Het is bewezen effectief in het fit houden van je hele lichaam. Je kan er inderdaad wel materiaal voor gebruiken, maar de meeste oefeningen zijn met lichaamsgewicht.

De thuis fitness artikelen die je hierboven in het artikel ziet staan, zijn zeer geschikt om een full body workout mee te doen. Hoewel de weerstandsbanden er een beetje simpel uitzien, kan je er tientallen thuis gym oefeningen mee doen.

Voor yoga heb je nog minder nodig
Yoga hoeft helemaal niet veel geld te kosten en het kan net zoveel calorieën verbranden als de sportschool, als je de juiste stijl kiest. Met alleen een yogamatje en een internetverbinding kan je werkelijk honderden uren yoga doen en dus ook je fitnessdoelen behalen. En met wat tips om thuis yoga te leren kom je een heel eind.

Wil je een sportschool in je huis maken, heb je misschien minder benodigdheden nodig dan je denkt. Kijk maar eens een paar video’s van calisthenics of doe mee met een online yogalesje. Je zal zien dat het hebben van je eigen sportschool thuis nog leuker, makkelijker en vooral goedkoper is dan je dacht.

Sportschool of thuis trainen, wat is goedkoper?

Stel je gaat één jaar naar de sportschool. Het goedkoopste sportschool abonnement kost je zo’n 20 euro per maand. Per jaar dus 240 euro. En na dat jaar heb je niks, behalve misschien een gratis sporttas waar je gratis reclame mee maakt voor je sportschool.

Afhankelijk van je sportdoelen, gebruik je lang niet alle apparaten op de sportschool. Maar je betaalt er indirect wel voor. Ga je thuis een sportschool inrichten met goedkope spullen, dan gebruik je precies waar je voor betaalt.

Eenvoudige materialen voor een thuis gym stukken goedkoper
De producten in dit artikel kosten bij elkaar maar drie of vier maanden abonnementsgeld van de sportschool. En misschien kan je er hetzelfde resultaat mee bereiken. Dat is toch wel het proberen waard?

Het enige wat je hoeft te doen is zorgen dat je met je thuis fitness artikelen even veel motivatie kunt opbrengen om te trainen als in de sportschool. Maar het feit dat je dit artikel tot het einde hebt gelezen, betekent dat het met die motivatie wel goed zit!

Succes!

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer