Huis kopen op AliExpress: het kan! Dit zijn 7 opties

Huizenmarkt in Nederland op slot? Ook dáár heeft AliExpress een oplossing voor. Deze prefab huizen op AliExpress kun je namelijk zelf bestellen en laten bezorgen. Wil jij het ook proberen? Ik laat je een paar voorbeelden zien.

Huizen op AliExpress kopen

We hoeven ons eigenlijk niet meer te verbazen over de spullen die op AliExpress voorbijkomen. Maar AliExpress geeft ons absoluut geen kans om te wennen aan de – vaak bijzondere – productkeuze. Steeds weer verschijnen er nieuwe, bizarre producten online, waarbij je mond van verbazing openvalt.

Prefab huizen zijn daar een uitstekend voorbeeld van. Er zijn namelijk aanbieders van dit soort voorgefabriceerde huisjes, die je gewoon kunt laten bezorgen, en vervolgens zelf in elkaar kunt zetten. Vrijstaand huis, iemand?

Lees ook: Dit zijn de beste AirPods alternatieven van 2021 op AliExpress

De huizen zijn er in alle soorten en maten. Hieronder enkele voorbeelden van exemplaren die je in sommige gevallen al voor minder dan 10.000 euro kunt bestellen.

MEGA SALE (tot 90% korting)


Heel veel korting
Kortingen tot 90%
Op = Op

1. Dit huisje in vakantiepark stijl

Wakker worden met een prachtig uitzicht? Voor achtduizend euro is het mogelijk. Deze prefab woning op AliExpress zou volgens mij prima staan aan de rand van een weiland, of in een bosrijk gebied. Waar zou jij ‘em zetten?

Via: aliexpress.com

2. De gezinswoning met ruimte genoeg voor iedereen

Waarom een familieauto kopen als je voor hetzelfde geld ook een familiewoning kunt kopen? Deze prefab woning is lekker ruim, en biedt op verschillende plekken genoeg ramen om lekker te genieten van de buitenruimte. Nu alleen nog een stukje grond om het huis op te zetten.

Via: aliexpress.com

3. De woning met een rauwe bouwkeet-look

Heb jij thuis het liefst het gevoel dat je betrokken bent bij een enorm bouwproject? Dan is deze containerwoning wellicht iets voor jou. Een paar opgestapelde containers met een leuke inrichting, en je kunt voortaan thuis gewoon ongegeneerd in een bouwvakkers overall op de bank ploffen.

Via: aliexpress.com

4. Dé woning voor gordijn-verzamelaars

Krijg jij geen genoeg van raambekleding en ben je het liefst iedere avond een kwartier bezig met het dichtdoen van alle gordijnen in huis? Dan is deze prefab woning op AliExpress voor jou de perfecte optie. Met zoveel glaswerk heb je iedere dag opnieuw het gevoel wakker te worden in de buitenlucht. En een mooi plekje in het bos, waar niet iedereen 24/7 kan zien wat jij binnen uitspookt, is dan natuurlijk wel mooi meegenomen.

Via: aliexpress.com

5. De boerderij voor wie écht landelijk wilt wonen

Zie jij jezelf al in slow motion de avondzon tegemoet rijden op een prachtig paard, terwijl je denkt aan het zorgeloze leven dat je hebt, omdat je zojuist voor 27 duizend euro een boerderij hebt gekocht? Dan is dit de ideale prefab woning voor jou. Binnen enkele weken kan dit huis in elkaar gezet worden, en woon jij gewoon hetzelfde als vele rijke mensen dat al jaren doen. Maar dan een stukje goedkoper.

Lees ook: Lego op AliExpress kopen: dit zijn de 3 beste aanbieders

Prefab house AliExpress
Via: aliexpress.com

6. Een schoolgebouw aan huis, voor wie thuisonderwijs serieus neemt

Heb jij nooit genoeg ruimte in huis, of woon je met een enorm gezin? Dan is dit prefab gebouw wellicht iets voor jou. Met misschien wel 20 verschillende ruimtes kom je hier nooit plek tekort, en kun je misschien zelfs je eigen school beginnen. Het enige wat nog mist zijn docenten, leerlingen en een gymzaal. Maar die laatste is vást ook wel te vinden op AliExpress.

En anders heb je altijd nog deze goedkope sportartikelen op AliExpress.

Prefab house AliExpress
Via: aliexpress.com

7. Een écht tiny huisje

Zoek jij een goede reden om voorlopig lekker in je eentje te kunnen blijven wonen? Dan zijn er weinig methoden beter dan een gebrek aan genoeg leefruimte voor meer dan één persoon. Dit huisje is hooguit 25 vierkante meter groot, waardoor je er ongetwijfeld een minimalistisch bestaan op zult nahouden. Of zijn er toch wel mensen met wie jij hier zou kunnen wonen?

Klein prefab huis AliExpress
Via: aliexpress.com
9.5

XKJ 4K Pro Drone Beste koop

Tot 1.200 meter bereik
9

Haylou GT1 Headphones Nieuwe versie

Tot 12 uur lang muziek luisteren
8.5

Rosalind Gel Polish Budget keuze

Alle kleuren van de regenboog
10

Yosyo Massage Gun Goede kwaliteit

3.200 rpm
9

Colmi P8 Smartwatch Beste prijs

IPX7 waterdicht

Kun je echt huizen kopen op AliExpress?

Ik geef toe, we hebben niet zelf geprobeerd om een prefab huis te kopen op AliExpress. Maar, zo te zien zou het nog best wel eens echt kunnen zijn. De bedrijven achter deze shops op AliExpress zien er wel betrekkelijk geloofwaardig uit. In hun profielen staan namelijk diverse foto’s van hun team, maar ook van certificaten, diploma’s en prijzen die ze in China in ontvangst hebben genomen.

Ook zijn alle materialen uitvoerig getest. Zo zie je hoe goed de prefab woning bestand is tegen wind, regen, sneeuw en aardbevingen. Het kan dus goed mogelijk zijn dat je inderdaad voor een lage prijs zo’n prefab woning kunt kopen.

De vraag is alleen of de prijs echt zo laag is. Er worden woningen van totaal verschillende formaten aangeboden voor eenzelfde bedrag. Ook kan je nog kiezen voor verschillende vormen van isolatie, die sowieso ook een andere prijs hebben. De prijzen voor de huizen zullen wel een ‘vanaf’ prijs zijn. Vandaag dat de verkopers ook verzoeken om eerst contact op te nemen voordat je een bestelling plaatst.

Maar de gedachte dat je op AliExpress een huis kunt kopen voor een paar duizend euro, is natuurlijk wél erg leuk!

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer