Deurbel AliExpress met camera: kooptips + 5 beste videodeurbellen

Eén van de meest handige smart home accessoires is een slimme video deurbel. Hierdoor kun je makkelijk zien wie er voor de deur staat. Een deurbel van AliExpress kan goedkoop zijn en een gevoel van veiligheid geven. Lees verder om de 5 beste deurbellen met camera op AliExpress te zien en handige kooptips.

Deurbel op AliExpress kopen: bepaal eerst wat je nodig hebt

Er zijn verschillende opties voor video deurbellen op AliExpress. Bij het kiezen kun je deze vragen aan jezelf stellen:

  • Wil je een draadloze of bekabelde internetverbinding bij de deurbel met camera?
  • Wil je dat het beeldmateriaal van de slimme deurbel wordt opgeslagen?
  • Wil je zien wie of wat er in het donker bij de video deurbel staat?
  • Wil je zelf de deurbel installeren?
  • Wil je een geluidsignaal horen in huis of alleen op je telefoon?

Bekabelde of WiFi deurbel met camera

Om een slimme deurbel van AliExpress te kunnen gebruiken is een werkende internetverbinding nodig. Voor een stabieler netwerk is verbinding via bekabeling betrouwbaarder. In dat geval moet de internetkabel verlengd worden naar de voordeur.

Als dit te veel werk lijkt kun je een goedkope deurbel met camera en WiFi aanschaffen. Als de internetverbinding niet sterk genoeg is bij de voordeur kun je een bijvoorbeeld een adapter plaatsen in de hal. Zorg ervoor dat je de WiFi sterkte test om hier zeker van te zijn.

Beeldmateriaal van deurbel met camera AliExpress

Een slimme videodeurbel maakt live video’s of foto’s van personen die voor de deur staan. Dit beeldmateriaal is live terug te zien in een app. Als je wilt dat je dit beeldmateriaal later ook terug kunt zien, is het verstandig om niet alleen te zoeken naar de beste video deurbel op AliExpress, maar ook de manier van opslag van data te bekijken.

Heeft je deurbel een 1080p beeldkwaliteit, dan is een interne opslag vaak snel vol. Een uitbreiding met een grotere SD-kaartje of een deurbel met cloudopslag zijn dan gewenst.

Deurbel met nachtzicht en bewegingsdetectie

Aangezien je een video deurbel van AliExpress koopt voor een veiliger gevoel, is het handig als deze in het donker werkt. Zeker met onze lange en donkere winternachten. Vrijwel alle slimme deurbellen op Ali hebben gelukkig nachtzicht met infrarood licht.

Dit beeld is zwart-wit waardoor het beeldmateriaal minder duidelijk ervaren kan worden. Wel kan de sterkte van dit infraroodlicht verschillen tussen goedkope en duurdere deurbellen. Dat betekent dat je ook meer of minder ziet in het donker.

Naast nachtvisie hebben AliExpress deurbellen soms ook een bewegingssensor. Deze geeft via de app door als er beweging is waargenomen, ook als het donker is.

Deurbel van AliExpress installeren

Het installeren van een deurbel met camera heeft soms zijn uitdagingen. Tenzij je een simpele deurbel aanschaft is er meestal technische kennis nodig voor de installatie. Je kunt ervoor kiezen om een simpele en goedkope videodeurbel te kopen op AliExpress die je zelf kunt installeren. Dan monteer je hem vaak via een plakstrip of één schroefje, en is de rest draadloos aan te sluiten met een app.

Geluidssignaal in huis

De smartphone is standaard de ontvanger bij een deurbel met camera. Er wordt door de deurbel een signaal naar je telefoon gestuurd op het moment dat iemand aanbelt.

Er zijn goedkope videodeurbellen die een soort gong aanbieden. Dan hoor je niet alleen geluid op je telefoon, maar ook in je huis zelf, zoals bij een reguliere deurbel. Als dat niet het geval is kun je de deurbel ook uitbreiden met een draadloze ontvanger. Deze ontvanger plaats je in een stopcontact op een centrale plek in huis.

Een deurbel goedkoop op de kop tikken: AliExpress heeft (alweer) het beste aanbod.

Als je een Goedkope videodeurbel wilt vinden kun je beter op AliExpress kijken dan op Nederlandse websites. De prijzen van deurbellen op AliExpress liggen tussen de 20 en 100 euro. Voor 20 euro koop je alleen een hele eenvoudige deurbel met camera.

De duurdere bieden vaak extra’s. Zo kun je bundels met batterijen bestellen, maar ook gongs voor geluid of een WiFi-extender voor beter bereik.

Extra opties en functies deurbel AliExpress

De meeste slimme deurbellen op AliExpress komen met nachtvisie, bewegingssensor en een goed werkende camera. Per merk deurbel zijn er diverse vaak bundels om uit te kiezen. Naast de eerder benoemde batterijen en losse deurbel voor in huis zijn er nog meer luxe opties en functies. Hierbij kan je denken aan:

  • Micro-SD kaart opening en in bundel
  • Gezichtsherkenning
  • USB-kabel en oplaadfunctie
  • 7 dagen gratis opslag in de cloud
  • Bestendigheid tegen weer en wind

Heb jij al een deurbel op het oog? Welke functies zijn voor jou het belangrijks? Deel het met ons!

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer