Webcam van AliExpress: kooptips + 5 beste AliExpress webcams

Webcam van AliExpress

Op zoek naar een webcam van AliExpress? In deze blog nemen we je mee in het keuzeproces. Lees snel verder voor de 5 beste AliExpress webcams en kooptips.

Combined Shape Created with Sketch.

Full HD

Webcam van AliExpress

WSDcam 1080P

Combined Shape Created with Sketch.

Met lampje

Webcam van AliExpress

Papalook webcam

Combined Shape Created with Sketch.

Klein formaat

AliExpress webcam

Nachtzicht webcam van Yzzcam

Combined Shape Created with Sketch.

Full HD

Webcam van AliExpress

WSDcam 1080P

Combined Shape Created with Sketch.

Met lampje

Webcam van AliExpress

Papalook webcam

Combined Shape Created with Sketch.

Klein formaat

AliExpress webcam

Nachtzicht webcam van Yzzcam

Webcam op AliExpress kopen

Als je op zoek bent naar een goede webcam, kun je ook bij AliExpress terecht. De Chinese website heeft een groot aanbod in goedkope webcams, waardoor er ongetwijfeld ook een model voor jou tussen zit.

Bij het kopen van een webcam van AliExpress moet je op verschillende onderdelen letten om een goed exemplaar uit te kiezen. Deze onderdelen zijn als volgt:

 • Soort webcam
 • Resolutie
 • Geluid
 • Beelden per seconde
 • Extra technieken (hierover lees je onderaan dit artikel meer)

In dit artikel lichten we al deze onderdelen toe, zodat jij goed voorbereid bent op het kiezen van de beste AliExpress webcam!

Losse webcam

Een losse of USB-webcam zit niet vast aan de laptop of computer. De grootste voordelen hiervan zijn dat je de webcam op meerdere apparaten kunt gebruiken en dat je zelf kan kiezen welke specificaties de webcam heeft.

De meeste aparte webcams hebben een aansluiting met een USB-kabel. Bij sommige webcams zal je ook een bijbehorende software moeten downloaden, voordat de webcam goed werkt.

Een webcam met een USB-aansluiting wordt ook wel ‘plug and play’ genoemd. Als er software nodig is zal die vrijwel altijd automatisch geïnstalleerd worden wanneer je de USB-webcam voor het eerst aansluit op je computer.

5 x de beste webcam van AliExpress!

Hieronder geven we onze top 5 van de beste AliExpress webcams weer. Lees onder de producten verder voor tips voor het kiezen van een goede webcam.

Full HD
1

WSDcam 1080P

Full HD
Webcam van AliExpress

Deze USB webcam van AliExpress geeft een full HD beeld van 1920 pixels bij 1080 pixels. Met 30 frames per second is de kwaliteit dus erg geschikt voor videobellen. Er is een ingebouwde microfoon aanwezig en de bijgeleverde USB-kabel heeft een lengte van 1.2 meter.

Scherpstellen kan met deze webcam tot op 20 mm. Autofocus is mogelijk en het is ook mogelijk om de camera 360 graden om te draaien. Daarmee is het mogelijk om de hele kamer te laten zien via de webcam van AliExpress.

De belangrijkste kenmerken

 • Autofocus
 • Ingebouwde microfoon
 • Kan 360 graden rond draaien en is ook verticaal te verstellen
 • Formaat: 70mm x 50.7mm x 44mm
 • Gewicht: 62.9 gram

Superdeals van deze week

GOEDE AANBIEDINGEN BESCHIKBAAR

Extra kortingen
Veel producten afgerpijsd
Tijdelijk beschikbaar

Met lampje
2

Papalook webcam

Met lampje
Webcam van AliExpress

Bijzonder aan deze webcam is de verlichting: om de camera heen zit een cirkel met een lamp erin. Dit maakt het mogelijk om in donkere ruimtes toch goed verlichte beelden te maken. De lamp is in 3 standen van felheid in te stellen en heeft een kleurtemperatuur van 5200K. Meer over kleurtemperaturen lees je in het artikel over Led lampen op AliExpress.

Er is een ingebouwde microfoon aanwezig met ruisonderdrukkende technologie. Dit betekent dat achtergrondgeluiden minder opgepikt worden, en dat de stem die in de microfoon praat beter verstaanbaar is. De webcam heeft een USB-verbinding.

Deze webcam van AliExpress wordt geleverd met een extra tri-pod standaard.

De belangrijkste kenmerken

 • Verlichting: 12 witte LED lampen.
 • Kleurtemperatuur: 5200K
 • Bijgeleverde tri-pod standaard
 • Resolutie: 1920p x 1080p
 • Ruisonderdrukkende microfoon

Klein formaat
AliExpress webcam

Deze USB webcam van AliExpress wordt geleverd met een standaard die 360 graden te draaien is. Zo is het mogelijk om vanuit vrijwel iedere hoek te filmen en de camera neer te zetten op een voor jou praktische plek.

De goedkope webcam is voorzien van 1080p beeldkwaliteit en levert 30 frames per seconde, waarmee deze kubusvormige webcam een prima beeldkwaliteit levert. Door de webcam los te koppelen van de standaard kun je hem eenvoudig opbergen en meenemen.  Zo kun je onderweg ook beelden opnemen.

Je krijgt met deze webcam een aantal interessante opties, zoals een bewegingssensor en een infrarood nachtzicht functie. Het geheugen is uit te breiden met een micro SD kaart.

De belangrijkste kenmerken

 • Nacht visie en vaste focus mogelijk
 • Geheugen uit te breiden met een micro SD kaart
 • Resolutie: 1080p, 30fps
 • Beeldkwaliteit: 12 megapixels
 • Gewicht: ~10 gram

Goedkoopste model
4

AOSAIDI webcam

Goedkoopste model
Webcam van AliExpress

Deze webcam van AOSAIDI is een degelijke webcam die beelden opneemt in 640 pixels bij 480 pixels. Met een ingebouwde microfoon en de mogelijkheid om de camera 180 graden te draaien, is dit een prima webcam voor een erg goedkope prijs.

Deze AliExpress webcam koppel je met een USB-verbinding aan je computer of laptop. De meeste computers en computersturingssystemen worden ondersteund. Het is aan te raden om te controleren of jouw eigen computer ook ondersteund wordt, voordat je de webcam van AliExpress bestelt.

Het is ook mogelijk om deze webcam te kopen met een hogere resolutie, bijvoorbeeld 720 pixels of zelfs 1080 pixels. Hier betaal je wel een meerprijs voor. Overweeg dus wat belangrijker voor jou is: een goedkope webcam of een goede resolutie?

 

De belangrijkste kenmerken

 • Resolutie: 640p x 480p
 • Ook verkrijgbaar in hogere resoluties (voor een meerprijs)
 • 180 graden draaibaar
 • Ingebouwde microfoon

Met privacy cover
5

WSDcam 4k

Met privacy cover
Webcam van AliExpress

Deze camera is in 3 verschillende resoluties te koop (1080p, 2K en 4K). Zo kunt u dus een model kiezen dat het meest past bij uw prijs en verwachtingen. De aansluiting met de computer gaat via een USB-kabel.

Deze 4K webcam van AliExpress is de enige webcam uit onze top 5 die een bescherming biedt: er zit een schuifbaar plastic privacy cover. Deze privacy cover kun je simpel over de webcam heen schuiven wanneer je deze niet gebruikt. Zo ben je beschermd tegen eventuele webcam hackers.

De kijkhoek is breed (120 graden) en de ingebouwde microfoon zorgt voor een prima kwaliteit voor videobellen.

De belangrijkste kenmerken

 • Auto focus
 • Inclusief privacy cover
 • Verkrijgbaar in verschillende resoluties (1080p, 2K en 4K)
 • Ingebouwde microfoon
 • Hi-Fi audio

Resolutie

De resolutie is de kwaliteit van het beeld dat de webcam opneemt of uitzendt. Het is dan ook een van de belangrijkste onderdelen bij het kiezen van een webcam.

Beeldsensoren
Webcams werken met een beeldsensor, dit bepaalt grotendeels hoe scherp het beeld is. Er zijn drie soorten beeldsensoren die jouw web camera van AliExpress kan hebben: CMOS, CCD of VGA. VGA is het meest voorkomend van deze drie.

Resolutie en pixels
Voor de resolutie van de AliExpress webcam geldt: hoe meer pixels, hoe beter de kwaliteit van je beeld. De minimale resolutie voor een webcam is 640 x 480 pixels, dit is ook de standaardindeling van VGA sensoren. Deze resolutie is in principe voldoende voor een prima beeld.

Megapixels
Daarnaast is het aantal megapixels dat de webcam van AliExpress heeft, bepalend voor het beeld. Het meest aantal voorkomende megapixels bij webcams is 1,3MP, dit geeft een prima beeld weer. Het is natuurlijk altijd mogelijk om een webcam te kopen met meer MegaPixels. Hierboven zie je zelfs een 4K optie. Al moet je dan natuurlijk wel altijd zorgen dat je haar perfect zit.

Geluid

Een webcam gebruik je in de meeste gevallen om te videobellen of om jezelf op te nemen. Daarvoor is het geluid ook van belang. Meestal wordt dit geluid geregeld via een ingebouwde microfoon in de AliExpress webcam. Voor normale videogesprekken is deze microfoon meestal prima.

Je kunt er ook voor kiezen om een externe microfoon te koppelen. Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld een filmpje of voice-over opneemt, en de kwaliteit van het geluid belangrijker is.

Beelden per seconde

Een andere functie die belangrijk is bij het kiezen van de beste webcam van AliExpress, is de hoeveelheid beelden per seconde. Deze functie gaat over hoe vloeiend het beeld beweegt. Dit wordt uitgedrukt in frames per second, of fps.

Een vloeiend beeld krijg je met minimaal 30 frames per second. Het is dan ook aan te raden om een web camera van AliExpress te kopen met minstens 30 fps of meer.

Extra technieken en functies

Naast deze standaard onderdelen die iedere webcam heeft, zijn er ook webcams te krijgen met extra functies of technieken. De tofste technieken lichten we hieronder toe.

Webcam met lampje
Voor de kwaliteit van jouw opgenomen beeld, is het belangrijk dat er voldoende licht aanwezig is. Er bestaan webcams die een ingebouwde lamp hebben. Zo kun je de webcam van AliExpress ook in donkere ruimtes gebruiken.

Face tracking
Face tracking is een andere interessante functie voor AliExpress webcams. Face tracking houdt in dat de AliExpress webcam scherp stelt op je gezicht. Wanneer je jouw gezicht beweegt, zorgt de face tracking functie er automatisch voor dat je gezicht scherp blijft.

Fixed foxus
Deze functie is geschikt in drukke ruimtes of wanneer je jouw kamer niet graag aan anderen laat zien. De functie stelt scherp op het voorwerp dat in het midden van het beeld staat. In de meeste gevallen is dit jouw gezicht. De achtergrond wordt tegelijkertijd wat vervaagt. Een erg handige functie dus!

Tilt- of kantelfunctie
Een webcam met kantelfunctie betekent dat de webcam in hoogte versteld kan worden. Dit kan handig zijn wanneer verschillende mensen van verschillende groottes dezelfde webcam gebruiken.

Goede merken op AliExpress

Er zijn verschillende merken webcams op AliExpress te vinden. Welke merken zijn te vertrouwen? In onze top 5 hebben we de merken Papalook twee keer vermeld. Dit is dan ook een goed merk om webcams van AliExpress te kopen. Ook de Yzzcam is een prima merk voor een webcam van AliExpress.

Logitech
Een ander veel voorkomend merk op AliExpress is Logitech. Een Logitech webcam van AliExpress staat bekend om goede beeldkwaliteit. Twee voorbeelden van producten van dit merk zijn de Logitech HD pro webcam c920 van AliExpress en de Logitech c922 AliExpress | Logitech Brio AliExpress.

Conclusie: zo kies je de beste webcam op AliExpress

Om de beste AliExpress webcam te vinden, let je dus op de verschillende onderdelen. Allereerst is het belangrijk om te kiezen voor een ingebouwde of een externe webcam van AliExpress.

De resolutie is erg belangrijk, hierbij komen de megapixels van de camera en de beeldsensoren aan bod. Daarnaast is het geluid van belang en het aantal frames per seconde. Als laatste is het slim om extra functies in overweging te nemen. Zij bepalen uiteindelijk hoeveel plezier je gaat hebben van je aankoop.

Vond je dit interessant?

We nemen je graag mee in het aanbod van AliExpress. Daarom schrijven we artikelen over allerlei producten die op de Chinese website te koop zijn. We proberen altijd een duidelijke uitleg te geven over de producten en tips te geven voor het kopen van deze producten.

Misschien ook interessant voor jou: een action cam kopen op AliExpress: tips en de 5 beste opties.

ChinaFans
Logo