Smart TV AliExpress: 4 beste TV’s en tips voordat je gaat bestellen

Smart TV AliExpress

Het kopen van een Smart TV via AliExpress kan een stuk goedkoper zijn dan bij andere aanbieders. Maar bij een grotere aankoop zoals een TV moet je wel goed opletten. Er kunnen namelijk extra kosten komen bij een grotere bestellingen buiten de EU. Daarnaast wil je ook een TV kopen die kwalitatief goed is als hij binnenkomt.

Combined Shape Created with Sketch.

Meest betrouwbaar

Via: aliexpress.com

Xiaomi Smart TV 4A

Combined Shape Created with Sketch.

Mooiste scherm

Via: aliexpress.com

Samsung Smart TV

Combined Shape Created with Sketch.

Grootste scherm

Via: aliexpress.com

Toshiba Smart TV

Combined Shape Created with Sketch.

Meest betrouwbaar

Via: aliexpress.com

Xiaomi Smart TV 4A

Combined Shape Created with Sketch.

Mooiste scherm

Via: aliexpress.com

Samsung Smart TV

Combined Shape Created with Sketch.

Grootste scherm

Via: aliexpress.com

Toshiba Smart TV

Wat maakt nou het verschil per Smart TV AliExpress? Welke opties kun je kiezen? Hoe betrouwbaar is een TV kopen bij AliExpress? Wij gaan je de antwoorden geven op deze vragen. Je wilt dat de televisie klopt met de website en als er iets mis is deze geruild of teruggestuurd kan worden. Dus als je een Smart TV wilt kopen bij AliExpress is het goed om op de volgende punten te letten.

Betrouwbaarheid AliExpress TV

Een Smart TV kopen in Nederland geeft een hoop minder vraagtekens dan op AliExpress. Je hoeft je vaak geen zorgen te maken over de verzending, kwaliteit en retourmogelijkheden. Daarnaast is het handig dat je op zijn minst Engelse software hebt.

Om een betrouwbare bestelling te doen op AliExpress is het belangrijk goed te kijken naar alle toegevoegde informatie. Zit er een gebruiksaanwijzing, afstandsbediening en standaard/muurbevestiging bij? En wat zijn de levervoorwaarden en retourmogelijkheden van de verkoper?

Naast de gegeven informatie kun je kijken naar de reviews in combinatie met het aantal bestellingen. Dit vertelt namelijk of het product er uitziet, werkt en geleverd wordt zoals de advertentie verteld.

Extra kosten Smart TV AliExpress

Bij een aankoop boven de 150 euro kunnen er extra kosten komen op een bestellingen buiten de EU. Dit kunnen kosten zijn zoals douanekosten, invoerrechten en inklaringskosten. Tot 22 euro betaal je geen extra kosten op eventuele verzendkosten na.

Producten die tussen de 22 en 150 euro kosten vragen wel een extra bijdrage zodra het aankomt in Nederland. Dit zijn douanekosten en inklaringskosten. Boven de 150 euro komen er nog meer kosten bij, de invoerrechten. Voor de precieze informatie hebben we een uitgebreide blog geschreven over de extra kosten.

Meest betrouwbaar
1

Xiaomi Mi Led TV 4A

Meest betrouwbaar
Via: aliexpress.com

Deze Xiaomi Smart TV AliExpress combineert een leuke prijs met kwaliteit. Het 32 inch high definition scherm zorgt voor optimaal kijkplezier. Daarnaast biedt de Xiaomi Smart TV Dual Dolby geluid met een diepe bass en heldere hoge tonen. De Google Assistant kan via Voice-Control op de bluetooth afstandsbediening gebruikt worden.

De belangrijkste kenmerken

 • Built-in Chromecast
 • Geïntegreerde Google Assistant
 • Bluetooth afstandsbediening
 • Meerdere soorten openingen
 • Voor desktop/muur installatie

Beste scherm
Via: aliexpress.com

Het 4K Ultra HD scherm van deze Samsung Smart TV AliExpress biedt Crystal UHD kwaliteit. De televisie komt met automatische uitschakeling, Google Assistant en Amazon Alexa. Zelfs zonder geluidinstallatie biedt het Dolby Digtal Plus een fijne kijkervaring.

De belangrijkste kenmerken

 • Tizen OS Platform
 • Ethernet en WiFi
 • HDMI, USB, RF en RJ45 ports
 • Incl. netsnoer, houder en afstandsbediening

Kleinste scherm
Via: aliexpress.com

De Smart TV AliExpress van Hitachi maakt verbinden makkelijk. Kies wat je wilt kijken van YouTube, Netflix en Amazonprime met één klik. Er zijn genoeg aansluiting in de Hitachi TV voor een aantal extra apparaten.

De belangrijkste kenmerken

 • Bluetooth en WiFi
 • USB, HDMI (2x), RJ45 en SCART
 • Dolby Audio
 • D-LED scherm

Grootste scherm
Via: aliexpress.com

Het 4K Ultra HD scherm van de Smart TV van Toshiba biedt de beste beeldervaring. Er zit een ethernet opening voor het geval dat de WiFi niet werkt. Daarnaast zijn er meerdere USB en HDMI openingen. Ideaal voor het aansluiten van andere apparaten aan je Smart TV AliExpress.

De belangrijkste kenmerken

 • Bluetooth, WiFi, Ethernet
 • Energielabel A+
 • 2x USB, 4x HDMI

Voordelen van een Smart TV van AliExpress

Een Smart TV biedt een complete integratie van alle apps die je nodig hebt op je scherm. Je kunt makkelijk je televisie bedienen via je telefoon of de afstandsbediening. Je hebt al je nodige applicaties op één plek.

Netflix, YouTube, Videoland en nog veel meer. De meeste Smart TV’s die je kunt kopen op AliExpress bieden deze ‘slimme’ technologie. Daarom is het belangrijker te kijken naar wat je verder nodig hebt bij het zoeken van een Smart TV AliExpress.

Xiaomi of Samsung Smart TV op AliExpress?

Er zijn een hoop Smart TV’s op AliExpress te vinden van het merk Xiaomi. Xiaomi is bekend geworden dankzij hun betaalbare maar krachtige telefoons. Naast telefoons heeft Xiaomi ook tablets en Smart TV’s uitgebracht. Er zijn ook Smart TV’s van Samsung, Philips, Toshiba en Hitachi op AliExpress te vinden. Over het algemeen is Xiaomi het meest betrouwbaar op het gebied van Elektronica, omdat het bedrijf veel via AliExpress verkoopt.

Prijs en formaat AliExpress televisies

Des te groter de AliExpress televisie, des te hoger de prijs. Er zijn Smart TV’s met een scherm tot 101 inch te vinden. Afhankelijk van het merk en de extra opties van de Smart televisie kan de prijs per formaat TV verschillen. Xiaomi Smart TV’s zijn over het algemeen goedkoper dan Samsung Smart TV’s.

Bij het uitzoeken van de juiste Smart TV op AliExpress is het ook slim om te kijken naar het prijsverschil in Nederland. Met de bijkomende douanekosten kan het gebeuren dat je uiteindelijk toch meer kwijt kunt zijn aan de TV. Ook al heb je de de Smart televisie gekocht via het ‘goedkope’ AliExpress.

Extra opties op je Smart TV

Naast de verschillende merken op AliExpress zijn er nog andere opties waar je naar kunt kijken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een plat of gebogen scherm. Daarnaast is er keuze in:

 • Beeldkwaliteit: Ultra HD, 4K, Full HD
 • Verbindingen: WiFi, Ethernet, Bluetooth
 • Schermtype: LED, QLED, OLED, LCD, NanoCell
 • Platform: Android TV, Firefox OS, Tizen, WebOS, etc.
 • Energielabel: A+, A++ of A+++ (meeste zijn A+)
 • Extra opties: CI+, koptelefoonaansluiting, ingebouwde dvd-speler, 3D of HDR

De meeste Smart TV’s van AliExpress maken gebruik van het Android TV platform. Als de Smart TV met WiFi kan verbinden hoeft een ethernet opening niet nodig te zijn. In het geval dat de WiFi niet altijd even goed werkt, kan deze optie wel van pas komen.

Een CI+ opening is voor het plaatsen van de smartcard van je televisieprovider. Hierdoor verwijder je de nood voor een losse decoder naast de tv. HDR staat voor High Dynamic Range. Het scherm biedt dan een hoog dynamisch bereik bij donkere en heldere delen, wat resulteert in een heldere beeldkwaliteit en kijkervaring.

Zekerheid met je AliExpress Smart TV: niet mogelijk

Voordat je overgaat tot het kopen van een Smart TV AliExpress is het slim om alle benoemde punten te checken. Het zou natuurlijk erg rot zijn als je niet de TV ontvangt die je hebt bestelt. Daarbij is dat ook zonde van het geld, wat met de extra kosten goed op kan lopen.

Hopelijk kun je met deze tips een Smart TV AliExpress vinden die bij je past. Maar let op: er zijn maar weinig mensen die zo’n duur en breekbaar apparaat bestellen op AliExpress. Daardoor kan het zijn dat je teleurgesteld raakt!

Tags:

ChinaFans
Logo