Webcam van AliExpress: kooptips + 5 beste AliExpress webcams

Op zoek naar een webcam van AliExpress? In deze blog nemen we je mee in het keuzeproces. Lees snel verder voor de 5 beste AliExpress webcams en kooptips.

Webcam op AliExpress kopen

Als je op zoek bent naar een goede webcam, kun je ook bij AliExpress terecht. De Chinese website heeft een groot aanbod in goedkope webcams, waardoor er ongetwijfeld ook een model voor jou tussen zit.

Bij het kopen van een webcam van AliExpress moet je op verschillende onderdelen letten om een goed exemplaar uit te kiezen. Deze onderdelen zijn als volgt:

  • Soort webcam
  • Resolutie
  • Geluid
  • Beelden per seconde
  • Extra technieken (hierover lees je onderaan dit artikel meer)

In dit artikel lichten we al deze onderdelen toe, zodat jij goed voorbereid bent op het kiezen van de beste AliExpress webcam!

Losse webcam

Een losse of USB-webcam zit niet vast aan de laptop of computer. De grootste voordelen hiervan zijn dat je de webcam op meerdere apparaten kunt gebruiken en dat je zelf kan kiezen welke specificaties de webcam heeft.

De meeste aparte webcams hebben een aansluiting met een USB-kabel. Bij sommige webcams zal je ook een bijbehorende software moeten downloaden, voordat de webcam goed werkt.

Een webcam met een USB-aansluiting wordt ook wel ‘plug and play’ genoemd. Als er software nodig is zal die vrijwel altijd automatisch geïnstalleerd worden wanneer je de USB-webcam voor het eerst aansluit op je computer.

5 x de beste webcam van AliExpress!

Hieronder geven we onze top 5 van de beste AliExpress webcams weer. Lees onder de producten verder voor tips voor het kiezen van een goede webcam.

MEGA SALE (tot 90% korting)


Heel veel korting
Kortingen tot 90%
Op = Op

Resolutie

De resolutie is de kwaliteit van het beeld dat de webcam opneemt of uitzendt. Het is dan ook een van de belangrijkste onderdelen bij het kiezen van een webcam.

Beeldsensoren
Webcams werken met een beeldsensor, dit bepaalt grotendeels hoe scherp het beeld is. Er zijn drie soorten beeldsensoren die jouw web camera van AliExpress kan hebben: CMOS, CCD of VGA. VGA is het meest voorkomend van deze drie.

Resolutie en pixels
Voor de resolutie van de AliExpress webcam geldt: hoe meer pixels, hoe beter de kwaliteit van je beeld. De minimale resolutie voor een webcam is 640 x 480 pixels, dit is ook de standaardindeling van VGA sensoren. Deze resolutie is in principe voldoende voor een prima beeld.

Megapixels
Daarnaast is het aantal megapixels dat de webcam van AliExpress heeft, bepalend voor het beeld. Het meest aantal voorkomende megapixels bij webcams is 1,3MP, dit geeft een prima beeld weer. Het is natuurlijk altijd mogelijk om een webcam te kopen met meer MegaPixels. Hierboven zie je zelfs een 4K optie. Al moet je dan natuurlijk wel altijd zorgen dat je haar perfect zit.

Geluid

Een webcam gebruik je in de meeste gevallen om te videobellen of om jezelf op te nemen. Daarvoor is het geluid ook van belang. Meestal wordt dit geluid geregeld via een ingebouwde microfoon in de AliExpress webcam. Voor normale videogesprekken is deze microfoon meestal prima.

Je kunt er ook voor kiezen om een externe microfoon te koppelen. Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld een filmpje of voice-over opneemt, en de kwaliteit van het geluid belangrijker is.

Beelden per seconde

Een andere functie die belangrijk is bij het kiezen van de beste webcam van AliExpress, is de hoeveelheid beelden per seconde. Deze functie gaat over hoe vloeiend het beeld beweegt. Dit wordt uitgedrukt in frames per second, of fps.

Een vloeiend beeld krijg je met minimaal 30 frames per second. Het is dan ook aan te raden om een web camera van AliExpress te kopen met minstens 30 fps of meer.

Extra technieken en functies

Naast deze standaard onderdelen die iedere webcam heeft, zijn er ook webcams te krijgen met extra functies of technieken. De tofste technieken lichten we hieronder toe.

Webcam met lampje
Voor de kwaliteit van jouw opgenomen beeld, is het belangrijk dat er voldoende licht aanwezig is. Er bestaan webcams die een ingebouwde lamp hebben. Zo kun je de webcam van AliExpress ook in donkere ruimtes gebruiken.

Face tracking
Face tracking is een andere interessante functie voor AliExpress webcams. Face tracking houdt in dat de AliExpress webcam scherp stelt op je gezicht. Wanneer je jouw gezicht beweegt, zorgt de face tracking functie er automatisch voor dat je gezicht scherp blijft.

Fixed foxus
Deze functie is geschikt in drukke ruimtes of wanneer je jouw kamer niet graag aan anderen laat zien. De functie stelt scherp op het voorwerp dat in het midden van het beeld staat. In de meeste gevallen is dit jouw gezicht. De achtergrond wordt tegelijkertijd wat vervaagt. Een erg handige functie dus!

Tilt- of kantelfunctie
Een webcam met kantelfunctie betekent dat de webcam in hoogte versteld kan worden. Dit kan handig zijn wanneer verschillende mensen van verschillende groottes dezelfde webcam gebruiken.

Goede merken op AliExpress

Er zijn verschillende merken webcams op AliExpress te vinden. Welke merken zijn te vertrouwen? In onze top 5 hebben we de merken Papalook twee keer vermeld. Dit is dan ook een goed merk om webcams van AliExpress te kopen. Ook de Yzzcam is een prima merk voor een webcam van AliExpress.

Logitech
Een ander veel voorkomend merk op AliExpress is Logitech. Een Logitech webcam van AliExpress staat bekend om goede beeldkwaliteit. Twee voorbeelden van producten van dit merk zijn de Logitech HD pro webcam c920 van AliExpress en de Logitech c922 AliExpress | Logitech Brio AliExpress.

Conclusie: zo kies je de beste webcam op AliExpress

Om de beste AliExpress webcam te vinden, let je dus op de verschillende onderdelen. Allereerst is het belangrijk om te kiezen voor een ingebouwde of een externe webcam van AliExpress.

De resolutie is erg belangrijk, hierbij komen de megapixels van de camera en de beeldsensoren aan bod. Daarnaast is het geluid van belang en het aantal frames per seconde. Als laatste is het slim om extra functies in overweging te nemen. Zij bepalen uiteindelijk hoeveel plezier je gaat hebben van je aankoop.

Vond je dit interessant?

We nemen je graag mee in het aanbod van AliExpress. Daarom schrijven we artikelen over allerlei producten die op de Chinese website te koop zijn. We proberen altijd een duidelijke uitleg te geven over de producten en tips te geven voor het kopen van deze producten.

Misschien ook interessant voor jou: een action cam kopen op AliExpress: tips en de 5 beste opties.

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer