Inloggen bij AliExpress: de belangrijkste links + 6 tips als het niet lukt

Om producten te bestellen op AliExpress moet je eerst kunnen inloggen. Anders moet je steeds een nieuwe account maken en daar zit je ook niet op te wachten. Lukt het inloggen niet, of wil je tips? Ik vertel je er alles over.

Bij AliExpress inloggen: zo doe je dat

De manieren hoe je kunt inloggen zijn iets anders op de app dan op je computer. Ik bespreek hier eerst hoe je kunt inloggen via je internetbrowser, zoals Chrome of Safari.

Hoe kan ik inloggen bij AliExpress NL?

Heel eenvoudig. Via deze link kom je direct op de Nederlandse versie van AliExpress. Daar is overigens ook nog een ander handig trucje voor. Type in je URL balk gewoon dit in: nl.aliexpress.com. Zo kom jij er ook altijd.

Stap 1: druk op inloggen / sign in

Ga naar AliExpress.nl. Klik rechtsboven op Account en vervolgens op Sign In als je een account hebt.

Inloggen bij AliExpress

Stap 2: kies een login methode

In het vervolgscherm kun je kiezen uit drie verschillende methodes. Heb je een account aangemaakt met je e-mailadres, dan kun je het beste bij AliExpress inloggen met je wachtwoord en mailadres of gebruikersnaam in het blauwe vlak.

Heb je je account gemaakt met Facebook, Google, Twitter etc. Dan kun je op de knoppen aan de onderkant drukken in het groene vak. Is je mobiel gekoppeld aan je account, klik dan in het zwarte vlak op ‘inloggen via telefoonnummer’ op AliExpress.

Inloggen bij AliExpress

Inloggen in de app

Je kunt ook bij AliExpress inloggen door de app te gebruiken. Shoppen in de AliExpress app heeft sowieso als voordeel dat je er nog goedkoper kunt winkelen. Dat heeft vooral te maken met de punten die je kunt scoren.

Inloggen in de app doe je eigenlijk op dezelfde manier als de stappen hierboven. Je hebt dezelfde drie mogelijkheden.

Als het goed is zou je nu moeten kunnen inloggen bij AliExpress. Het kan gebeuren dat er problemen optreden met inloggen op Ali. Hieronder daarom een trouble shoot.

Wil je proberen om in te loggen om je bestellingen te zien?

Probeer het eens via deze link: Pakket traceren en volgen via AliExpress

Bekijk anders ook even hoe je überhaupt je pakket het beste kunt volgen.

Bij AliExpress inloggen niet mogelijk? 6 mogelijke oplossingen

Check eerst even dit:

  • CAPS LOCK STAAT UIT
  • De taal op je keyboard staat goed ingesteld

1. Wachtwoord incorrect – Check auto-fill password sectie
Krijg je een melding dat de combinatie van je gebruikersnaam en wachtwoord niet juist is? Check dan even of je geen auto-fill wachtwoord hebt aanstaan waarbij een oud wachtwoord wordt gebruikt. Ik heb dat zelf nogal eens.

2. Pagina niet beschikbaar – VPN uitzetten
Een grote oorzaak waardoor je niet kunt inloggen in AliExpress is omdat je een VPN aan hebt staan. Zet deze eens 5 minuten uit en probeer het opnieuw. Je hebt dan de kans dat je pagina wel laadt.

3. Gebruiker niet bekend – check of het mailadres correct is
Een reden waarom je dit ziet staan is omdat je nooit met dit e-mailadres hebt ingelogd. Wellicht heb je wel eerder met Facebook ingelogd, maar sta je daar nog geregistreerd met een oud e-mailadres.

4, Je hebt alleen nog maar ingelogd met Facebook
Ook een zeer bekend probleem bij mij. Ik dacht dat ik gewoon makkelijk kon inloggen met mijn Facebook logingegevens in het e-mail- en wachtwoordveld, maar dat bleek niet zo te zijn. Heb je alleen een account gekoppeld aan je Facebook account, probeer dan daar eens in te loggen.

5. Er is iemand anders ingelogd op jouw apparaat
Heb je meerdere accounts of deel je een computer met je partner, dan kan het wel eens moeilijk zijn om in te loggen op AliExpress. Zeker als die ander nog ergens staat ingelogd. Het beste kun je even incognito naar AliExpress gaan om zo in te loggen.

6. Je account is geblokkeerd door AliExpress – met goede of minder goede redenen
Als er verdachte activiteit plaatsvindt op je account kan AliExpress hem uit voorzorg blokkeren. Denk bijvoorbeeld aan verschillende inlogpogingen vanaf verschillende locaties. Je moet dan even geduld hebben voordat je er weer in kan. Hetzelfde geldt als je het wachtwoord te vaak achter elkaar verkeerd invult.

Een minder fijne reden om geblokkeerd te worden op AliExpress is als je veel nieuwe accounts hebt aangemaakt en gebruikmaakt van New Buyer Bonusses waarbij je voor €0,01 producten kunt kopen. Als AliExpress ziet dat je dat veel hebt gedaan, kun je mogelijk ook geblokkeerd worden.

9.5

XKJ 4K Pro Drone Beste koop

Tot 1.200 meter bereik
9

Haylou GT1 Headphones Nieuwe versie

Tot 12 uur lang muziek luisteren
8.5

Rosalind Gel Polish Budget keuze

Alle kleuren van de regenboog
10

Yosyo Massage Gun Goede kwaliteit

3.200 rpm
9

Colmi P8 Smartwatch Beste prijs

IPX7 waterdicht

Andere veelvoorkomende redenen waarom je account tijdelijk buiten gebruik is, zijn:

  • Je hebt de betalingsmethoden op je account te vaak aangepast. Bijvoorbeeld eerst Creditcard, toen iDeal, om vervolgens weer een andere elektronische wallet te selecteren.
  • Je hebt een negatieve buyer rating. Mocht je later toch kunnen inloggen hier check je die.
  • Als je vaak en veel spullen in je winkelmandje zet maar niks bestelt. Daarmee reserveer je namelijk het product zodat anderen het niet kunnen kopen.
  • Als je heel vaak een dispuut opent kan het voorkomen dat je account geblokkeerd wordt.
  • Je hebt contact gehad met de verkoper over het betalen van producten buiten AliExpress om.

Wat kan je doen als je geblokkeerd bent?

Er is weinig wat je echt kunt doen als je account geblokkeerd is. Je kan proberen om met een andere browser in te loggen, een nieuw account aan te maken of het op een ander apparaat proberen, maar de kans is groot dat je IP en je account zichzelf direct verraden.

FAQ over inloggen op AliExpress

Hoe kan ik inloggen bij AliExpress?

Je kunt inloggen door eerst een account aan te maken. Dat kan door je Social Media te koppelen, je telefoonnummer te koppelen of je e-mailadres. Vervolgens kun je deze gegevens gebruiken om in te loggen.

Waarom kan ik niet inloggen?

Er zijn diverse redenen waarom je niet kunt inloggen. Van een geblokkeerd account tot het aan hebben staan van Caps Lock en het gebruik van een VPN. Ik heb 6 mogelijke redenen en oplossingen opgeschreven.

Wat is de veiligste manier van inloggen?

In principe zijn alle drie de manieren even veilig, al is inloggen met je telefoon natuurlijk vaak wel het veiligst. Alleen jij hebt je telefoon bij je, en je e-mailadres en wachtwoord kunnen natuurlijk worden geraden of gehackt.

Is inloggen in de app anders dan op de website?

Het proces is vrijwel hetzelfde. Dat wil zeggen dat je kunt kiezen uit je e-mail of gebruikersnaam, je telefoonnummer of social media. In de app is het wel relaxter dat je ingelogd kunt blijven. Bij de websitebrowser word je nogal eens uitgelogd.

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer