Dit betekent verzenden vanuit Porselein op AliExpress

Wanneer je dit artikel leest, dan ben je het ongetwijfeld óók tegengekomen. De keuze om je AliExpress pakketje vanuit Porselein te laten versturen. Heb jij nou ook géén idee wat dit betekent en in hoeverre het belangrijk is? Je leest hier wat het betekent en waar je op moet letten wanneer je AliExpress pakketje uit ‘Porselein’ wordt verstuurd.

Ships from Porselein op Aliexpress

Het woord porselein betekent in het Engels gewoon ‘China’. Wanneer je tijdens het bestellen op AliExpress ‘Porselein Shipping’ selecteert, wordt je pakketje dus gewoon uit China verstuurd. Een beetje onduidelijk van AliExpress, maar dat is dus het hele mysterie al.

MEGA SALE (tot 90% korting)


Heel veel korting
Kortingen tot 90%
Op = Op


Exclusieve AliExpress Deals: Deze producten koop je nu met 60 tot 92% korting


Je hoeft je dus geen zorgen te maken wanneer je een pakketje uit porselein laat verzenden. Het is gewoon een slechte vertaling van AliExpress. En omdat je waarschijnlijk al wist dat AliExpress in China zit, gebeurt er dus niets vreemds wanneer je voor deze optie kiest. Wanneer je porselein als land bij afzender selecteert komt je pakketje dus gewoon uit China, met alle standaard voorwaarden die daarbij horen.


Alles over AliExpress zendingen vanuit China

Nu je weet dat ‘shipping from Porselein’ gewoon China betekent, weet je waarschijnlijk vanzelf dat het goed zit met je pakketje. Maar heb je nog niet zo vaak iets besteld op AliExpress? Hieronder lees je dan een korte samenvatting met de belangrijkste punten wanneer je een bestelling doet via deze zeer populaire Chinese webshop.

Andere landen van herkomst

Je ziet de optie ‘Porselein’ als land vaak staan wanneer er meerdere verzendmogelijkheden zijn. De meest voor de hand liggende landen zijn China, Rusland en Spanje. Soms kan het handig zijn om te kiezen voor Rusland of Spanje, omdat die een snellere levertijd hebben. Maar de prijzen in die landen kunnen ook weer heel anders zijn dan uit China. Soms kun je dus beter je pakketje uit ‘Porselein’ laten verzenden. Je moet er dan wat langer op wachten, maar je hebt dan wel de beste prijs te pakken.

Verzendmethodes AliExpress
Via: aliexpress.com
9.5

XKJ 4K Pro Drone Beste koop

Tot 1.200 meter bereik
9

Haylou GT1 Headphones Nieuwe versie

Tot 12 uur lang muziek luisteren
8.5

Rosalind Gel Polish Budget keuze

Alle kleuren van de regenboog
10

Yosyo Massage Gun Goede kwaliteit

3.200 rpm
9

Colmi P8 Smartwatch Beste prijs

IPX7 waterdicht

Douane

Wist je dat je soms extra kosten moet betalen wanneer je een pakketje besteld via AliExpress? Dat heeft te maken met de importregels die gelden wanneer je een pakketje besteld vanuit een ander continent. Europese regels schrijven voor dat pakketjes tot een bedrag van ca. 22 euro zonder extra kosten geïmporteerd mogen worden.

Wanneer je boven dat bedrag komt, moet je een BTW toeslag van 21% betalen voor je pakketje. Komt het bedrag boven de 150 euro uit, dan betaal je nog iets extra’s, namelijk de BTW, maar ook invoerrechten. Benieuwd of jij wat extra’s moet betalen voor je pakketje? We schreven al een heel uitgebreid artikel over de douane en invoerrechten wanneer je op AliExpress bestelt.


Verzendtijd

Wanneer je op AliExpress op zoek bent naar iets leuks, dan let je vaak niet op de verzendmethodes en de verzendtijd. Toch kan de verzendtijd per verkoper veel verschillen. Soms hoef je ‘maar’ 3 weken te wachten op je pakketje, terwijl andere verkopers er gerust 5 tot 7 weken over doen om je pakketje te verzenden. Wanneer je ervoor kiest om je pakketje gratis te laten verzenden, dan heb je vaak niet zoveel verschillende opties. Je bent dan afhankelijk van de verkoper.

Maar je kunt op AliExpress ook kiezen voor een betaalde verzendmethode. Bij kleine producten stelt dit alsnog niet zoveel voor, maar het kan de levertijd wel een stuk sneller maken. Dat kan handig zijn wanneer je een cadeautje wilt kopen en de gratis verzendoptie zolang duurt dat de verjaardag al voorbij is voordat het cadeautje er zou zijn.

Je kan hierachter komen door te klikken op de verzendopties. Je ziet dan zelf welke opties een verkoper aanbiedt en hoelang je pakketje met die verzendmethode onderweg zou zijn. Hieronder zie je waar je dat doet en hoe je de verzendmethode kunt kiezen. Zoals je ziet, kost de DHL methode wel flink wat geld, maar de levertijd verkort daardoor wel tot 7-14 dagen.

Wanneer je klikt op ’to Netherlands via AliExpress Standard Shipping’, opent er een nieuw venster. Daar kun je de verzendmethode aanpassen en zie je ook de bijkomende kosten. Op de tweede afbeelding hieronder zie je die keuze.De verzendmethode op AliExpress veranderen

Hieronder zie je een ander product, waarbij je de mogelijkheid hebt om meerdere verzendmethodes te kiezen. Sommige producten op AliExpress bieden slechts één verzendoptie. Veel producten hebben ook de DHL optie wanneer je het naar Nederland laat versturen. In enkele gevallen zijn er 3, 4 of soms wel 5 verschillende verzendmethodes.Zoals je ziet is het verzenden uit China, of Porselein als land helemaal niet zo moeilijk. Vaak zijn de verzendkosten gratis en in sommige gevallen valt de levertijd ook heel erg mee. En wil je nou écht graag dat een bepaald product snel in Nederland is? In dat geval kun je altijd nog kiezen voor een betaalde en snellere verzendoptie.

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer