Horloges op AliExpress: De 5 mooiste en goedkoopste modellen voor mannen en vrouwen

Tegenwoordig is het dragen van een horloge een echte must. Naast superhandig is een kek klokje ook nog eens heel modieus en een waar sierraad voor je pols. Een horloge moet echter wel passen bij de gelegenheid en bij de kleding die je draagt.

Daarom is het ook handig om verschillende horloges in huis te hebben. Nu kun je je geld uitgeven aan een heel duur exemplaar, maar waarom zou je dat doen? Als je op AliExpress de beste horloges nog veel goedkoper kunt vinden die net zo goed zijn als een dure uitvoering?

Er is werkelijk volop keuze in horloges uit China en wij hebben er vast een aantal voor je uitgezocht om je het iets gemakkelijker te maken te kiezen uit al die goedkope horloges voor dames en heren. Voor de prijs hoef je het niet te laten, dus koop gerust een paar AliExpress horloges extra! Dan zie je er altijd piekfijn gestyled uit!

MEGA SALE (tot 90% korting)


Heel veel korting
Kortingen tot 90%
Op = Op

Waar moet ik op letten als ik een horloge op AliExpress koop?

Als je een horloge koopt op AliExpress, dan wil je uiteraard het beste Chinese horloge dat precies bij jou past. Wat is dan in ieder geval belangrijk om te weten? We zetten een paar puntjes voor je op een rijtje.

Mechanisch of quartz?

Er zijn twee soorten manieren om een horloge te laten lopen; via een batterij (quartz) die je om de twee jaar moet vervangen of mechanisch, met een veer die opgewonden moet worden. Een aantal Chinese horloges heeft naast het mechanisch zijn, de aanduiding automatisch. Dit betekent dat het horloge niet opgewonden hoeft te worden, maar dat dat vanzelf gebeurt.

Chronograaf of niet?

Diverse goede horloges op AliExpress hebben een chronograaffunctie. Dit betekent bijvoorbeeld dat je kunt timen en onder meer kunt zien hoe lang je doet over 100 m hardlopen. Naast dat dit reuze handig is, is een horloge met chronograaf nog eens ontzettend stoer om te zien.

Leer, schakel of canvas?

Schakels zijn tijdloos en altijd mooi, maar dit geldt ook voor leer dat in de loop der jaren alleen maar stijlvoller wordt door het dragen. Draag je je goedkope horloge liever sportief, kies dan voor canvas, dan kun je ook nog regelmatig van kleur wisselen, al naar gelang je kleding of je humeur.

En hoe zit het met de grootte?

Je hebt grote en je hebt kleine horloges op AliExpress en dit geldt voor zowel dames- als herenhorloges. Toch is er wel enige indicatie aan te geven wat een beetje gangbaar is in maatvoering wat betreft een horloge. Voor vrouwen is het dragen van een horloge met een diameter tussen de 36 – 40 mm normaal, daarboven gaat het horloge erg opvallen.

Bij mannen is de maat gemiddeld tussen de 40 – 45 mm. Het variëren in maat bij het dragen van je kleding, is vaak een goede optie. Zeker omdat je diverse maten goedkope Chinese horloges kunt vinden op AliExpress.

Dit wist je nog niet over horloges

Al eeuwen geleden bestond de behoefte om met een draagbaar apparaat de tijd bij te houden; een grote staande klok kon je immers niet meenemen als je op pad ging. In de middeleeuwen werden dan ook quadrons bedacht; een schijf waarmee met gradenbogen en de stand van de zon ongeveer de tijd bepaald werd. Een echt uurwerk kwam er echter pas veel later, nadat in de zestiende eeuw het veermechanisme was uitgevonden.

De grootste uitdaging van horlogemakers uit die tijd was het gelijk laten lopen van de verschillende klokjes. Hiermee werd veel geëxperimenteerd, totdat Christiaan Huijgens een systeem ontwikkelde waarbij de veer een balanswiel heen en weer liet draaien. Vervolgens bedacht de Italiaan Nicolas Facio in 1704 het gebruik van edelstenen in klokjes, waarmee wrijving verminderde en de duurzaamheid groter werd.

Er was echter een heuse wedstrijd voor nodig om een nauwkeurig horloge te ontwikkelen en het was John Harrison uit Engeland in deze die de wedstrijd in 1762 won. Zijn horloge week per half jaar slechts ruim een minuut af in tijd. Polshorloges waren er in die tijd overigens nog niet, alleen zakhorloges. Het polshorloge werd pas eind negentiende eeuw uitgevonden. Het werd toen gezien als louter een damessierraad en het werd door mannen dan ook niet gedragen. Dit gebeurde pas na de Eerste Wereldoorlog, toen duidelijk werd dat polshorloges erg handig in gebruik waren. Nadat in 1957 de veer in horloges vervangen werd voor een batterij, werd het polshorloge een gewild en zeer geliefd item.

En dat blijkt ook wel. Op AliExpress vinden we ontelbaar veel verschillende modellen dameshorloges en herenhorloges, van goedkope horloges, tot de duurdere horloges van merken als Rolex en Michael Kors. Wij winkelen er met plezier en wensen jou succes met de aankoop van je mooie nieuwe Chinese horloge op AliExpress.

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer