Robotstofzuiger op AliExpress: kooptips en de 5 beste robotstofzuigers

Gadgets die ervoor zorgen dat je minder tijd aan het huishouden besteedt zijn altijd welkom. Wist je dat we gemiddeld zo’n 21 uur per week besteden aan schoonmaken? Dat is nog een flink aantal uren. Een robotstofzuiger kan je helpen om tijd te besparen in het huishouden. Wil jij ook een robotstofzuiger kopen op AliExpress? Ik laat je de beste robotstofzuigers zien.

Een robotstofzuiger kopen op AliExpress: welke moet je kiezen?

Tegenwoordig zijn er veel aanbieders van robotstofzuigers, zo ook op AliExpress. Zo zijn er vrij dure- maar ook goedkope modellen. Omdat er zoveel keuze is heb ik de beste modellen van dit moment op een rijtje gezet. Dat maakt de keuze voor een passende robotstofzuiger van AliExpress een stuk makkelijker en voorkomt een miskoop.

MEGA SALE (tot 90% korting)


Heel veel korting
Kortingen tot 90%
Op = Op

De vijf beste robotstofzuigers op AliExpress

Hieronder zie je de 5 beste robotstofzuigers die op AliExpress verkrijgbaar zijn, waaronder de Xiaomi Roborock s5 én s6. Dit zijn 2 van de populairste modellen van dit moment. Ik laat je graag de specificaties en prijzen zien.

Robotstofzuiger op AliExpress: waar moet je op letten?

Zoals je kunt lezen zijn er veel verschillende soorten robotstofzuigers beschikbaar. Elk type robotstofzuiger dat op AliExpress verkrijgbaar is, heeft ook weer andere specificaties. Het is daarom belangrijk om voordat je een robotstofzuiger koopt, goed nadenkt welke geschikt is voor jouw huis en wensen. Zo weet je beter wat je van een robotstofzuiger kunt verwachten en kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan wanneer het apparaat bij je thuis wordt bezorgt.

Hoe kies je de beste robotstofzuiger?

Het zoeken naar de beste robotstofzuiger kan flink wat tijd en moeite kosten. Dat komt omdat er een groot aanbod is en onwijs veel keuze. Weet je nog niet helemaal waar je op moet letten bij het kopen van een robotstofzuiger? Ik vertel je graag welke specificaties van een robotstofzuiger belangrijk zijn en waar je vooral op moet letten zodat jij de perfecte robotstofzuiger kiest voor jouw situatie.

Batterijduur van de robotstofzuiger

Een robotstofzuiger wordt vaak opgeladen via een eigen oplaad-station. Dit station doe je in het stopcontact en is een soort thuisbasis voor de stofzuiger. De duurdere stofzuigers hebben vaak een interne melding wanneer de batterij bijna leeg is en gaan automatisch terug naar het oplaadstation. Wanneer de stofzuiger dan weer voldoende is opgeladen, kan de stofzuiger weer terugkeren naar het ingestelde programma en waar hij was gebleven met stofzuigen en/of dweilen.

De batterijduur is ook een belangrijk punt om rekening mee te houden aan de hand van hoe groot je huis is. Heb je een groot huis, en dus een groter oppervlakte om schoon te maken? Dan is het handig dat de batterij van de robotstofzuiger lang mee gaat en hij niet continu opgeladen moet worden. Zo kan de stofzuiger in één keer zijn programma’s afmaken en is jouw huis in mum van tijd schoon.

Volume: een stille robotstofzuiger?

Geluidsoverlast vindt niemand fijn. Ook niet van een robotstofzuiger. Het volume van dit soort stofzuiger verschilt erg veel per type. Sommige robotstofzuigers maken erg veel lawaai tijdens het schoonmaken waarbij andere types nauwelijks te horen zijn. Wanneer je bijvoorbeeld veel thuis werkt kan het handig zijn om daarom te kiezen voor een type dat weinig geluid maakt. Zo kun je bijvoorbeeld ook vroeg in de ochtend al je stofzuiger het huis laten schoonmaken terwijl jij nog even verder slaap – en word je niet gestoord door het geluid van de stofzuiger.

Grootte van het reservoir voor stof en haren

We herkennen allemaal het probleem bij een normale stofzuiger dat wanneer de stofzuigerzak vol is, de stofzuiger zijn werk niet meer goed kan doen. Bij een robotstofzuiger zit er geen stofzuigerzak in, maar wordt er voor het opvangen van stof en vuil gebruik gemaakt van een reservoir. Hoe groter het reservoir is, hoe minder vaak je dit hoeft te legen. Het gebruik van een reservoir om het stof en vuil op te vangen bespaart je een hoop geld op stofzuigerzakken.

Daarnaast kun je het reservoir makkelijk legen in de prullenbak: let er dan wel op dat je dit in bijvoorbeeld een gesloten zak leegt, zodat het stof niet meer terug in de ruimte kan waaien. Het is belangrijk om na te denken hoe groot de ruimte is en hoeveel vuil er in het reservoir kan. De robotstofzuiger kan een hoop zelf, maar het op tijd legen van het reservoir is een klusje dat je echt nog wel zelf moet doen. Wanneer je bijvoorbeeld huisdieren hebt die een hoop haar verliezen en het reservoir dus sneller vol zit, is het slim om te kiezen voor een robotstofzuiger die een groter reservoir heeft en dus langer door kan met schoonmaken.

Geschikte ondergrond: geen hout of tapijt?

Het kiezen van de juiste robotstofzuiger hangt er vooral vanaf wat voor soort ondergrond je hebt. Heb je in huis een vloer van laminaat of vloerbedekking? En heb je daarbij ook een dik tapijt liggen? Wanneer je kiest voor een goede robotstofzuiger is het waarschijnlijk zo dat de stofzuiger door middel van sensoren zijn zuigkracht en -programma aanpast op basis van de vloer die hij schoon moet maken. Daarnaast hebben veel robotstofzuigers ook een functie om de vloer te dweilen.

Bij vloerbedekking is dit niet erg handig: dweilen op tapijt, kleden of andere soorten stof heeft geen nut en is daarom wellicht een functie die overbodig is voor jouw situatie. Heb je een houten vloer? Ook dan is het goed om over na te denken of een dweil-functie geschikt is voor jouw vloer. Houten vloeren hebben vaak een speciale behandeling nodig en kunnen gevoelig zijn voor vocht. Kijk daarom eerst naar de vloer die je hebt en baseer daar je keuze op voor een geschikte robotstofzuiger van AliExpress.

Hoogte van drempels die de stofzuiger kan trotseren

In een oud huis zijn ze er wellicht meer dan in een nieuw huis: drempels. Voor ons als mens is het soms lastig een drempel over te gaan en voelt een drempel soms te hoog: voor robotstofzuigers is dit al hélemaal het geval. 😉 Een robotstofzuiger gaat het liefste over een vlakke ondergrond van de ene ruimte naar de andere in zijn schoonmaak-routine. In huizen zijn er echter wel drempels te vinden en kan dit voor een robotstofzuiger soms lastig zijn.

Wanneer de drempel te hoog is, kan de robotstofzuiger daardoor blijven hangen en niet zelfstandig door het huis bewegen. Dat kan ervoor zorgen dat je de stofzuiger zelf dient te verplaatsen. Echter zijn er ook robotstofzuigers die speciale sensoren hebben en drempels tot wel 2 centimeter hoog kunnen trotseren. Zo hoef jij helemaal niet meer na te denken wanner je de stofzuiger aan zet, of hij wel het gehele huis kan schoonmaken. Om dit succesvol te laten verlopen is het dus wel belangrijk om te kijken of je veel drempels in je huis hebt en of de robotstofzuiger die jij in gedachten hebt hiervoor geschikt is.

Dit zijn ze dan: de beste 5 robotstofzuigers op AliExpress. Staat er een type stofzuiger die jij graag zou willen aanschaffen? Lees dan zeker de tips hierboven waar je op moet letten om het beste type en model te vinden dat bij jou past. Kijk vooral ook naar de reviews van andere gebruikers op AliExpress, zeker wanneer je een onbekender of nieuw model wilt kopen. Geniet meer vrije tijd en minder huishoudelijke taken met jouw nieuwe robotstofzuiger.

1 gedachte over “Robotstofzuiger op AliExpress: kooptips en de 5 beste robotstofzuigers”

  1. Wow, marvelous weblog structure! How long have you been running a blog
    for? you make running a blog glance easy. The whole look of your web site is wonderful,
    let alone the content! You can see similar here sklep internetowy

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer