Xiaomi Mi Smart Home: maak je huis slimmer voor een kleine prijs

Smart Home is hot: of het nu slimme lampen zijn of een camera die zorgt dat je altijd op de hoogte bent van wat er thuis gebeurt. Ook Xiaomi biedt smart home-oplossingen. We bekijken Xiaomi Smart Home en zetten de producten voor je op een rij.

Xiaomi Smart Home

Is er bij veel smart home-systemen een centrale hub nodig, is dat bij Xiaomi alleen van toepassing als je gebruik wil maken van schakelaars en sensoren. Hier heb je een centrale hub voor nodig, die verbonden is met je router en dienst kan doen als nachtlampje.

MEGA SALE (tot 90% korting)


Heel veel korting
Kortingen tot 90%
Op = Op

Alle andere apparaten werken simpelweg door ze te verbinden met WiFi. Hier heb je dus geen hub voor nodig om ermee aan de slag te kunnen gaan.

Dit werkt volgens het Zigbee-protocol, hetgeen ervoor zorgt dat je kunt communiceren met andere apparaten. Nadat de centrale hub van Xiaomi is ingesteld, hoef je hier in principe nooit meer naar om te kijken en kun je aan de slag met het connecten van der apparaten.

Er zijn veel verschillende devices beschikbaar, waarbij er een verdeling is over een aantal productgroepen. Denk slimme verlichting, stopcontacten, lucht- en water-zuiveraars en andere apparaten.

We hebben hieronder een lijst gemaakt van producten die interessant zijn om te gebruiken in combinatie met Xiaomi Mi Smart Home.

Xiaomi Mi Home App

De echte kracht van het Xiaomi Mi Smart Home-systeem zit in de Mi Home App, beschikbaar voor zowel Android als iOS. Hiermee kun je allerlei zaken op elkaar afstemmen, nieuwe apparaten met elkaar verbinden en slimme functies instellen.

Bijvoorbeeld: je hebt een bewegingssensor aan de deur, die zorgt ervoor dat als deze open gaat na 5 uur, dan gaan de lichten in de gang automatisch aan. Maar zo kun je nog veel meer zaken personaliseren.

De Xiaomi Mi Home App is bijzonder uitgebreid en kan voor veel doeleinden gebruikt wordt. Ga je uiteindelijk voor dit systeem van Xiaomi, dan zal het je nieuwe, beste vriend zijn!

Verder bestaat de mogelijkheid om het systeem met IFTTT te verbinden. Hiermee kun je allerlei diensten aan elkaar verbinden volgens het ‘ALS’ en ‘DAN’ principe. ALS aan een bepaalde voorwaarde voldaan wordt, DAN voer een bepaalde actie uit.

Producten Mi Smart Home

De mogelijkheden zijn onbeperkt, maar het is wel goed opletten dat je voor de juiste producten kiest. Let er goed op dat ze ook in Nederland werken, dit geldt voor onder andere stekkerdozen, maar ook de meegeleverde stekkers. Het is dus mogelijk dat je een verloopstekker moet aanschaffen om te zorgen dat jouw Mi Smart Home echt kan gaan werken.

[content-egg module=TradetrackerProducts template=list]

Oprichter van Chinafans. Deelt graag ongevraagd tips over het shoppen in China en is grootbezitter van kabeltjes! Vraag over shoppen in China? Check het officiële Chinafans-forum!

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer