5 goedkope hondenmanden en hondenkussens op AliExpress waar je hond gelukkig van wordt

Hondenmanden en hondenkussens vind je in allerlei soorten en maten, Van klein voor een kekke Chihuahua, tot enorm waar een Deense Dog nog alle ruimte vindt om heerlijk te slapen. Van superzacht tot lekker stevig en van gewone rechthoekige modellen tot echte huisjes en zelfs een heuse kerstboom.

Maar welke hondenmand is nu eigenlijk het beste geschikt voor jouw trouwe viervoeter? Waarin of waarop zal hij of zij het prettigst slapen? Koop je liever een hondenmand van zacht materiaal of is een rieten hondenmand een betere keuze? Wij zochten het voor je uit op AliExpress, waar je talloze goedkope en grappige hondenmanden en hondenkussens kunt vinden.

MEGA SALE (tot 90% korting)


Heel veel korting
Kortingen tot 90%
Op = Op

Alles over de hondenmand

Omdat honden dragers zijn van bacteriën, mijten en virussen, zitten deze ongewenste gasten ook snel in een hondenmand of hondenkussen waar ze zich lekker nestelen. Hierdoor kunnen bij honden vachtproblemen ontstaan. Zeker in de periode waarin het wat natter is en de hond na een wandeling uitrust in zijn goedkope hondenmand.

Het is dan ook super belangrijk dat een aangeschafte mand, hondendeken of hondenkussen goed wasbaar is en dat je dit dan ook zeer regelmatig doet. Prettig is dat het materiaal waarvan de mand gemaakt is niet gaat vilten of klitten na het wassen en dit is bij geen van de goedkope hondenmanden op AliExpress het geval. Je geliefde vriendje zal altijd prettig liggen, hoe vaak je zijn bed ook in de wasmachine stopt. Daarom is het ook verstandig om geen rieten hondenmand of een houten hondenmand aan te schaffen. Los van het feit dat je lieverd hier ongetwijfeld aan gaat zitten knagen, met alle gevolgen van dien, zijn deze hondenmanden veel moeilijker schoon te maken. Ze kunnen immers niet in de wasmachine.

Niet te warm / niet te koud

Kijk voor aanschaf van een nieuwe hondenmand via AliExpress altijd eerst goed naar je hond. Heeft hij het snel warm, omdat hij bijvoorbeeld van zichzelf al veel haar heeft, laat je dan niet verleiden tot het kopen van een hele warme mand, maar koop een hondenkussen dat niet te hard, maar ook niet te zacht aanvoelt.

Plaats de mand ook nooit te dicht bij de verwarming, een hond houdt van knus, maar is echt anders dan een kat en hij ligt het liefst niet al te warm. Laat je hond zelf een plekje uitzoeken waar hij graag wil liggen.

Oxford bodem

De meeste bodems van zowel de kleine hondenmanden als de grotere hondenkussens, zijn voorzien van een Oxford doek. Dit is een speciale weeftechniek, die lijkt op het maken van wanden. Als je van dichtbij kijkt, zie je dat het een ruitjespatroon heeft, waardoor de stof extra stevig is. De ideale oplossing voor honden die veel bewegen in hun mand.

Nog een extraatje

Omdat het op het moment van schrijven niet zolang meer duurt voordat het kerstmis is, gingen we nog op zoek naar een leuke gadget voor je hondje waar ook een poes een heerlijke tijd in zal beleven. Deze hondenmand is niet alleen goedkoop. Hij is nog eens uniek ook! Snel bestellen dus!

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer