Wekker van AliExpress kopen: met deze 5 goedkope opties word jij opgewekt wakker

Ben je op zoek naar een wekker van AliExpress? De Chinese winkel heeft een groot aanbod goedkope wekkers online staan. Daarom nemen we je mee in het aanbod en laten we de 5 tofste producten zien. Ook lees je hier waar je op moet letten bij het kopen van wekkers op AliExpress!

Tips voor het kiezen van de beste AliExpress wekker

Iedere dag begint met je wekker. Het is daarom belangrijk dat je een wekker hebt waar je lekker mee wakker wordt. Wordt je graag wakker met een speciaal muziekje? Of word je graag gewekt met natuurgeluiden? Of ben je misschien wel op zoek naar een wake up light van AliExpress?

Inmiddels zijn er enorm veel verschillende wekkers met allemaal verschillende functies. Wij zetten de functies die deze wekkers kunnen hebben op een rij en leggen uit wat deze precies betekenen. Jij hoeft je alleen te bedenken of je deze functie nuttig vindt en of je deze functie graag wilt in een wekker!

Hieronder staan verschillende functies die je kunt kiezen bij een wekker op Ali. Al deze functies komen later in dit artikel nog een keertje uitgebreid terug.

 • Wekker met USB-aansluiting
 • Snooze functie
 • Wake up light AliExpress
 • Dubbele wektijd
 • Timerfunctie
 • 12 of 24 uur display
 • Voice control
 • Wekkerradio
 • Projectiewekker
 • Reiswekker
 • Design van de wekker

Wekker met USB-aansluiting

De USB-aansluiting op een wekker van AliExpress heeft meerdere functies. Zo kun je de aansluiting gebruiken om je telefoon mee op te laden. Ook is het mogelijk om muziek af te spelen van een ander apparaat. Dit kan wederom door je telefoon eraan te koppelen, maar je kunt ook een mp3 speler koppelen of een USB met muziek.

Snooze functie

De snooze functie is een van de belangrijkste functies van een wekker, als je het aan ons vraagt. Dankzij de snooze knop kun je niet meer door een wekker heen slapen: de wekker gaat een aantal minuten later namelijk gewoon weer af. Ideaal voor mensen die vaak te laat komen of mensen die zichzelf gewoon graag nog een keer omdraaien in de ochtend.

Wat is een wake up light?

Een wake up light wordt ook wel een lichtwekker genoemd. Het is een wekker die je wakker maakt door middel van licht. In de ochtend begint de wekker rustig licht te geven. Dit licht wordt langzaamaan steeds feller en feller, totdat je kamer volledig verlicht is.

Een wake up light bootst dus een zonsopkomst na. Dit zorgt ervoor dat je op een natuurlijke wijze wakker wordt. Het grootste voordeel van zo’n wake up light van AliExpress zit hem in de winter. In de winter kan het ’s ochtends namelijk nog erg lang donker zijn, wat het moeilijker maakt om op te staan. Een wake up light van AliExpress maakt het dus makkelijker om wakker te worden!

Een bekend merk en model van deze wekkers is de Philips Wake Up Light. Als het vooral belangrijk is dat je wake up light goedkoop is, is het slim om deze op AliExpress te kopen. Hier is een wake up light goedkoop vinden een eitje!

MEGA SALE (tot 90% korting)


Heel veel korting
Kortingen tot 90%
Op = Op

Dubbele wektijd

Tegenwoordig is het ook mogelijk om een wekker van AliExpress te kopen met een dubbele wektijd. Dit betekent dat de wekker twee keer af gaat, op verschillende tijden. Deze functie is vooral erg handig wanneer je een partner hebt die regelmatig op een ander tijdstip opstaat. Je wordt dus allebei op tijd gewekt dankzij deze functie!

Timerfunctie

Deze functie is niet voor het wekken, maar juist voor het in slaap vallen. Dankzij een timerfunctie kun je muziek opzetten voordat je gaat slapen. Je stelt zelf in wanneer de muziek automatisch stopt. Dit wordt ook wel een sleeptimer genoemd.

Vaak heeft een wekker van AliExpress deze functie. Dat is fijn: zo kun je heerlijk in slaap vallen dankzij een rustgevend muziekje, terwijl deze muziek niet heel de nacht door hoeft te gaan. Erg handig dus!

5 x de leukste wekker op AliExpress

Hieronder vind je onze top 5 van de leukste wekkers van AliExpress. We hebben geprobeerd om de beste modellen van verschillende functies op een rij te zetten. Zo vind je hier wekkerradio’s maar ook een wake up light van AliExpress. Voel jij je ook zo opgewekt ;-)?

12 of 24 uur display

Wekkers kunnen de tijd in een 12 uur display laten zien of in een 24 uur display. 4 uur ’s middags kan dus als ”04:00 pm” weergeven worden of als ”16:00”. Veel wekkers van AliExpress kunnen beide tijdsindicaties geven, maar let hier wel op als je een specifieke voorkeur hebt. Wanneer je bijvoorbeeld echt een 24 uur display wilt en deze functie net niet op de gekozen wekker zit, sla je de plank mis.

Voice control

Apparaten worden steeds slimmer en zo ook wekkers. Je hebt verschillende modellen van wekkers op AliExpress die een voice control functie hebben. Dit betekent dat je de wekker aan en uit kunt zetten door middel van je stem. Bij het wakker worden kun je dus simpel hardop zeggen dat de wekker uit mag. Erg handig dus! Er bestaan ook wekkers waarbij je met je vingers kunt knippen of kunt klappen om de wekker aan of uit te zetten.

Wekkerradio

Wakker worden met een muziekje klinkt heerlijk. Geen wonder dat wekkerradio’s erg populair zijn! Een wekkerradio is een wekker die je instelt op een bepaalde tijd. Als je bijvoorbeeld om 7 uur op wilt staan, zorgt de wekker ervoor dat de radio stipt om 7 uur aan gaat.

Als je een goedkope wekkerradio zoekt, is het slim om te letten op welk type tuner het model heeft. Er bestaan analoge en digitale tuners. De digitale tuners zijn wat moderner, het is makkelijker om met deze modellen een helder radiosignaal te ontvangen. Met een analoge tuner kan dit ook, wel zul je handmatig moeten zoeken naar deze zender. Ook het wisselen van zender kost hier dus extra moeite.

Tegenwoordig zijn de meeste wekkers gewoon digitaal. Bij deze modellen is het vaak ook mogelijk om je favoriete zenders op te slaan. Digitale radio’s worden aangeduid met DAB+. Een goedkope digitale wekker is makkelijk te vinden op AliExpress vanwege het grote aanbod.

Projectiewekker AliExpress

Een ander (bijzonder) model van een wekker op AliExpress is de projectiewekker. Deze wekker projecteert de tijd op de muur. Het voordeel hiervan is dat je ook in het donker de tijd kunt bekijken, uit iedere hoek van de kamer.

Reiswekker

Een laatste functie om rekening mee te houden bij het kiezen van een goedkope wekker is een reiswekker. Hiermee bedoelen we een wekker die je makkelijk mee kunt nemen op reis. Deze soort goedkope wekkers werken vaak op batterijen aangezien je niet overal op reis een stopcontact zult hebben. Ze zijn klein van formaat en licht van gewicht, zo wordt het meenemen van de wekker makkelijk gemaakt!

Reiswekkers van AliExpress zijn over het algemeen goedkoper dan ander soort wekkers. Dit komt doordat reiswekkers vaak minder bijzondere functies hebben. Ze moeten vooral nuttig en makkelijk mee te nemen zijn. Wil je vooral een wekker goedkoop scoren, dan kan een reiswekker dus een goede uitkomst zijn!

Design van de wekker

Ja, het oog wilt ook wat. Er zijn inmiddels zo veel verschillende goedkope wekkers te koop, dat je hier gelukkig enorme keuze in hebt. Daardoor kun je een design kiezen dat je mooi vindt, of die zelfs bij de inrichting van je kamer past. Hierboven hebben wij in ieder geval al onze keuze van mooiste wekkers van AliExpress op een rij gezet voor je.

Welke wekker moet ik kiezen?

Dit is persoonlijk en hangt af van je wensen. Als je een erg diepe slaper bent, is het sowieso slim om een wekker met snooze functie te kiezen. Zo weet je zeker dat je niet per ongeluk de wekker uitzet en verder gaat slapen.

Vind je het lastig om in slaap te vallen? Dan kan een sleeptimer functie juist erg geschikt zijn. Zo kun je naar (rustige) muziek luisteren tot je in slaap valt. De wekker stopt automatisch met de muziek na een bepaalde tijd. Als het goed is, slaap je dan al!

Als jij vooral moeite met opstaan hebt, is een wake up light van AliExpress een slimme keuze. Het nagebootste natuurlijke licht helpt je lichaam wakker worden op een natuurlijke wijze. Zo kun je goed aan je dag beginnen! Een wake up light van AliExpress is één van onze favoriete soorten wekkers.

De andere functies zijn vooral geschikt als je deze graag toevoegt aan je wekker. Zo kan een reiswekker erg handig zijn om mee te nemen. Maar als je dit niet van plan bent, is deze functie niet nodig in je wekker. Bekijk daarom per functie of je dit nuttig vindt en graag zou willen gebruiken. Baseer hier je keuze op!

Als het vooral belangrijk is dat je wekker goedkoop is, is het slim om te kiezen voor een model met wat minder functies. Want ook voor een wekker van AliExpress geldt meestal: hoe meer functies, hoe hoger de prijs.

Vond je dit interessant?

Hopelijk heb je een goedkope wekker gevonden die past bij je wensen. Naast wekkers van AliExpress schrijven wij nog meer artikelen over de leukste producten van deze Chinese website. Zo houden we je up to date over al het moois uit China!

Misschien ook interessant voor jou: Horloges op AliExpress: de 5 mooiste modellen voor mannen en vrouwen

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer