Lego op AliExpress kopen: dit zijn de 3 beste aanbieders

Wie is er niet groot mee geworden? Lego was vroeger niet alleen een verzameling blokjes waarmee je gebouwen kon maken. Het waren de bouwstenen van een geslaagde jeugd.

In dit artikel neem ik je daarom mee naar AliExpress, om je te laten zien hoe je de beste lego op AliExpress kunt kopen.

MEGA SALE (tot 90% korting)


Heel veel korting
Kortingen tot 90%
Op = Op

Lego of ‘bouwsteenblokjes’?

Veel producten beschrijven we tegenwoordig met de naam van het meest bekende merk binnen zo’n segment. Denk daarvoor bijvoorbeeld aan Luxaflex. We omschrijven daarmee een bepaald soort raambekleding, terwijl dit eigenlijk jaloezieën genoemd worden.

Luxeflex is het merk dat het grootst is geworden binnen deze markt, waardoor we simpelweg spreken over Luxaflex.

Met Lego is dat precies hetzelfde.

Wanneer we het over Lego hebben in dit artikel, weet je wel dat we het hebben over bouwsteenblokjes, maar dat leest toch net even minder lekker weg. Met lego bedoelen we in dit artikel dus vooral andere merken dan het ‘echte’ LEGO.

Die mogen namelijk niet verkocht worden onder dezelfde naam. Toch zijn er meer dan genoeg lego alternatieven die je op AliExpress kunt kopen. Bijkomend voordeel? Soms zijn die lego-blokken ook nog te gebruiken met echt lego-speelgoed.

Update:
We hebben van lezers te horen gekregen dat de douane mogelijkerwijs pakketjes in beslag neemt als ze deze nep-LEGO producten aantreft. Bovendien heeft LEGO ook rechtszaken aangespannen tegen LEPIN.

We zijn helaas zelf niet bekend met welke merken of producten precies als namaak worden bestempeld en welke wel toegestaan zijn. Neem dit dus goed mee in je eigen overweging om lego-producten in China te bestellen!

Lees ook: Namaak op AliExpress kopen: deze regels & risico’s zijn belangrijk


LEGO van AliExpress; welke merken zijn er?

Zoals gezegd zijn er dus bedrijven die alternatieve lego aanbieden op AliExpress. Hieronder zie je drie populaire en bekende merken waar je een stuk goedkoper terecht kunt voor leuke cadeautjes en aanvullingen op bestaande Lego-sets.

Wat je er allemaal kunt vinden? Star Wars Lego, Jurrassic World Lego, Harry Potter, NinjaGo en nog veel meer.
Waar moet je op letten wanneer je lego op AliExpress koopt?

Hoewel het maken van een bestelling misschien heel eenvoudig is, zijn er toch enkele zaken waar je rekening mee moet houden als je lego op AliExpress wilt kopen.

1. Levering zonder doos
Een grote, zware en halfvolle kartonnen doos is niet iets wat AliExpress graag verzendt. Daarom worden bepaalde producten soms zonder de doos verstuurd.

Handig voor AliExpress in het geval van gratis verzending, maar niet wanneer jij bedacht hebt dat je de lego cadeau gaat doen aan iemand.

Vaak zie je bij het bestellen wel dat er ‘No Box’ of iets dergelijks staan geschreven, zodat je weet dat je dan even verder moet zoeken.

Maar, het feit blijft dat je zeer goedkope lego koopt op AliExpress, zonder leveringskosten. Voor die doos verzin je dan vast ook wel weer iets leuks.

2. Het totaalbedrag wat je bestelt.
Wanneer je in China iets bestelt, dan moet daar normaal gesproken nog belasting over betaald worden. Die belasting bedraagt 21% bij import. Zodra je onder de ca. 22 euro blijft met je bestelling, hoef je deze extra BTW niet te betalen.

Wil je geen cent meer betalen dan die LEGO die je hebt besteld, zorg er dan voor dat je bestelling onder dit bedrag van 22 euro blijft. Zo weet je zeker dat de douane je geen brief stuurt met een verzoek om te betalen.

Bestel je bijvoorbeeld meerdere LEPIN lego-artikelen op AliExpress, kijk dan eerst of je de zendingen apart kunt bestellen. Zo wordt het niet allemaal in één doos of tas gedaan en blijft het totaalbedrag onder de 22 euro.

Bestel je bijvoorbeeld tijdens Singles Day, dan kan het grote volume pakketjes ervoor zorgen dat die van jou er niet wordt uitgepikt, maar neem liever het zekere voor het onzekere.

Lees ook: BTW & Invoerrechten op AliExpress

3. Past soms niet op echte LEGO
Wanneer je lego op AliExpress koopt, koop je een klein risico. Hoewel sommige merken – waaronder dus LEPIN – aangeven dat alle stukjes passen op de echte LEGO, betekent dat natuurlijk niet dat 100% van al deze stukjes inderdaad zullen passen.

Voor die zekerheid zal je dus gewoon nog echte LEGO moeten kopen.

4. Neppe merken
Sommige aanbieders van lego op AliExpress zijn uniek in het aanbod. Anderen zijn dat helemaal niet. LEPIN Blocks is daar een goed voorbeeld van. Dit merk was eerst op AliExpress te verkrijgen, maar wordt nu volledig geblokkeerd.

Dat komt omdat er diverse rechtszaken tegen LEPIN zijn gehouden. Zorg er altijd voor dat je geen neppe producten koopt op AliExpress.

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer