Aliexpress Standard Shipping: tracking en hoe lang duurt het?

Het is de vraag die ons het meest gesteld wordt. Hoe lang duurt het nog voor mijn pakketje er is? Je bent er waarschijnlijk inmiddels achter dat je pakketje met AliExpress Standard Shipping is verstuurd, of je staat op het punt om te bestellen. Daarom ga ik je daar nu alles over vertellen.

AliExpress Standard Shipping: hoe snel is het?

AliExpress heeft diverse verzendopties, waarvan standard shipping het meest gebruikt wordt. Vandaar ook de naam ‘AliExpress Standard Shipping’. Deze verzendoptie is de laatste jaren een stuk sneller geworden. Waar ik 4 jaar geleden soms nog twee maanden moest wachten op pakketjes, komen ze nu regelmatig al binnen twee weken binnen.

Hier vind je direct het overzicht om je pakket te volgen

Hoe dat komt? Voornamelijk door de optimalisatie aan de kant van de Chinezen. Zij hebben er veel baat bij dat wij onze pakketjes zo snel mogelijk door de brievenbus zien komen. Maar ook is er inmiddels een samenwerking met PostNL, waardoor ook het Nederlandse deel van de verzending soepeltjes verloopt.

AliExpress Standard Shipping
Via: aliexpress

Wat is de huidige levertijd van AliExpress Standard Shipping

De gemiddelde levertijd die AliExpress Standard Shipping biedt is 15 tot 30 dagen. Maar soms zie je dat er ook gegarandeerde levering is binnen 10 dagen. Dit laatste komt dan omdat sommige verkopers de pakketjes binnen 12 uur het magazijn uit hebben en het proces geoptimaliseerd is.

Ik heb zelf regelmatig dat de pakketjes er binnen 2-3 weken zijn, 14-21 dagen dus. Dat is een mooi gemiddelde waarbij de verkopers van AliExpress ook zeker hun best doen om het pakketje snel het magazijn uit te krijgen. Ik krijg vaak al binnen een paar uur een verzendbevestiging.

Is AliExpress Standard Shipping gratis?

De verzendkosten lopen nogal uiteen voor een armbandje | Via: aliexpress

Deze vraag kan ik met ‘ja’ en ‘nee’ beantwoorden. Dat komt omdat verkopers op Ali kunnen kiezen welke verzendmethode ze hanteren. Cainao is bijvoorbeeld een andere goedkope verzendoptie naast AliExpress Standard Shipping.

Is de standaard verzendmethode van een bepaalde verkoper AliExpress Standard Shipping, dan zie je vaak dat verzending met deze optie gratis is. Heeft een verkoper Cainao als gratis verzendmethode, dan is het vaak zo dat je extra moet betalen als je het product wilt verzenden met AliExpress Standard Shipping. Dat heeft er waarschijnlijk mee te maken dat AliExpress Standard Shipping nét iets duurder is dan Cainao Super Economy.

De upgrade naar Ali’s Standard Shipping is overigens soms wel aan te raden, omdat verzending met Cainao tot wel 50 (werk)dagen kan duren.

Hier vind je direct het overzicht om je pakket te volgen

Tracken van je bestelling met AliExpress Standard Shipping

Is er een product onderweg en ben je benieuwd wanneer het bij je thuis is? Dan kun je het pakketje tracken. Dit kan via verschillende websites. Lees ook eens ons artikel over de verschillende trackingmethoden van AliExpress. Soms zie je geen voortgang van je bestelling op één website, om op een andere website wel updates te kunnen zien.

9.5

XKJ 4K Pro Drone Beste koop

Tot 1.200 meter bereik
9

Haylou GT1 Headphones Nieuwe versie

Tot 12 uur lang muziek luisteren
8.5

Rosalind Gel Polish Budget keuze

Alle kleuren van de regenboog
10

Yosyo Massage Gun Goede kwaliteit

3.200 rpm
9

Colmi P8 Smartwatch Beste prijs

IPX7 waterdicht

Alternatieven voor AliExpress Standard Shipping

AliExpress Standard Shipping is niet de enige verzendoptie die je hebt. Je kunt bij het bestellen van je product soms alternatieve verzendmethoden opgeven. Hier doe je dat:

Via: aliexpress

DHL (duur en iets sneller)

DHL is er voor diegene die hun producten graag iets sneller willen hebben voor een astronomische prijs. Als voorbeeld zag ik wieltjes voor een elektrische step. Kosten normaal 5 euro inclusief gratis verzending met Standard Shipping van Ali. Levertijd was 15 dagen. Met DHL was de levertijd 7-14 dagen voor € 39,- verzendkosten.

Het kan soms nodig zijn als DHL echt de enige alternatieve verzendoptie is, maar over het algemeen is het bijzonder duur.

Cainao Super Economy (budget, maar langzaam)

Cainao Super Economy of andere verzendmethoden van Cainao zijn niet de snelste. Ik heb ooit per ongeluk iets besteld zonder AliExpress Standard Shipping – toen wist ik nog niet dat er zo’n groot verschil in zat – en ik heb daar twee maanden op gewacht.

Een andere keer kreeg ik iets binnen 30 dagen binnen. Ze houden zich dus redelijk aan de verwachting van 30-50 dagen. Maar besef ook dat als dit werkdagen zijn, dat er nog een dag of 10 bij kunnen komen.

Verzend vanuit een ander land

Het is logisch dat een pakketje er vanuit China langer over doet dan vanuit Spanje of Polen. Ook daar zijn inmiddels warenhuizen van AliExpress gevestigd. Door daar te bestellen maak je gebruik van twee voordelen. Je betaalt geen importkosten meer en je bestelling is er soms binnen 7 dagen.

Via: aliexpress

Ook binnen Europa maak je soms gebruik van gratis verzending. Vaak is dat via DHL of DPD. Dat is dus dubbel winst. Check dus goed of je Europese landen tussen de verzendopties ziet staan.

Je ziet dat AliExpress Standard Shipping nog zo slecht niet is. Een redelijk snelle verzending en vaak nog gratis. Voor nu is dat in ieder geval mijn favoriete manier van verzenden op AliExpress. Heb jij ook goede ervaringen met andere (betaalde) verzendopties? Laat het ons weten.

Lees ook

Oprichter van Chinafans. Deelt graag ongevraagd tips over het shoppen in China en is grootbezitter van kabeltjes! Vraag over shoppen in China? Check het officiële Chinafans-forum!

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer